Srpanj 20, 2025, 11:15:00 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: podloga  (Posjeta: 782 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline ivanka

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
    • između korica
podloga
« u: Siječanj 19, 2007, 08:30:00 prijepodne »

iako još nisam uspjela nabaviti novi akvarij, imam dva stara mala doma u koje bi si voljela složiti podlogu da mi se u njima razmnožava bilje. Za anubias i javansku mahovinu je bilo dovoljno da stavim samo malo šljunka i stolnu lampicu i oboje je raslo ko ludo, ali sada bih voljela staviti unutra i drugog bilja.

Od slaganja svog pedeset litraša mi je ostalo par kila onog šupljičavog šljunka s humusom kojeg zovu živo tlo, pa sam mislila staviti to, ali ne znambaš da li je on dovoljanza biljke koje se ne hrane preko listova. Naravno da mogu s vremena na vrijeme dodati one tabletice koje se gurnu u podlogu kraj korjenja ali kako nemam iskustva s time (dosad sam stvarno imala samo bilje koje se hrani preko listova - tekuče gnojivo) želim čuti vaša iskustva

Kakvu podlogu mi možete preporučiti, kakve podloge vi koristite?
u oblacima

Offline razor blade

• Punopravni član
  • **
podloga
« Odgovori #1 u: Siječanj 19, 2007, 08:36:00 prijepodne »
Prvo: Treset

Drugo:Glina

Trece: Granulacija 1.5-3mm

Cetvrto: Granulacija 1-1.5mm

Ovo je ono sto ja koristim i sa ovim su tablete gvozdja suvisne.

Offline lp

• Punopravni član
    • HAS - HrAquascape.org
podloga
« Odgovori #2 u: Siječanj 19, 2007, 09:24:00 prijepodne »
Mozes dodavati jednom mjesecno te tablete pored korijena biljke tipa kripte, echinodorusi...koje imaju veliki korijen.

Za podlogu koristim ispod vulkanit (imas ga kupit u zoo ducanima) i na to sljunak 1-3mmm i sve raste ko blesavo...

Offline ivanka

• Punopravni član
    • između korica
podloga
« Odgovori #3 u: Siječanj 19, 2007, 10:43:00 prijepodne »

terset se pretpostavljam isto može kupiti u zoo shopovima? negdje sam pročitala da on omekšava vodu i da može biti opasan u kombinaciji s co2. mislim ne da planiram dodavati co2, ali nekako mi je to zvučalo strašno a ja se baš ne kužim u kemiju vode (prelijena sam to stvarno onak proučiti)

vulkanit sam već vidla na forumu da ljudi preporučuju - jel skup?
u oblacima