Kolovoz 05, 2025, 10:58:59 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: koje ribe uz skalare?  (Posjeta: 10344 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline duda

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
koje ribe uz skalare?
« Odgovori #25 u: Siječanj 22, 2007, 16:30:00 poslijepodne »

Offline scalar

• Punopravni član
  • **
koje ribe uz skalare?
« Odgovori #26 u: Siječanj 23, 2007, 09:12:00 prijepodne »
Ajd još jedno konstruktivno pitanjce, da li sa skalarima idu discusi?
scalar

Offline asq(kresimir)

• Novi član
  • *
koje ribe uz skalare?
« Odgovori #27 u: Siječanj 23, 2007, 09:16:00 prijepodne »

Citat: duda
Samo da ti skrenem pa�nju nemoj slu�ajno da bi� stavio barbuse. da te u trgovini ne preveslaju jer bilo je i takvih slu�ajeva. barbusi jesu preljepe ribe ali su skloni tome da grickaju ljepe velike perajice ribama evo npr kao �ta su skalari.

Nakon sto sam ovo procitao 5 dana nisam skidao oci sa akvarija. Naime, imam 4 scalara i jato od 8 barbusa(barbus tetrazona). Dva mjeseca sve savrseno funkcionira, niko nikoga ne napada. Jel to nekakva pocetnicka sreca? Da uklonim barbuse?

Offline scalar

• Punopravni član
  • **
koje ribe uz skalare?
« Odgovori #28 u: Siječanj 23, 2007, 09:28:00 prijepodne »
Da ti zaprav velim nemam pojma, koliko se ja sjećam nemora se grickanje ili napadanje dogoditi odmah. Ribe ti poživčane, tj. postanu agresivne iz nekog razloga i onda bi moglo biti kino, a da li će se to i kad desiti nije definirano.
scalar

Offline duda

• Punopravni član
koje ribe uz skalare?
« Odgovori #29 u: Siječanj 23, 2007, 10:09:00 prijepodne »
asq (kresimir) nitko tebi nemože garantirati da če barbusi ili koja tako slična riba napast skalare. Onaj tko ti to ide garantirat nek mi oprosti ali nije normalan. Barbusi ili kako ih ja od milja zovem barabe šta na neki način to i jesu.Jaaako živahne ribe, vesele, ali i znaju bit grube, sklone maltretiranju, i grickanju večih perajica drugim ribama. Konkretno moj susjed je imao taj problem. Barbusi su počeli terorizirat skalare, mislio čovjek da je to neka igra ništa alarmantno. Nije obraćao pažnju, dok nije vidio našta dolaze peraje skalarima. I naravno sve mu bilo jasno. Nije imao kud s njima jer ag je samo jedan pa je dao u trgovinu. Znam da su se isto nekoliko kolega žalilo, ista stvar problem barbusi. Čuj ako je za sad ok, stvar funkcionira, nema potrebe ih dirat. za kraj jedino ti mogu reč nadajmo se duuuuuuuuuuuuuuboko da če tako i ostati.Nažalost susjedovi neki skalariči nisu bili te sreče

Offline scalar

• Punopravni član
  • **
koje ribe uz skalare?
« Odgovori #30 u: Siječanj 23, 2007, 10:32:00 prijepodne »
A kaj je s mojim pitanjcem, discusi i skalari, da ili ne?
scalar

Offline duda

• Punopravni član
koje ribe uz skalare?
« Odgovori #31 u: Siječanj 23, 2007, 10:47:00 prijepodne »
A ja pustla nek i malo drugi odgovoreČuj ovako najiskreniji odgovor bar po meni je nema pravila. Sad češ reč kako mislim? koliko sad gledala druge akvarije, i kod ljudi i po nekim zoo shopovima, i čitala, pitala itd. Nitko nije dao isti odgovor. Jedni kažu može i da čvrsto stoje iz toga, drugi kažu nikako te dvije vrste zajedno nisu stavlljali ni tiče. dok treči kažu da su stavljali i da to nije išlo. Ili skalari van ili diskusi. Ja sam isto to prije bila pitalai te sm odgovore dobila. pa sad budi pametan. Jer diskusi su eto mirne ribe i njima bi tj s njima bi bolje išlo jato mirnih ribica nekih tetrica. Dok su skalari onak temperamentni i mogli bi terorizirat diskuse. I negdje sam i pročitala da skalari nose u sebi neki parazit koji njima naravno ne smeta oni s tim žive. Dok bi to moglo se prenest na diskuse. Eto jedan kolega je stavio fotku di su diskusi i skalari zajednoi kače več godinama on tako ima i nema apsolutno nikakvih problema. Sječam se i njegovog nadimka koji je bio na avataru ali čuj nebih govorila da se čovjek nebi možda uvrijedio i rekao s kojim pravom njega spominjem. Čuj ima nas svakakvih. Nadam se da če sejavit još kolega i dat svoje savjete.

Offline scalar

• Punopravni član
  • **
koje ribe uz skalare?
« Odgovori #32 u: Siječanj 23, 2007, 13:32:00 poslijepodne »
To si sve u pravu. Mi smo ti imali u aq sve i svašta, nema pravila, valjda je to kao i psi i mačke, možda stvar navike. Zna bit problema kada se ubace nove ribe, bez obzira koje vrste, da stare dožive to kao ulazak u teritorij pa znaju bit agresivne, ali ni tu nema pravila. Većinom sam vidio da su diskusi sami u akvariju zato sam to i pitao, tj. da li oni ne podnose ili ih ne podnose. Vidim da ću morat probat, budem ih ubacio pa ćemo znati malo više. Za sada sam na 3-4 skalara, 2-3 diskusa, cca 10 crvenih neonki i nekog čistaća da jede malo algice i da se po dnu nešto odvija. Sviđa mi se i ona riba duh pa ću vjerojatno i nju ubacit kroz neko vrijeme. Klinci mi već skaću po glavi tako da se nadam da ću idući tjedan počet sa završnim slaganjem aq!
scalar

Offline duda

• Punopravni član
koje ribe uz skalare?
« Odgovori #33 u: Siječanj 23, 2007, 13:51:00 poslijepodne »
Čuj moj savjet da se malo raspitaš kako bi išla riba duh sa ovom družinom. Koliko ja znam riba duh je osjetljiva na promjene kvalitete vode u akvariju. I to ipak nije mala riba bar koliko ja znam mislim da ona naraste nekih 20 setak cm i treba dosta prostora. i trebao bi napičit bilja te ribe vole ag bogat biljkama. Moj savjet ti je da ne stavljaš puno različitih vrsta riba. A pogotovo ako dolaze diskusi jer njima če se to najmanje svidjet. Diskusi jesu društvene ribe ali i mirne. I kod duha pazi ako stavljaš neki preparat na bazi bakra na to su jaako osjetljivi i trebao bi ribu izvadit van. No ti si gazda svog ag ti odluči, tvoja je zadnja. Ja da sam na tvom mjestu nebih radila toliku mješavinu no to sam ja a ne ti.

Offline scalar

• Punopravni član
  • **
koje ribe uz skalare?
« Odgovori #34 u: Siječanj 23, 2007, 13:54:00 poslijepodne »
A bumo vidli, malo po malo, bit će grešaka. Za početak sam sretan da uspijem da nemoram sve van vadit!
scalar

Offline scalar

• Punopravni član
  • **
koje ribe uz skalare?
« Odgovori #35 u: Siječanj 23, 2007, 14:11:00 poslijepodne »
Ukokliko se odlučim na vanjski filter, kakva pumpa treba, tj. koliki protok?
scalar

Offline Crazy-a3

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 44
  • Živim da uživam
koje ribe uz skalare?
« Odgovori #36 u: Siječanj 23, 2007, 14:16:00 poslijepodne »

Citat: duda
Jer diskusi su eto mirne ribe i njima bi tj s njima bi bolje išlo jato mirnih ribica nekih tetrica. Dok su skalari onak temperamentni i mogli bi terorizirat diskuse. I negdje sam i pročitala da skalari nose u sebi neki parazit koji njima naravno ne smeta oni s tim žive. Dok bi to moglo se prenest na diskuse..

Diskus bas i nije mirna riba nego je vrlo temperamentna i teritorilalna iu sec. popiz. i luduje po akvariju isto kao i skalar tj. po karakteru su vrlo slicni ( ipak su to ciklidi).

Taj parazit se zove Hexamita i nose ga i skalari i diskusi u sebi i aktivira se padom imuniteta tako da to nema veze sto se tice bilo kakve prepreke ili sigurnosti, ali Diskusi i Skalari nisu biotopske ribe i prema tome nije im mjesto u istom akvariju ali opet ima ljudi koji ih drze zajedno bez ikakvih problema... tko voli nek izvoliEdited by: Crazy-a3
Bolje biti sam, nego sa budalama.
Zagreb/Dubrava

Offline scalar

• Punopravni član
  • **
koje ribe uz skalare?
« Odgovori #37 u: Siječanj 31, 2007, 09:29:00 prijepodne »
Dragi moji, dogodio se ogroman preokret, puštam u pogon morski akvarij! Bilo je to na nagovor mog prijatelja, dobio sam dosta opreme i sad kako Bog da! Trenutno je u fazi cikliranja, sol je nutra, pa sad pomalo. Još jednom zahvaljujem svima za savjete vezane uz slatkovodni, desilo se što se desilo, idemo dalje, morat ću se preselit na forum za morske! HVALA SVIMA!!!!!
scalar

Offline Lord Anduril

• Punopravni član
koje ribe uz skalare?
« Odgovori #38 u: Siječanj 31, 2007, 10:09:00 prijepodne »

Kako nas je odje.ao...

...i u trenu se zasolio.
Zagreb/Gornja Dubava

Offline duda

• Punopravni član