Srpanj 22, 2025, 11:41:29 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: moj prvi akvarij s biljem i panjem  (Posjeta: 2784 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Maccek

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
moj prvi akvarij s biljem i panjem
« u: Siječanj 27, 2007, 18:00:00 poslijepodne »

do sada sam imao akvarij sa umjetnom biljkom,jednim dvorcem i par kamencica ali duda,.... i ostalo drustvo su mi pomogli da dodem do svog prvog akvarija ove vrste!imam 2 anubias nana,a za ostale biljke moram cekati jos 10 dana!stizu jos:rogolist,valisneria spiralis i cladophpor.jedva cekam da se onda to malo razraste i onda ce to biti to!sta mislite?primjedbe,komentari...samo naprijed

Krapina-ne plivaju nam ribe u vinu

Offline Maccek

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #1 u: Siječanj 27, 2007, 18:07:00 poslijepodne »

evo jedne molo svijetlije

Offline duda

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Siječanj 27, 2007, 18:34:00 poslijepodne »
Kako ti rekoh i tamo pod novi u slatkovodnoj, fali bilja baš fali. Znam čekaš bilje da dođe rekao si. Ja bih na tvom mjestu još par anubiasa da malo popuni. Pogotovo čoškove pozada, i koju valisneriu ubacit, malo vodene kuge dodat i bit če za 10. potpuno če drugačije izgledat. A čuj meni bode oči taj panj. Previše mi ide u visinu i jabih ga nekako malo niže stavila, oborila tak da nekako bude kao most recimo i da se od ispod ribice mogu provlačit i još ba na njega koji anubias nanu svezala da to malo obogatim. No akvarij je tvoj i ti stavi onak kako se tebi dopada. I stavljaj sera nitrivec jedno 7 dana za redom slobodno i ne hrani puno ribe, i vodi računa da hrana ne pada dole.

Offline duda

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Siječanj 27, 2007, 18:37:00 poslijepodne »
Na ovaj veliki kamen desno bih vezala ili anubias ili paprat. I nebih ga toliko napred stavila. Čuj kako rekoh ti uradi po svom kako se tebi dopada.

Offline Maccek

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #4 u: Siječanj 27, 2007, 18:38:00 poslijepodne »

smislit cu nesto sa panjem pa cu onda vidit kako to izgleda i naravno jedva cekam biljke!

Offline duda

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Siječanj 27, 2007, 18:46:00 poslijepodne »
Biljke svakako jer faaaaali biiljaali pomalo bit če i to. Kad posadiš bilje onda češ vidjet kako to sve skupa izgleda. kako panj prilagodit. I bilo bi super da još jedan anubas nanu svežeš za panj. I onaj velik kamen možda negdje sastrane više u neki čoškič pa jedan anubias isto svezat npr anubias barteri.

Offline Maccek

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #6 u: Siječanj 27, 2007, 18:58:00 poslijepodne »

jesam brz?kad nemam srece s biljem!rjesit cu ja to!evo drukcije postavljene panjine!

pozadinu sam sje...

Offline Bobomir

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Sisak
    • http://akvarij.net
« Odgovori #7 u: Siječanj 27, 2007, 20:25:00 poslijepodne »
ma ovaj panj ti nije neki baš ili ga probaj okrenuti da ovaj rez nije baš prema nama,
a bilja ti treba puuuuno više nego ti imaš trenutno.
malko kombiniraj i pitaj ljude oko sebe kak im se sviđa možda neko ima koju ideju,
ali i ovo je puno bolje od dvorca i druge plastike
bit će bolje s vremenom samo daj!

Bobo Sisak

Offline duda

• Punopravni član
« Odgovori #8 u: Siječanj 27, 2007, 20:31:00 poslijepodne »
Brz jesi svaka čast.da vidjela sam da je pozadina nekakoali nisam htjela niš reč da nepoludiš. Reči češ ova samo kritizira.Šta je bilo sa pozadinom? s čim si ljepio?Znaš šta pusti sad panj rekla sam ti i prije jer nema gotovo bilja pa se samo on ističe. Kad dođe zelenilo i to malo pokrije i on če drugačije izgledat. Ovako se samo on vidi i upada u oči. I koju nanu još ti njemu stavi. Velik je to panj pa da "čovjek " ne bude gol.Kad posadiš bilja onda čemo vidjet dalje to s panjem.

Offline Gizmo

• Punopravni član
« Odgovori #9 u: Siječanj 27, 2007, 20:58:00 poslijepodne »
U svakom slučaju panj ti je bolji polegnut, (bar meni tako izgleda). Probaj ga zarotirati tako da je taj odrezani kraj u desnom prednjem kutu i maskiraj ga kamenjem, zasadi ga anubiasom kako ti je i duda sugerirala i sve 5. Na zadnju stranu ja bi stavila običnu srnu foliju za pozadinu - jednostavno, a sadržaj akvarija super dolazi do izražaja (tamo gdje nije popunjen s biljem. Sve u svemu i do sada ti je to super. Vjerujem puno, puno bolje nego s dvorcem . Eto probaj okrenut drvo pa vidi kako ti se više sviđa, ne znači da je moja ideja bolja. Javi...
Krk/Hrvatska

Offline duda

• Punopravni član
« Odgovori #10 u: Siječanj 27, 2007, 21:12:00 poslijepodne »
Gizmo ima pravo treba ga zarotirat jer nije mi baš fino da se vidi taj odrezani dio. Gizmo nisam htjela to čovjeku ni reč jer ču ga izludit. Reče da samo gnjavim i kritiziram. Ja se isto slažem u potpunosti za taj odrezani dio. Ali bilo mi kažem neugodno toliko davit čovjeka. I s čim si to foliju ljepio, nešto si zabrljao.

Offline Emanuel1

• Punopravni član
« Odgovori #11 u: Siječanj 27, 2007, 21:51:00 poslijepodne »
za početak je stavrno dobro. slažem se s ostalima oko panja, malo to zarotiraj i kad dođe bilje bit će super, a pozadina je najmanji problem
Zagreb

Offline Maccek

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #12 u: Siječanj 28, 2007, 22:00:00 poslijepodne »
dosla mi je voda između pozadine i stakla pa sad ruzno izgleda ali stavit cu jednobojnu kad je nađem!panj cu malo zarotirati i obuci biljem da mu nebude hladno.necete vi mene izludit bez brige jer da nije bilo vas nebi ni do tud dogurao!za sad vam puno hvala,a ja vam se javim sa novim nadam se boljim izgledom akvarijskih dubina!

Offline duda

• Punopravni član
« Odgovori #13 u: Siječanj 29, 2007, 18:19:00 poslijepodne »
Prije neg budeš ljepio pozadinu bilo neku novu ili ponovno stavljao staru. Javi pa ču ti reč kako sam ja moju naljepila i nemam problema.