Kolovoz 08, 2025, 04:27:33 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: novi u ovom svemu  (Posjeta: 3865 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline d&d.

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
novi u ovom svemu
« u: Siječanj 15, 2007, 21:15:00 poslijepodne »
POZDRAV SVIMA!!!evo da pocnem izpocetka...
Naime prije 5-6godina imao sam akvarij od kojih 40l pun gupya,platya i mollya-tada nisam znao za ovaj sajt ,ubiti nisam imao ni net.I sada koliko švrljam po ovom forumu ,tek sada vidim koji sam ja bio lik sto se tice akvaristike hehe !
Nisam koristio nikakvo bilje ,a kamoli kemiju,vodu sam uljevao direkt iz pipe..hm...i mogu vam reci da nisam imao skoro nikakvih problema skoro 1 i po godinu ...ali onda napravio jednu glupost i ostao bez svega u trenu...ali ok nije sada to bitno !

Sada(za 2-3mj) planiram kupiti Juwelov rio 240 ,ali bi izvadio onaj filter koji dobis uz njega i uzeo vanjski Eheim pro II 2026...hm...ono zelio bi najbolje od najboljeg makar nemam love za sve to ..ali nekako ce se naci...

Imam nekoliko pitanja ..hm..za vas vjerovatno glupih (i mozda cu vam ici na nerve ovih par dana,tjedana ,mjeseci)

1.jel mogu imati gupye,b.molly neonke ,razne tetre ,zebrice ,1 borca i 3 zenke sve to zajedno?
2.Pumpicu koju imam je za 100l zasto nemogu nju koristit za recimo ovaj rio 240l?
3.Koliko cesto bi s ovim akvarijem i pumpom morao cistiti aq komplet ?

evo toliko za sada...ali bit ce pitanja na pretek...pozz
pozdrav

Offline duda

• Punopravni član
novi u ovom svemu
« Odgovori #1 u: Siječanj 15, 2007, 21:44:00 poslijepodne »

1 mogu te ribe bit zajedno u ag. Samo znaj da su neonke, tetre, i zebre jatne ribice. I preporuča se od svake vrste bar najmanje 8 kom. inače se neče držat jata. I gledaj šta se tiče molya i gupia da stavljaš bar 2 ženka na 1 mužjaka.Jermužjaci bi se stalno parili time stalno gnjave tu jednu ženku šta je za nju stresno a i time je automatski prisiljava na mrijest. Jedino da ti samo skrenem pažnju na borca ima takvih koji znaju čupat gupijima repove. osobno sam imala taj problem. uzela sam borcu 2 cure ali i dalje je maltretirao gupije mužjake. Čupao im repove i Morala sam ga poklonit.

2Pumpica za zrak koju imaš za 100 lit mislim da neče odgovarat za taj veliki ag. Možeš probati možda i bude funkcioniralo. ja mislim da neče ti baš iči zbog slabog kapaciteta. No kako rekoh probaj.

3 šta se tiče čiščenja nikad se ag ne čisti kompletan. Na to pitanje je teško odgovorit jer nema nekog striktnog pravila. bitno da je dobra filtracija, da nije pretjerano sa ribama, ne previše hranit ribe, vodit računa da hrana ne pada ili bar što manje padana dno.

Šta se tiče vode tu isto nema nekog pravila, mišljenja su podjeljena. Netko mjenja jednom tjedno vodu jedno 10-15%, netko 1 mjesečno, netko svaka2 mjeseca. Ja osobno mjenjam kad mi se smanji razina vode tj kad ishlapi pa nekoliko cm tj kad više ne pokriva ona crna plastika od poklopca. tada usisam dno i dolijem vode koliko je otišla usisavanjem. Filter nije pametno često čistit pogotovo novi jer učestalim čiščenjem filtera pobiješ i bakterije koje su se naselile. ja imam vanjski preljevni filter i čistim tj samo operem spužvu u ag vodi pa svakih cca 3 mjeseca.

Offline franco9200

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
    • http://www.akvarij.net
novi u ovom svemu
« Odgovori #2 u: Siječanj 16, 2007, 09:06:00 prijepodne »
i ja kažem
Rijeka, Zamet, Trsat
..........................
* ne vjeruj ribi koja laže....

Offline Logo30

• Punopravni član
novi u ovom svemu
« Odgovori #3 u: Siječanj 16, 2007, 09:28:00 prijepodne »
Htjeo bih se nadovezat na dudu sto se tice gupya i neonki. Svi kazu da mogu zajedno, moje iskustvo to ne potvrduje. Naime, neonkama pase vise meksa voda i kiselija, dok gupy vole vise tvrđu vodu.
Zagreb/Ravnice

Offline duda

• Punopravni član
novi u ovom svemu
« Odgovori #4 u: Siječanj 16, 2007, 09:55:00 prijepodne »
Logo zlato mogu vjeruj mi. Ja imala neonke i gupije dosta vremena. jeste da neonke vole mekšu i kiseliju vodu i zaboravio si tamnije dnoMeni su bili na govorim o ph na 7 neutral. Šta odgovara večini tropskih ribica.Poslje ih poklonila i evo imam tetre isto na 7 neutral. Edited by: duda

Offline AndrejX

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
  • Disklejmer: ne prodajem papricice niti sjemenke
    • http://www.viralx.com
novi u ovom svemu
« Odgovori #5 u: Siječanj 16, 2007, 11:05:00 prijepodne »

Citat: d&d.
POZDRAV SVIMA!!!evo da pocnem izpocetka...

1.jel mogu imati gupye,b.molly neonke ,razne tetre ,zebrice ,1 borca i 3 zenke sve to zajedno?
2.Pumpicu koju imam je za 100l zasto nemogu nju koristit za recimo ovaj rio 240l?
3.Koliko cesto bi s ovim akvarijem i pumpom morao cistiti aq komplet ?

evo toliko za sada...ali bit ce pitanja na pretek...pozz

1. Mozes, iako ti ta litraza daje puno ljepse i atraktivnije mogucnosti.
2. Naravno da mozes, poanta cijele price je iskljucivo u mreskanju povrsine vode i taj dio vec i sam povrat iz filtera moze solidno odraditi, a pumpica dobro dode kad zatopli ili kod tretmana nekim lijekom. Iako mi je malo smjesno da te brine pumpa od max. 100 kn, dok imas daleko vece investicije u planu - ako stvarno mislis ostti na navedenim ribama, ne vidim zasto bi vadio originalni Juwel filter koji ce ti sasvim solidno odraditi posao, a tebi u dzepu postaviti 1500 kn vise.

Ja sam na moja oba juwela ( Rio200 i Rio300 ) prvog trena izvadio unutarnji filter i to mi je jedna od vecih pogresaka.
3. Ovisi prvenstveno o broju riba, vrsti, biljkama i nacinu hranjenja.

Offline d&d.

• Punopravni član
  • **
novi u ovom svemu
« Odgovori #6 u: Siječanj 16, 2007, 15:54:00 poslijepodne »
HVALA svi koji su nesto napisali !

andrejx - nisam ja rekao da me brine ta pimpa od 100kn ..ali kada ju vec imam cemu kupovati jos jednu od 150kn...nisam ja neki bogatun, kupit cu samo akvarij za svoju lovu ,a onda bi prodao unutarnji filter od juwela i skupio jos nesto love i pravac austrija...

pozdrav

Offline d&d.

• Punopravni član
  • **
novi u ovom svemu
« Odgovori #7 u: Siječanj 16, 2007, 15:58:00 poslijepodne »
inace dobit cu oko 30tak gupya od frendice (ima samo njih ) jer ona se seli pa ono nezna kome bi dala...

inace akvarij mislim napraviti po uzoru na RENTU...vise sam ljubitelj malih ribica pa zato njih planiram imati.

e da koje sve vrste riba ima zive mlade?

pozdrav

Offline AndrejX

• Punopravni član
novi u ovom svemu
« Odgovori #8 u: Siječanj 16, 2007, 18:22:00 poslijepodne »

HVALA svi koji su nesto napisali !

andrejx - nisam ja rekao da me brine ta pimpa od 100kn ..ali kada ju vec imam cemu kupovati jos jednu od 150kn...

Kao sto sam ti napisao u odgovoru, ova koju imas ti je i vise nego dovoljna.

Citat:
nisam ja neki bogatun, kupit cu samo akvarij za svoju lovu ,a onda bi prodao unutarnji filter od juwela i skupio jos nesto love i pravac austrija...

Tvoj izbor, ali ( da mi je sadasnja pamet ) ja ga ne bih vadio.
Edited by: AndrejX

Offline AndrejX

• Punopravni član
novi u ovom svemu
« Odgovori #9 u: Siječanj 16, 2007, 18:23:00 poslijepodne »

e da koje sve vrste riba ima zive mlade?

Vjerojatno mislis na zivorotke, svi su ti ovdje

Offline bobialf

• Punopravni član
novi u ovom svemu
« Odgovori #10 u: Siječanj 16, 2007, 20:29:00 poslijepodne »
sve u svemu slazem se sa dudom te tvoje ribice mogu zajedno a sto se tice pumpe ide i to

Offline tciglenecki

• Punopravni član
  • **
novi u ovom svemu
« Odgovori #11 u: Siječanj 17, 2007, 22:10:00 poslijepodne »
ribe mogu zajedno svakako, samo nemoj previše kiseliti vodu radi gupija, radije idi prema neutralnom PH, pa če sve biti zadovoljne
tomislavc

Offline d&d.

• Punopravni član
  • **
novi u ovom svemu
« Odgovori #12 u: Siječanj 18, 2007, 00:14:00 prijepodne »
hvala svima jos jednom !
e da jel zna netko gdje da kupim tamno plavu pozadinu ?ili mozda crnu?

pozdrav

Offline Roni

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
novi u ovom svemu
« Odgovori #13 u: Siječanj 18, 2007, 10:36:00 prijepodne »

hvala svima jos jednom !
e da jel zna netko gdje da kupim tamno plavu pozadinu ?ili mozda crnu?

Ovako nešto si mislio?

Oko 100 kuna je ploča :(

background

http://www.roni-reef.com (nema više, recesija je)