Srpanj 19, 2025, 23:41:54 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: pozadina juwel rock 600  (Posjeta: 3055 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline ribic

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški  
pozadina juwel rock 600
« u: Siječanj 23, 2007, 15:40:00 poslijepodne »
ovako tija bi kupit dotićnu pozadinu za svoga caymana 110 samo me straj da radi dimenzija neće moći proći kroz otvor radi ona dva ojaćanja od plastike na sredini pa dali tko ima iskustva s time ili se ona ojaćanja mogu uklonit

Offline Pandorica

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 41
pozadina juwel rock 600
« Odgovori #1 u: Siječanj 23, 2007, 16:24:00 poslijepodne »
paaa ako se ne varam, pozadine dolaze u minimalno 2 komada... ovisno o velicini akvarija, naravno...
Zagreb / Sveta Nedelja

Upravo zato što je tako topao, osmijeh je ljepši od bilo kojeg cvijeta na svijetu.

Offline ribic

• Punopravni član
pozadina juwel rock 600
« Odgovori #2 u: Siječanj 24, 2007, 10:58:00 prijepodne »

pa dolaze u 2 komada ali j svaki komad dug 60 i visok55 pa tako da bi moglo bit problema za unit ga unutra pa pitam ako je to već netko radija

Offline AndrejX

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
  • Disklejmer: ne prodajem papricice niti sjemenke
    • http://www.viralx.com
pozadina juwel rock 600
« Odgovori #3 u: Siječanj 24, 2007, 12:00:00 poslijepodne »

Citat: ribic

pa dolaze u 2 komada ali j svaki komad dug 60 i visok55 pa tako da bi moglo bit problema za unit ga unutra pa pitam ako je to već netko radija

Naravno da ce uci, a dio gdje ( prilikom montaze ) smeta ojacanje se lagano zareze sa skalperom ili jos bolje nozem. Stavljao sam takve pozadine u oba akvarija i nikad nije bilo problema.

BTW. Ako nsi jos kupio malo razmisli jer se ista jako brzo pocinje nenormalno ljustiti

Offline ribic

• Punopravni član
pozadina juwel rock 600
« Odgovori #4 u: Siječanj 24, 2007, 12:33:00 poslijepodne »

nakon koliko vremena se poćne ljuštiti i postoji li neka koja se ne ljušto brzo a da ne košta 2000 kn

Offline Mastino

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
    • AVOID HYBRIDS!
pozadina juwel rock 600
« Odgovori #5 u: Siječanj 24, 2007, 13:35:00 poslijepodne »
koliko se sjecam meni se rock 600 poceo ljusitit nakon nekih mjesec dana...

Offline AndrejX

• Punopravni član
pozadina juwel rock 600
« Odgovori #6 u: Siječanj 24, 2007, 14:55:00 poslijepodne »

Citat: ribic

nakon koliko vremena se poćne ljuštiti i postoji li neka koja se ne ljušto brzo a da ne košta 2000 kn

Unutar mjesec dana, a sad je u akvariju blizu tri mjeseca i djeluje otuzno + sto mi prasina uredno zacepljuje vatu u filteru.

Offline jajo

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 56
pozadina juwel rock 600
« Odgovori #7 u: Siječanj 24, 2007, 16:02:00 poslijepodne »

I meni se ljuste obe ploce. Imao sam ugodnu mail korespondenciju s Juwel supportom u Njemackoj. Nakon par izmjena mailova indirektno su priznali problem s prioizvodom i ponudili besplatnu zamjenu.

Moja iskustva nisu dobra, drugima je pak Juwel rock, ROCK's
- nije ovca sve što bleji -

Offline AndrejX

• Punopravni član
pozadina juwel rock 600
« Odgovori #8 u: Siječanj 24, 2007, 16:40:00 poslijepodne »

Citat: jajo

I meni se ljuste obe ploce. Imao sam ugodnu mail korespondenciju s Juwel supportom u Njemackoj. Nakon par izmjena mailova indirektno su priznali problem s prioizvodom i ponudili besplatnu zamjenu.

Moja iskustva nisu dobra, drugima je pak Juwel rock, ROCK's

izgleda da je problematicna zadnja serija posto sam cuo za nekoliko slucaja unutar zadnjih par mjeseci ( ukljucujuci i moj ).

Offline jajo

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 56
pozadina juwel rock 600
« Odgovori #9 u: Siječanj 24, 2007, 19:14:00 poslijepodne »

osobno mislim da je materijal pre porozan, da li je u pitanju greska umaterijalu ili uvijetima skladistenja, transporta (rasusenost - vrijeme od proizvodnje do uranjanja) ne znam. Al' definitivno, kapilarni efekt je odradio svoje pri cemu je obojeni sloj ispucao i odpao.

Juwelu sam zahvalio na ljiepoj gesti (ponudi nove dvije ploce, ukljucujuci i silkon) s obrazlozenjem da u taj prozvod vise nemam potrosackog povjerenja.
- nije ovca sve što bleji -

Offline aQ field

• Punopravni član
  • **
pozadina juwel rock 600
« Odgovori #10 u: Veljača 02, 2007, 20:13:00 poslijepodne »
Majstore, ako imaš volju i želju za nečim boljim, ljepšim i onakvim kakvo ti želiš, sve se može rastaviti i možeš maknuti cijeli poklopac, a pozadinu napravi od stiropora. Treba strpljenja, ali kad završiš, ludilo...
U utrci s prirodom, čovjek će prvi pasti!
Utrkujmo se onda s drugim čovjekom...

Offline Ventura

• Novi član
  • *
pozadina juwel rock 600
« Odgovori #11 u: Veljača 12, 2007, 23:21:00 poslijepodne »

Ja sam ubacivao juwelove stjene u Cayman110 i nije potrebno skidati poklopac. Potrebne su ti dvije veće stjene jednu skaćuješ po visini, a drugu po visini i dužini tako da ti spoj dođe između sredine i zlatnog reza. Izrezane pozadine bez problema idu u akvarij (malo se zakrenu po dijagonali i to je to).Ostavio sam originalni filter na lijevoj strani i od ostatka stjene obložio samlijevu stranu oko filtera. Mogu ti reći da sam zadovoljan što se tiće kvalitete same stijene,ali preporučio bi ga samos ciklidima. Ja sam se opredijelio za biljnii sad vidim da mi oduzima puno litraže i površine za sadnju bilja.Da nisam nasipao tone silikona vadio bih tu pozadinu odmah van (filter također).Ne izgledakad se postavi kao na reklami...Kad odvagnem dobre i loše strane, više je onih loših i ne bih to čudo od stiroporanikome savjetovao (čisto bacanje love)!

Offline AndrejX

• Punopravni član
pozadina juwel rock 600
« Odgovori #12 u: Veljača 12, 2007, 23:27:00 poslijepodne »

Citat: Ventura

Ja sam ubacivao juwelove stjene u Cayman110 i nije potrebno skidati poklopac. Potrebne su ti dvije veće stjene jednu skaćuješ po visini, a drugu po visini i dužini tako da ti spoj dođe između sredine i zlatnog reza.
Nije problem razrezati, nego sto se doticna skupa pozadina raspada naocigled.
Evo primjer moje stare tri mjeseca:

Offline Mastino

• Punopravni član
    • AVOID HYBRIDS!
pozadina juwel rock 600
« Odgovori #13 u: Veljača 13, 2007, 00:52:00 prijepodne »
@ AndrejX: iskreno meni se jos i vise svidja sad kad se oljustila ali sta je je malo je rec da sam POP..... kad sam skuzio da se ljusti a dao za 2xrock 600 700kn...

Offline AndrejX

• Punopravni član
pozadina juwel rock 600
« Odgovori #14 u: Veljača 13, 2007, 01:12:00 prijepodne »

Citat: Mastino
@ AndrejX: iskreno meni se jos i vise svidja sad kad se oljustila ali sta je je malo je rec da sam POP..... kad sam skuzio da se ljusti a dao za 2xrock 600 700kn...

Ti si jos jeftino prosao Ova desna je sad OK jer izgleda prirodno takva, ali je zato lijeva bas ofucana.

Mene isto tako vise ne smeta, ali se oljustene cestice prvo vrijeme prilicno nakupljale u vati od filtera pa je znatno padao protok unutar tjedan dana.
Edited by: AndrejX

Offline Mastino

• Punopravni član
    • AVOID HYBRIDS!
pozadina juwel rock 600
« Odgovori #15 u: Veljača 13, 2007, 01:22:00 prijepodne »

Citat: AndrejX
ali se oljustene cestice prvo vrijeme prilicno nakupljale u vati od filtera pa je znatno padao protok unutar tjedan dana.

nista mi ne trebas pricat, lud sam dosao sa tim ljustenjem...

Offline Ventura

• Novi član
  • *
pozadina juwel rock 600
« Odgovori #16 u: Veljača 13, 2007, 22:50:00 poslijepodne »

Mislim da se radi o škartnim serijama. Ja svoju imam 5 mjeseci i nigdje se nije ništa odljuštilo. Bila je čak djelom obrasla zelenim algama dok nisam nabavio sijamce koji su ju očistili za tri dana i opet je ko nova. Baš sam probao stanje površinskog sloja noktomi nema šanse da se gdje ljušti. Neznam gdje si nabavio pozadine, ali to ti je tako... svašta uvaljuju...Možeš se žalit upravi vodovoda!

Mozda je ideja blesava, ali bi li imalo veze čime je tretirana voda? Što ako neki preparat nagriza površinski sloj pozadine? Nisam baš upućen u kemiju, ali misao nije za odbacit???