Kolovoz 21, 2025, 16:59:29 poslijepodneNajnoviji Član: MMela

Autor Tema: Cayman 110 Pro  (Posjeta: 3513 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Hary

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
Cayman 110 Pro
« u: Siječanj 18, 2007, 01:57:00 prijepodne »

Kakva je kvaliteta Bluwave07 filtera? Hocu da si nabavim novi akvarij, Cayman 110 ali me zanima njihova kvaliteta?
Ja!

Offline kokolo

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
Cayman 110 Pro
« Odgovori #1 u: Siječanj 18, 2007, 09:01:00 prijepodne »
Ja imam BluWave05 filter koje sam dobio sa svojim akvarijem i ja sam prezadovljan - voda je čista i bistra, a kad ga idem očistit nakupi prilično prljavštine u sebi. Obzirom da je 07 jača inačice pretpostavljam da za nju vrijedi sve isto i još i bolje.

Jedini problem je kada čistim kutiju - zbog glupo namještenih utora u kutiji - teško je oprati je iznutra pogotovo dio gdje usisaje vodu, a gdje se znaju koju put iznutra nakupiti alge, pa dolazi do problema, ali četkica za zube u ruke i onda trljaj...

Josip...::...Split

Why are you wearing that stupid man suit?

Offline aegis

• Punopravni član
Cayman 110 Pro
« Odgovori #2 u: Siječanj 18, 2007, 10:17:00 prijepodne »
Isto vlasnik BluWave05 filtera i mogu reći da nisam zadovoljan ako ničim drugim,protokom vode,br 2. zauzima dosta mjesta i kao takav meta za alge (ako ih nemaš nigdje dalje na filteru češ ih imati).
3. čišćenje filtera(vanjsko,dakle ne medija unutra filtera) je muka jer se teško i mokro vadi  

Na Caymanu 110 mislim da je vrlo loš izbor i večina ljudi su ga zamjenili sa vanjskim

Offline Irusnjak

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
Cayman 110 Pro
« Odgovori #3 u: Siječanj 18, 2007, 10:26:00 prijepodne »
Hary, evo prodajem Caymana 110 bez tog filtera. Sve ti je opisano pod "Mali oglasi"  

Offline KOMARAC ZG

• Punopravni član
  • **
Cayman 110 Pro
« Odgovori #4 u: Siječanj 19, 2007, 00:58:00 prijepodne »
Ja sam pak čuo i to od čovjeka koji ih prodaje da CAYMAN akvariji nisu baš neš npr loše izveden poklopac sam po sebi a i tajmer koji se nalazi u poklopcu rikava itd . Zato bi ti ja rađe preporućio neki od modela u Juwel ponudi , nešto su malo skuplji ali i puno bolji , i iza Juwela stoji višegodišnje iskustvo u izradi aquarija dok Cayman ima velik izbor svega i svačega za kučne ljubimce a između ostaloga i aquarije
UMRI PRIRODNOM SMRCU NE SLUŠAJ NARODNJAKE

Offline kokolo

• Punopravni član
Cayman 110 Pro
« Odgovori #5 u: Siječanj 19, 2007, 08:50:00 prijepodne »

Citat: aegis
3. čišćenje filtera(vanjsko,dakle ne medija unutra filtera) je muka jer se teško i mokro vadi  

Za izvadit filter treba doslovno sekundu!!! Samo ga pomakneš u stranu i digneš gore... Ne kužim kakve su to muke?

Offline ribic

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
Cayman 110 Pro
« Odgovori #6 u: Siječanj 19, 2007, 18:40:00 poslijepodne »

Citat: KOMARAC ZG
Ja sam pak čuo i to od čovjeka koji ih prodaje da CAYMAN akvariji nisu baš neš npr loše izveden poklopac sam po sebi a i tajmer koji se nalazi u poklopcu rikava itd . Zato bi ti ja rađe preporućio neki od modela u Juwel ponudi , nešto su malo skuplji ali i puno bolji , i iza Juwela stoji višegodišnje iskustvo u izradi aquarija dok Cayman ima velik izbor svega i svačega za kučne ljubimce a između ostaloga i aquarije

a baš da je loše poklopac napravljen nebi reka jer je kao praktićan možeš ga dignit kao haubu od auta i smireno radit po akvariju kod juvela je to malo problem triba vadit svitla itd. a plus toga šta se tiće tajmera to ne mogu previše tvrdit koliko traje ali ne bune se baš ljudi a i usput tajmer je 20 kn a i ima moderniji izgled bar meni ali o ukusima se ne raspravlja ali sve u svemu dobar je i jedan i drugi

Offline ribic

• Punopravni član
Cayman 110 Pro
« Odgovori #7 u: Siječanj 19, 2007, 18:42:00 poslijepodne »
a i kad sam kupova cayman 110 zapremnine 230 litara mislija sam se između njega i juwel rio 240 i od ćovika koji prodaje akvarije već dugi niz godina kaže da cayman juwela polako prestiga, bar tako on kaže

Offline kokolo

• Punopravni član
Cayman 110 Pro
« Odgovori #8 u: Siječanj 19, 2007, 20:24:00 poslijepodne »

Citat: ribic

Ja sam pak čuo i to od čovjeka koji ih prodaje da CAYMAN akvariji nisu baš neš npr loše izveden poklopac sam po sebi a i tajmer koji se nalazi u poklopcu rikava itd .

a baš da je loše poklopac napravljen nebi reka jer je kao praktićan možeš ga dignit kao haubu od auta i smireno radit po akvariju kod juvela je to malo problem triba vadit svitla itd. a plus toga šta se tiće tajmera to ne mogu previše tvrdit koliko traje ali ne bune se baš ljudi a i usput tajmer je 20 kn a i ima moderniji izgled bar meni ali o ukusima se ne raspravlja ali sve u svemu dobar je i jedan i drugi

Jedino što kod poklopca meni ne paše jest ono bijela reflektivna plastika iza neonki... Meni se savila, pa mi zakida svjetlost na jednoj strani akvarija. Ali inače mislim kako je poklopac (pogotovo za početnike) potpuno praktičan. Ima ucrtana mjesta za otvore koje treba samo probušiti ako budu potrebni. Ima jedan prazan dio u kojeg se može ugraditi ili hranilica ili CO2, tako da se izbjegnu boce sa CO2 pokraj akvarija. A kao što je  ribic rekao - može se lijepo dignuti i onda prčkati po akvariju... Ima i otvor za hranjenje.

Što se tiče timera - istina je da rikava. Na svu sreću moj funkcionira od prvog dana savršeno, ali mome prijatelju koji ima Caymna 80 njegov je malo radio, pa malo nije dok na kraju nije riknuo.

Ali opet Juwel ili Cayman - mislim kako i jedan i drugi ima prednosti i mana... Evo mislim kupiti jedan manji akvarij (za karantenu, mrijst ili bilo kakve druge prigode)i ciljam upravo na koji manji Juwel.

Offline KOMARAC ZG

• Punopravni član
  • **
Cayman 110 Pro
« Odgovori #9 u: Siječanj 19, 2007, 21:01:00 poslijepodne »
A cuj Cayman nasprem Juwela ti je meni ko npr Fiat nasprem npr BMW oni sa iskustvom i oni koji kemijaju

Offline duj.Ko

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • ornament i zločin
Cayman 110 Pro
« Odgovori #10 u: Siječanj 19, 2007, 21:26:00 poslijepodne »
 evo jedan vlasnik caymana 80-ma ja san ti zadovoljan sa njim-je riknija mi je timer(minja san pumpu i tako to malo prčka po kabelima),a sad vidim da je to 20 kn....
ma tija san ti reć da ti je to sve ista stvar-ISKRENO- ako volis ravne linije(ono malo kockastiji đir)uzmi juwela,a ako si za obline(hehehe)uzmi ferplasta......isti đava.....a filter ti je pizd...ja za izvadit-uopće ne znam o čemu ovi pričaju.....a algi ka i uvik---jedan put ima,drugi put nema.....sve u svemu-mislim da je to ista stvar-uzmi onaj koji ti vise figuraje u kući i koji ti je po guštu,a ni s jednim nes falit...
\"Još vjerujem u čistoću umjetnosti, kao jedinu takvu koja nam je preostala u ovom životinjstvu uokolo nas.\" M.Krleža

Offline big bang

• Punopravni član
  • **
Cayman 110 Pro
« Odgovori #11 u: Siječanj 19, 2007, 23:00:00 poslijepodne »

bas sam danas gledo caymana od 200l
2100 kn i jos da na 3 rate

dodem kuci i kazem starom
(ovaj gotov onaj je bolji i takve fore)
a on neda i neda

reko ajd bar kupi par neonki i malo biljaka da ovaj izgleda na nesto
da da dobro kupit cu dok mu ne promjenis podlogu
(to mi govori od prosle godine 11 mj.)
(i napokon ga uvjerim al kupuje neki mali od 50 l)
i sta raditi
nije ni cudo da ljudi pljackaju banke
sigurno su im starci skrti

a bas mi se svidio i kao stvoren je za jedan dio sobe koji je prazan

Edited by: big bang
Tovarnik

Offline ribic

• Punopravni član
Cayman 110 Pro
« Odgovori #12 u: Siječanj 20, 2007, 22:42:00 poslijepodne »

A cuj Cayman nasprem Juwela ti je meni ko npr Fiat nasprem npr BMW oni sa iskustvom i oni koji kemijaju

a ćuj možeš onda reć kao i ferrari naspram bmw-a, dakao da mi je bmw draži od fiata ali ni u iskustvu nije sve jer npr. golf 1 je bilo savršeno auto dizelaš a golf 5 kanta svi mehanićar govore da su ih pune radione pa tako i s juwelom ne mora znaći da je cayman škart ako se odnedavno proizvodi a s druge strane su jako puno vremena potrošili na istraživanja

Offline Hary

• Punopravni član
  • **
Cayman 110 Pro
« Odgovori #13 u: Siječanj 21, 2007, 01:39:00 prijepodne »

Akvarij je kupljen i postavljen. Prekrasno izgleda. Ovdje je kostao zajednosa stalkom 750 KM (oko 2800kn). Uz njeg sam dobio oko 30kg pijeska kao i foliju. Voda mi je jos uvijek pomalo "mlijecna" ali nadam se da ce se sve srediti dok se filter ne uhoda i startne tablete u potpunosti ne rastvore.
Ja!

Offline KOMARAC ZG

• Punopravni član
  • **
Cayman 110 Pro
« Odgovori #14 u: Siječanj 21, 2007, 23:17:00 poslijepodne »
Posalji koju sliku u tom pocetnom stadiju da vidimo

Offline Hary

• Punopravni član
  • **
Cayman 110 Pro
« Odgovori #15 u: Siječanj 23, 2007, 01:39:00 prijepodne »
Ja mislim da nije lose za nekog tko se sa akvaristikom bavi nekih 3-4 mjeseca? Zazmirite malo na neiskusnost..
Ja!

Offline kokolo

• Punopravni član
Cayman 110 Pro
« Odgovori #16 u: Siječanj 23, 2007, 13:58:00 poslijepodne »
Pa nisi valjda odmah stavio ribe bez cikliranja, i to odmah toliku količinu?

BTW kad dodaš još biljki i kad se malo razrastu bit će to fino.

Offline Hary

• Punopravni član
  • **
Cayman 110 Pro
« Odgovori #17 u: Siječanj 27, 2007, 02:07:00 prijepodne »

Citat: kokolo
Pa nisi valjda odmah stavio ribe bez cikliranja, i to odmah toliku količinu?

BTW kad dodaš još biljki i kad se malo razrastu bit će to fino.

..nisam mogao izdrzati i cekati..isao sam na rizik i, barem do sad, sve ribesu na broju. Sto se tice bilja polako ga sakupljam jer ovdjenemam velik izbor.
Ja!

Offline duj.Ko

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • ornament i zločin
Cayman 110 Pro
« Odgovori #18 u: Siječanj 29, 2007, 14:27:00 poslijepodne »
meni jako lipo izgleda...nekako morski...hehehe....super mi je kombinacija riba...da ih ja imam meni bi se odmah klale(neugodna iskustva sa skalarima), a sto se tiče cikliranja-nitko ne uspije izdrzat,al stari moj-moga si bar tjedan dana....al svaka cast na riziku--mozda i profitiras pa ti ne bude nikakvih algi i ostalih shema.....
\"Još vjerujem u čistoću umjetnosti, kao jedinu takvu koja nam je preostala u ovom životinjstvu uokolo nas.\" M.Krleža