Srpanj 19, 2025, 00:11:32 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Savjeti dobrodošli  (Posjeta: 2335 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Domba

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
Savjeti dobrodošli
« u: Siječanj 16, 2007, 11:16:00 prijepodne »
Samo da pozdravim društvo. Već duže vrijeme švrljam po forumu pa evo konačno da se i priključim. Inače sam novajlija što se tiče ciklida, trenutno imam male Cyrtocare Morri pa ako ima netko kakav koristan savjet za što bolji uzgoj bit ću mu zahvalan. Ist tako planiram povećati svoje društvo novim vrstama ako je netko raspoložen za prodaju ili slučajnopoklon tu sam. Inače sam iz Osijeka.

Jesam vas udavio???
OSIJEK-ČEPIN/MALAWI

Offline Njuška

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
Savjeti dobrodošli
« Odgovori #1 u: Siječanj 16, 2007, 11:23:00 prijepodne »

Dobrodošao !

nisi nas udavio....ribice tvoj uzgoj ili nabavljene pa misliš ići na uzgoj?

...stavi koju slikicu ljepotica...
Rijeka / Hrvatska
...nakon duge i teške muke dobio sam internet...

Offline franco9200

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
    • http://www.akvarij.net
Savjeti dobrodošli
« Odgovori #2 u: Siječanj 16, 2007, 11:28:00 prijepodne »
Citat: Domba

Samo da pozdravim društvo. Već duže vrijeme švrljam po forumu pa evo konačno da se i priključim. Inače sam novajlija što se tiče ciklida, trenutno imam male Cyrtocare Morri pa ako ima netko kakav koristan savjet za što bolji uzgoj bit ću mu zahvalan. Ist tako planiram povećati svoje društvo novim vrstama ako je netko raspoložen za prodaju ili slučajnopoklon tu sam. Inače sam iz Osijeka.

Jesam vas udavio???

mene si udavio
Rijeka, Zamet, Trsat
..........................
* ne vjeruj ribi koja laže....

Offline Strippy

• Punopravni član
  • Dob: 45
Savjeti dobrodošli
« Odgovori #3 u: Siječanj 16, 2007, 11:55:00 prijepodne »

Citat: franco9200

mene si udavio

ne obracaj paznju na ovakve neozbiljne komentare...
Split / Hrvatska

Offline kkliba

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
  • zvjerka
Savjeti dobrodošli
« Odgovori #4 u: Siječanj 16, 2007, 11:57:00 prijepodne »
dobro došao i uživaj u druženju...
- ništa nije dovoljno dobro da nebi moglo biti još bolje -

Offline Domba

• Punopravni član
Savjeti dobrodošli
« Odgovori #5 u: Siječanj 16, 2007, 12:07:00 poslijepodne »
Kupljeni kao jako mali, mislim da nisu veći od 3cm, a imam ih oko 4 mjeseca. Sad im baš slažem novi dom pa će biti i slikica samo da se malo uhodam.

Zanima me koliko im treba da narastu do prave veličine i hoće ih deset komada biti previše za akvarij 100x40x35vis.

Hvala na dobrodošlici!
OSIJEK-ČEPIN/MALAWI

Offline Mastino

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
    • AVOID HYBRIDS!
Savjeti dobrodošli
« Odgovori #6 u: Siječanj 16, 2007, 12:42:00 poslijepodne »

evo od nedjelje sam i ja vlasnik 11 Cyrtocara Moorii-a ... tu sam ti stavio linkove pa ces vjerovatno naci sve sta te interesira ali na prvi pogled mislim da ti je tank premali za njih posto narastu oko 20 cm...

Cyrtocara moorii

Cyrtocara moorii 2

p.s. Dobro dosao
Edited by: Mastino

Offline bobialf

• Punopravni član
Savjeti dobrodošli
« Odgovori #7 u: Siječanj 16, 2007, 20:14:00 poslijepodne »

prvo dobro dosao i pozdrav ciklidasu.za pocetak nebih sa deset komada uzmi per pa ces vidjeti kako ide u tvom aqvi.do rezultata ces i sam doci.vise informacija ces naci na www.ciklidi.com

Offline bobialf

• Punopravni član
Savjeti dobrodošli
« Odgovori #8 u: Siječanj 16, 2007, 20:15:00 poslijepodne »
ali ipak lipo od tebe da si se pridruzio ciklidasima

Offline briannen

• Punopravni član
Savjeti dobrodošli
« Odgovori #9 u: Siječanj 17, 2007, 13:14:00 poslijepodne »
140l aq mislim da je premalo za ista vise od jednog para. ali su krasne ribe... kad ti se spare taj par odvoji a ostalo prodaj

Offline Bojko

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
Savjeti dobrodošli
« Odgovori #10 u: Siječanj 17, 2007, 13:35:00 poslijepodne »

Gledajte,shvatite taj post kao post,koji nije uperjen protiv nikoga.Možda sam umoran od svega i od posla i...od svega.

Moram da reknem ovo,pa šta bude bude.Čovek je došao na taj sajt tražiti savete,da ponovim na taj sajt.I sad vidim....više informacija češ dobiti na tom sajtu..... e pa nije to linkoteka nego forum gdje se dele i primaju savjeti.Ja mislim,ne ne mislim uvjeren sam da se tu može nači puno boljih i praktičnijih savjeta od onog linka.

Zato bi bilo dobro,da kad neko traži savete ,da se mu ti i dadnu a ne da se ga vodi na druge linkove,onda uopšte ne treba više nit pisati nego samo se stavi:Ko želi info o ciklidima,neka ide na.... i gotovo Miki

Uh .....

Offline DeMar

• Punopravni član
Savjeti dobrodošli
« Odgovori #11 u: Siječanj 17, 2007, 14:05:00 poslijepodne »
U potpunosti se slazem sa tobom Bojko. Ionako mi svi znamo sve i svakakve sajteve o ribama, ciklidim ... Ali opet tko je ovdje je ovdje. Ovdje ce se rijesavati problemi i pitanja. A ako covjek nije zadovoljan sa odgovorima uvijek postoji google....
Pozdrav

Offline briannen

• Punopravni član
Savjeti dobrodošli
« Odgovori #12 u: Siječanj 18, 2007, 02:07:00 prijepodne »

dobro...slazem se...

od samog pocetka moras paziti na kvalitetu vode jer je malawi bloat cesta pojava (napuhavanje riba) od cega ribe redovito ugibaju pa stoga moras tjedno mjenjat 30% vode. te ribe narastu preko 20 cm pa vise od jednog para neces moci drzati u tom aq i to samo njih jer su agresivne

dalje pustam iskusnijima

Offline briannen

• Punopravni član
Savjeti dobrodošli
« Odgovori #13 u: Siječanj 18, 2007, 14:28:00 poslijepodne »

predlazem ti da postavis koje konkretno pitanje jer je tesko dati savjet kad problema nema...

Offline Domba

• Punopravni član
Savjeti dobrodošli
« Odgovori #14 u: Siječanj 18, 2007, 15:58:00 poslijepodne »
Hvala svima i na ovome.Problema trenutno nemam tako da vam ne mogu postaviti konkretno pitanje, radim kako i preporučujete i ribice ne pokazuju nikakve znakove bolesti. Radi predostrožnosti sam mislio ukoliko je netko već naišao na kakav problem s dotičnim ribama da znam obratiti pažnju.

Primjetio sam da mi se po kamenju javljaju tamno smeđe mrlje (alge), šta da napravim i kako da postignem da mi se pojave zelene jer mi je tako obraslo kamenje super.
OSIJEK-ČEPIN/MALAWI

Offline Jurupari

• Hrvatska udruga ciklidofila
  • Počasni član
  • Punopravni član
  • Marko Lenac
Savjeti dobrodošli
« Odgovori #15 u: Siječanj 18, 2007, 16:27:00 poslijepodne »
ne brini se previše oko bloat-a sa cyrtocarama. uživaj u njima, ali planiraj veći akvarij. 1,5m bi bio dovoljan. nikako ih ne drži na parove jer je to za njih neprirodno. kontaktiraj člana maculicauda na pp. kad uhvati vremena će ti se sa zadovoljstvom javiti. on ljudi koje znam i čije sam ribe vidio smatram ga stručnom osobom za malawi i utake. on ih je više puta izmrijestio tako da ćeš od njega dobiti prave informacije.

Offline Domba

• Punopravni član
Savjeti dobrodošli
« Odgovori #16 u: Siječanj 18, 2007, 16:39:00 poslijepodne »
Nažalost prostor mi nedozvoljava veći tank. Hoću ih imati pred oćima svaki dan,a ne strpati negdje u hodnik ili u garažu i biti zadovoljan tek tako da ih imam, tako da ću se morati prilagoditi ovakvim uvijetima.

Hvala na preporuci kontaktirat ću ga.

OSIJEK-ČEPIN/MALAWI

Offline bobialf

• Punopravni član
Savjeti dobrodošli
« Odgovori #17 u: Siječanj 18, 2007, 21:22:00 poslijepodne »
u duzini ne amoze mozda u visinu

Offline Bojko

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
Savjeti dobrodošli
« Odgovori #18 u: Siječanj 18, 2007, 21:56:00 poslijepodne »

Cyrtocara moorii,klasika koja dolazi iz jezera Malawi,no mogli bi ujedno reči,da je to trade marke toga jezera i sa svojom prepoznatljivošču i ljjepotu pravi balzma za oči.Puno akvarista voli je imatiu svom ciklidinom tankom.

No tank ti je premaleni,to jest činjenica kad se zna,da taj ciklid puno naraste.Mogu se ti oni i mrestiti u tom tanku,što ne bi bilo ništa strašno,mada ostali bi maleni,jer da ciklid dostiže svoju dužinu,treba jim adekvatni akvarij,kako bih oni dostigli svu dužinu i akvaristi se pričarali u svojim najboljem izdanju.

Več to da si se odlučio da jih imaš u grupi jeste pun pogodak.Malawi ciklidi se drže u grupama ne u parovima,to u parovima jeste krivo i pogrešno mišljenje.dakle malawi ciklidi su poligamne ustonoše.Pošto se u prirodnom okruženju nalaze u zoni peska i sama dekoracija u akvariju mora biti u tom smislu dekorirana.Može se staviti amo tamo koji kamen,koji služi kao marker ili providna granica mužjakove teritorije.

Ti ciklidi u prirodi prate jate kralja ciklida P T.praeorbitalis koji riju po dnu i tako dizaju prašinu a tu prašinu hvataju c.moorii i po sistemi sifoniranja nadju si hranu.No pored C.moorii-ja krlaja obično prate i ProTemelas annectens,koji je ujedno i jako sličan C.moorii,pa se znalo i zabuniti kod odredjivanja pravog ciklida u akvariju.No u akvariju jim više prija biljan hrna,najbolje u pahuljcama .

Taj ciklid uopšte nije agresivan,u biti jedan od najmirnijih i kao takav i sam traži mirne sustanre,najbolje da su iz grupe Haplochromis,obično mu agresivnije i robustnije vrste iz grupe m'bune nisu baš po volji.

I voli čistu vodu,naravno svaki tjedan voda se menja.

Sad u nekim dobrim uvjetima i mrest neče izostati,Pošto imaš ti još mlade ribice,još češ se načekati,da postanu polno zrijeli a to traja negdje oko 16 meseci,ponekad i duže.Sam mrest se odvija na sistem zvodjenja,drhtanja mužjaka a sama oplodnja vrši se van majčinih usna i tek kasnije majka jih pokupi u usta.Taj sistem jeste malo stariji i nenapredniji u odnosu na večinu Malawi ciklida.Ženka obično nosi oko 20-30 tak malca.

Razlika izmedju polova jeste u dužini,mužjak je veči od ženke,te po čuvenoj kvrgi na glavi i ponekim crtama koji su tamno plave.

Eto junačina,koji je nekad plivao kod mene:

Offline Rossonero

• Punopravni član
  • Malawi & Tanganyika
    • Hrvoje Jukica Photography
Savjeti dobrodošli
« Odgovori #19 u: Siječanj 18, 2007, 22:01:00 poslijepodne »

Citat: Bojko

Gledajte,shvatite taj post kao post,koji nije uperjen protiv nikoga.Možda sam umoran od svega i od posla i...od svega.

Moram da reknem ovo,pa šta bude bude.Čovek je došao na  taj sajt tražiti savete,da ponovim na taj sajt.I sad vidim....više informacija češ dobiti na tom sajtu..... e pa nije to linkoteka nego forum gdje se dele i primaju savjeti.Ja mislim,ne ne mislim uvjeren sam da se tu može nači puno boljih i praktičnijih savjeta od  onog linka.

Zato bi bilo dobro,da kad neko traži savete ,da se mu ti i dadnu a ne da se ga vodi na druge linkove,onda uopšte ne treba više nit pisati nego samo se stavi:Ko želi info o ciklidima,neka ide na.... i gotovo Miki

Uh .....

To je upravo ono što sam ponavljao iz dana u dan... Bravo Bojko!

Da se vratim na temu. Zahvaljujući Matildi i Goranu i ja sam ponosno udomio 4 komada u tank dužine 160 cm. Da, narastu veliki i zaista im je potrebno mjesta.
Hrvoje - Split

Offline bobialf

• Punopravni član
Savjeti dobrodošli
« Odgovori #20 u: Siječanj 18, 2007, 22:04:00 poslijepodne »
rosonero bravo.

Offline Karlo

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
Savjeti dobrodošli
« Odgovori #21 u: Siječanj 19, 2007, 08:08:00 prijepodne »
Zelene alge ce se s vremenom pojavit i prekrit kamenje, sve sto je potrebno su nitrati i svijetlo da nije preslabo.

Offline briannen

• Punopravni član
Savjeti dobrodošli
« Odgovori #22 u: Siječanj 19, 2007, 09:40:00 prijepodne »
ispricavam se na neznanju . poveo sam se za velicinom aq a ne toliko za samim karakterom tih riba. hvala Bojko!

Offline Domba

• Punopravni član
Savjeti dobrodošli
« Odgovori #23 u: Siječanj 19, 2007, 14:09:00 poslijepodne »
Uredu, onda će biti u ovome dok ne narastu, kasnije ćemo vidjet šta ćemo.

Gdje na forumu da nađem detaljnije objašnjenje kako da stavim slike da i vidite kako to izgleda?

Jel moram za njih uzimati neke posebne lampe ili su dovoljne obične pošto nema bilja, a opetda bude snažno osvjetljenje.

OSIJEK-ČEPIN/MALAWI

Offline Mastino

• Punopravni član
    • AVOID HYBRIDS!
Savjeti dobrodošli
« Odgovori #24 u: Siječanj 19, 2007, 18:54:00 poslijepodne »
klik na ovu ikonicu za upload slika

slika mora biti manja od 90kb da je mozes uploadati na server...