Pa hikari jeste jedan od boljih brandova,ipak to je prvoklasna hrana,koja se pravi za sve vrste riba,kornjača,bilo u granulama,smrznuta i u pahuljicama.Naročito je mna dobrom glasu kod ciklidaša,ipak to je hrana koja godi ciklidima i dobro jih znade i obojiti.
No ja sam svoju prvu hranu nabavio kod JZH i to je bilo pakovanje :Cichlid gold /velike granule/ i Cichlid staple /srednje granule/.Ima i male granule,tako da se može birati hrana i od potreba naših ciklida,tu mislim pre svega na usta.
Hrana je pakovana u ličnoj ambalaži,pa kad se otvori može se opet dobro zatvoriti,naravno treba staviti vazduh vani,kako bih hrana održala na svom kavlitetu.
Preporučuje se ,a i ja sam tako radio,da se granule pre hranjenja natapaju nekih pola sata,kako bih onda bile spremne za ishranu.Moram spomenuti,da su moji ciklidi dobro prihvatili tu hranu pa nije bilo strepnje,da bi ta ista i ostajala.Ta hrana ne muti vodu,ovako natopljen apolako tone prema dnu,no poznavajući halapljivost ciklida nit neče nikad dostiči do dna.
Sad zašto natapati granule? Te se granule kad se natope maltene trostruko povečaju.Sad treba samo zamisliti,da se to desi u stomaku ciklida i mislim,da bi bili mi i ciklid na teškim mukama.
Sad mislim,da je ta hrana u odnosu na ostale bila malo skuplija no kad se meri kvalitet ispada da je na kraju krajeva jeftinija.
inače pored hrane za ciklide,prozvedu još za Koi krapove,zlatne ribe,za L-ove,kao i za morske,dakle široki asortiman.
No problem je u tome,da se teško dobija.