Podloga.... buduci uskoro moram seliti, nisam nikakvu drugu podlogu stavljao osim pijeska. Sme?kasti obicni pijesak kupljen u Viliju 15 kn, isti imas u K.Crossu 3 kg za 8 kn, vece i manje granulacije. A ovo crnkasto, pokusaj zatamljenja podloge sa crnim grubljim pijeskom, no ne zadrzava se na povrsini, vec kako je sitniji propaden na dno. Na slici je povrsina crna jer sam ga pred dan stavio, danas je sve bijelo. Tome pridonese i jato choridorasa koji ga temeljito prevrte :-).
Bilje, odlicno raste i bez neke podloge. Hranim ga sa Florenom od Serepreko lisca. Stvarno je ok. Gdje sam ga kupovao, nisu mi znali reci tocno ime,no slicno sam nasao u enciklopediji, dakle... zeljenjava bi bila Ceratophyllum demersum, a ova malecka crvena, gdje se vidi samo jedan list.. jest Nymphaea lotus koja mi je sad bacila 5 mladih listova i pocela je odlicno rasti. Naravno, sve to nakon sto se cijela osugavila, nakon sto su je ribe dotukle i nakon sto sam procitao kako i nije bas za pocetnike, kao sto sam ja. Dakle, ide mi :-) Ova cupava, za koju pretpostavljam si pitao, dakle, svjetlije zelene boje, tocno povise dva platija jest umjetna biljka koju sam stavio kako bi se mladi imali gdje skrivati.Pretpostavljam da plasticno lisce bocka vece ribe i ne zalaze u to podrucje, a za prinove je raj.
Rasvjeta, originalna Sun Glo koja mi je dosla sa Juwell poklopcem. Citao sam da je Gro lux neonka odlicna za boje... stoga mozda bi ti to bio bolji izbor.