Kolovoz 21, 2025, 11:56:08 prijepodneNajnoviji Član: MMela

Autor Tema: Rekord 60 - Raskopavanje  (Posjeta: 1147 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Seba

• Administrator
  • Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
    • http://www.akvarij.net
Rekord 60 - Raskopavanje
« u: Siječanj 23, 2007, 19:02:00 poslijepodne »
Imali tko možda akvarij Rekord 60, da mi poslika poklopac od dole, jer me zanima da li bi se mogla počupati postojeća rasvjeta i uvaliti u njega T5 rasvjeta?
If you can't explain it simply, you don't understand it well enough.

Offline Mastino

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
    • AVOID HYBRIDS!
Rekord 60 - Raskopavanje
« Odgovori #1 u: Siječanj 23, 2007, 19:10:00 poslijepodne »
mislim da je vec netko opisao postupak dodavanja lampi u record 60 (uradi sam)... sorry ali neznam ti tocan naziv teme ali sjecam se da je poklopac bio lijepo pofotkan sa donje strane...

Offline Antimon

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
    • www.minigo.info
Rekord 60 - Raskopavanje
« Odgovori #2 u: Siječanj 23, 2007, 20:09:00 poslijepodne »
to je izvedivo, i to prilično jednostavno,...možeš koristiti 24W T5 lampe, one su najveće šta mogu ući u taj poklopac,...

Offline Shock

• Punopravni član
  • **
Rekord 60 - Raskopavanje
« Odgovori #3 u: Siječanj 24, 2007, 10:35:00 prijepodne »
je ali ne mogu ichi vodonepropusna grla
sumnjam chak da ide i varijanta sa luster klemama
ja sam optimista bio uzeo nepropusna grla da bi ih na kraju morao guliti skroz do dijela di su kontakti samo....dobra stvar je da mozhesh cijevi samo zabiti u poklopac jer sa takvim grlom ide na knap u poklopac i stoji samo od sebe...
ako mislish sluchajno staviti 2 ili vishe 24W t5 onda si predvidi i mjesto za ventilator :o))
evo obechat chu i tebi slike pa kad budu budu :o))

Čovjek je jedina greška prirode

Offline Stina

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: zg
    • ZGreef
Rekord 60 - Raskopavanje
« Odgovori #4 u: Siječanj 24, 2007, 14:51:00 poslijepodne »
Seba, upravo sam to ja napravio i ugradio sam za sada samo vodonepropusna grla, tako da ako sam dobro shvatio Shock-a, onda je on negdje pogriješio.

Uglavnom, gornji poklopac ima zaljepljenu lajsnu koja se da skinut sa skalpelom i malo debljim/čvršćim nožem(tipa onaj za putar).
Kad to skineš bez da išta potrgaš, odšerafiš originalnu prigušnicu i ubaciš 2*24 T5 prigušnicu.
Grla što s nalaze u rekord akvarijima su ona na klik patent, ista što možeš po novom u Kalistu za 20kn kupit.
Znači potrebno je s nutarnje strane pritisnut dva "pera" što drže grlo i izgurat ga van - i voila!
Unutra ubaciš 2 T5 grla kao da je tako došlo original!
Mogu i slike pokazat, ako je potrebno, al to iziskuje da odem u špajzu, promjenim baterije na fotiću, to sve poslikam i onda uploadam.
Ako si sve shvatio iz teksta, molim te nemoj me silit da to radim

S druge strane ima mjesta za još jednu lampu, ali sam u procesu instalacije.
Mislim da bi se ugradnjom grla na nekakvu vodilicu/kanalicu većeg presjeka moglo sve riješiti, s time da se onda kanalica zaljepi za poklopc!
Još se s unutrašnje strane poklopca mogu ugradit ventilatori da pušu po lampama, i stvar je hebeno dobra!
Pravi reflektori i deri koje god bilje hoćeš, pa čak i zahtjevnije koralje koje hoćeš

Offline Shock

• Punopravni član
  • **
Rekord 60 - Raskopavanje
« Odgovori #5 u: Siječanj 25, 2007, 09:06:00 prijepodne »
nema shanse da si 24W T5 cijev zagurao na originalni razmak grla u rekordu 60
vidim da chu ja morati po svoj fotoaparat :o))24W t5 cijev je centimetar mozhda kracha nego shto je razmak izmedju stijenki onog izbochenog dijela ili tochnije 549mm...15W T8 koja je unutra je 437mm, tako da nisam uspio nachi nikakvo rjeshenje bez da rasturim poklopac u potpunosti iznutra...btw puno se manje grije kada je prigushnica vani

Offline Stina

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: zg
    • ZGreef
Rekord 60 - Raskopavanje
« Odgovori #6 u: Siječanj 25, 2007, 09:17:00 prijepodne »

Citat: Shock
nema shanse da si 24W T5 cijev zagurao na originalni razmak grla u rekordu 60

Vidiš, možda si i u pravu!!
JA sam do sad samo zamijenio grla koja su sjela fantastično, nisam još kupio lampu, pa stoga nisam ni provjeravao!
Bit će da sam ja u krivu, a ti u pravu - i moram priznat da mi je krivo samo iz razloga što moram smišljat kaj ću sad sa lampama

Offline Shock

• Punopravni član
  • **
Rekord 60 - Raskopavanje
« Odgovori #7 u: Siječanj 25, 2007, 12:35:00 poslijepodne »
hehe imam ja rjeshenje no ukljuchuje fleksericu mozhesh uzeti mozhda manju lampu? ja sam bio sve uzeo ovako na pamet dofurao u radionu i onda sam se cheshkao po glavi jedno 45 minuta
onda sam uzeo fleksericu i bilo je sve gotovo za 20ak minuta :o))
od onda sam josh par puta rasturao sve pa opet slagao...sada sam zadovoljan jedino che mi faliti ventilator za ljeto josh jedan...

Offline Shock

• Punopravni član
  • **
Rekord 60 - Raskopavanje
« Odgovori #8 u: Siječanj 28, 2007, 23:24:00 poslijepodne »
evo ovdje sam poslao slikice kako to izgleda odozdola sa 2x24W t5 rasvjetom kod mene...izvana je sve isto kao i ranije