Srpanj 18, 2025, 19:12:24 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: problem s geniculatom??  (Posjeta: 2157 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline kako-lako

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
problem s geniculatom??
« u: Siječanj 14, 2007, 16:29:00 poslijepodne »
nedavno mi se geniculata presvukla velicina 4-5cm,al meni se cini da ima problem iako jos nisam imao prilku dobro provjeriti...svaki put kad joj dam hranu odmah napadne ali dogodi se to da je samo uhvati i"kao" drzi je oko 5 sek i pusti i tako sve sto sam joj dao....al meni se cini da nakon presvlacenja uopce nema ona dva zuba???pa ne kuzim sta napraviti??.... cekam da se onak namjesti u terariju da mogu to lijepo vidjeti al cini mi se da ih uopce nema!!!
OSIJEK.....

Offline ozzy osbourne

• Punopravni član
    • http://naturalisticki.blog.hr
problem s geniculatom??
« Odgovori #1 u: Siječanj 14, 2007, 17:21:00 poslijepodne »
ma mislim da je sve ok, ako je imala ok vlagu i te elemente nebi trebalo biti problema, bitno je da je ne diras dok ona ne odluči izaći i to je to...
† BLACK RAIN †

Offline kako-lako

• Punopravni član
problem s geniculatom??
« Odgovori #2 u: Siječanj 14, 2007, 17:28:00 poslijepodne »
ma vec se presvukla i vec je proslo dosta vremena vec sam i prije spomenio da nejede tu negdje u temama ali sad otkad se presvukla vec je proslo 20-ak dana i dogodi se samo da napadne hranu uhvati i ispusti nekuzim, vidi se da ima onak one zubice nesto se malo crni al kao da su sljepljeni i da ne moze s njima nista...sve napada i hoce jesti a samo ostavi sve probao sam jednu bubu joj onak rastvorit i dati i dode do nje uhvati je i nakon kratkog vremena samo je ostavi???
OSIJEK.....

Offline Saša Puttar

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Varaždin
problem s geniculatom??
« Odgovori #3 u: Siječanj 14, 2007, 18:30:00 poslijepodne »
Stavi sliku. Bez slike je teško reči šta je reči. Ako je dvadeset dana i ako si siguran da je tako stavi ju u staklenu posudicu pa poslikaj.

Offline Johny

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Valpovo
    • http://www.akvarij.net
problem s geniculatom??
« Odgovori #4 u: Siječanj 14, 2007, 18:46:00 poslijepodne »
Mislim da je bio sličan problem ovdje, pogledaj pa možda skužiš o čemu je riječ: [url]https://www.akvarij.net/forum/forum_posts.asp?TID=19269&P N=4[/url]

Offline Infernal

• Punopravni član
problem s geniculatom??
« Odgovori #5 u: Siječanj 14, 2007, 19:11:00 poslijepodne »
da li je uopce nesta jela od presvlacenja?
Osijek.....

Offline kako-lako

• Punopravni član
problem s geniculatom??
« Odgovori #6 u: Siječanj 14, 2007, 19:52:00 poslijepodne »
ma nije nista jela nemam digitalac da je slikam ak nabavim uskoro uslikam je....
...kao sto sam napisao samo napadne plijen i ostavi ga .....

OSIJEK.....

Offline Infernal

• Punopravni član
problem s geniculatom??
« Odgovori #7 u: Siječanj 14, 2007, 20:35:00 poslijepodne »
probaj dati neku drugu hranu.... ako nemas ima nas koji imaju pa se mozes javiti
Osijek.....

Offline Saša Puttar

• Punopravni član
problem s geniculatom??
« Odgovori #8 u: Siječanj 14, 2007, 20:48:00 poslijepodne »
Pa ako napadne plen vjerojatno ga i ubije.Dali ubije pljen? Dali bar ozlijedi plen?

Offline Striček Matija

• Punopravni član
problem s geniculatom??
« Odgovori #9 u: Siječanj 14, 2007, 21:08:00 poslijepodne »
najednostavnije riješenje dileme "ima li "zube" ili nema" je da je staviš u neku staklenu teglu i pogledaš odozdola dal ima očnjake ili ne... to što ona napadne plijen a ne ubije ga je sasvim "normalno" za paukove... i to što je prošlo 20 dana od presvlačenja a ona ne jede je isto normalno.... neke moje Brachypelme nisu jele nekoliko mjeseci nakon presvlačenja... i onda odjednom samo počnu jest..u večim količinama...

Offline kako-lako

• Punopravni član
problem s geniculatom??
« Odgovori #10 u: Siječanj 14, 2007, 22:34:00 poslijepodne »
napadne plijen...ne ozljedi ga....ima zube i vidio sam ih ali su sljepljeni uz tijelo tak da plijen samo napada tj. skoci na njega i to je to....ali nista nisam primjetio da je ozljedila....zanima me jel postoji mogucnost posto je relativno mlada i presvuce se otprilike (dosada) svaki mjesec, bez obzira da ne jede nista, i kad joj se priblizi vrijeme za presvlacenje jel to moguce kod tih zivina da se presvuku ponovo a da u tom periodu od presvlacenja do presvlacenja nista ne pojedu?
OSIJEK.....

Offline Saša Puttar

• Punopravni član
problem s geniculatom??
« Odgovori #11 u: Siječanj 14, 2007, 22:42:00 poslijepodne »
Ne kužim kak su sljepljeni uz tijelo? Kak ti vidiš da su sljepljeni uz tijelo? To je njihov normalni položaj.Postoji mogučnost da se presvuče i bez hrane ako kažeš da se presvljači svaki mjesec. To je onda malički paukić. Daj posudi fotič od nekog pa slikaj.

Offline kako-lako

• Punopravni član
problem s geniculatom??
« Odgovori #12 u: Siječanj 14, 2007, 22:50:00 poslijepodne »
jooooj kak da ti objasnim.....gledao sam kad napada fobasa kuzis podigne ga onim kracim nozicama(pedipalpima) i priblizi ih kod ocnjaka ali ocnjake ne zabija u fobasa
OSIJEK.....

Offline Kimo

• Punopravni član
problem s geniculatom??
« Odgovori #13 u: Siječanj 14, 2007, 23:03:00 poslijepodne »
Najgora varijanta je da ako nista ne jede da se rucno hrani...ali to ti je malo komplikovanije sa malim paukom, sigurno je moguce gledao sam temu kako devojka hrani T.blondi od 20 cm rucno i pauk je i sada je skroz ok, nije imala zube iz ne znam kojih razloga...
Čovek se uči dok je živ!

Offline kako-lako

• Punopravni član
problem s geniculatom??
« Odgovori #14 u: Siječanj 14, 2007, 23:36:00 poslijepodne »
pa da to bi bilo dosta komplicirano ....a nadam se da ce biti sve ok!!!probat cu joj ponuditi vise vrsta hrane pa cu vidjeti al sve mi se cini da je problem kod ocnjaka
OSIJEK.....

Offline kako-lako

• Punopravni član
problem s geniculatom??
« Odgovori #15 u: Siječanj 17, 2007, 20:51:00 poslijepodne »
evo danas sam vidio problem kod geniculate uopce nema ocnjake nego gdje dolaze ocnjaci dvije male izbocine koje su tupe i s njima nemoze nista  ako nista ne jede ....otprilike presvlacila se svakih mjesec ipo dana...pa ako ne bude jela tih mjesec ipo dana od toga vec proslo nekih 20-25 dana....hoce li se opet presvlacit ako u tom periodu nista ne pojede i jel postoji mogucnost da nakon presvlacenja zubi budu opet normalni????
OSIJEK.....

Offline Infernal

• Punopravni član
problem s geniculatom??
« Odgovori #16 u: Siječanj 17, 2007, 22:32:00 poslijepodne »

ako joj to bude smetalo,doci ce do presvlacenja,a vjerovatno joj smeta.... bio ti je vec slucaj kada pauk nije imao zube kod clana foruma "tonnib",njegov se pauk presvukao i bilo je sve u redu.
mozes probati hraniti pauka tako da mu rastvoris npr cvrcka tako da on samo isise sok....

ako budes trebao pomoc kolege samo zovi...

Edited by: Infernal
Osijek.....

Offline kako-lako

• Punopravni član
problem s geniculatom??
« Odgovori #17 u: Siječanj 17, 2007, 22:36:00 poslijepodne »
ok probat cu joj rastvorit fobasa pa da vidim hoce li ga jesti
OSIJEK.....

Offline kako-lako

• Punopravni član
problem s geniculatom??
« Odgovori #18 u: Siječanj 20, 2007, 19:45:00 poslijepodne »
nista ne jede jednino ocekujem da se presvuce ne znam kako joj pomoci
OSIJEK.....

Offline Infernal

• Punopravni član
problem s geniculatom??
« Odgovori #19 u: Siječanj 20, 2007, 20:15:00 poslijepodne »
nemozes joj nikako pomoci osim da je hranis,a to je posto je pauk mali dosta tesko....
pusti je,ona zna najbolje sta treba...

Osijek.....

Offline kako-lako

• Punopravni član
problem s geniculatom??
« Odgovori #20 u: Siječanj 24, 2007, 23:57:00 poslijepodne »
evo pauka ne uznemiravam vec duze vrijeme osim sto mu sipam vode i ubacim hranu malo da je rastvorena ali ni to nemoze jesti ocito se mora presvuc ili nesto drugo kako bi se oporavio jer ovakoproslo je vec skoro pa mjesec dana ....i sad mi pauk izgleda premrsavo za geniculatu,a i ni priblizno ista kakva je znala ili znao biti!!!
OSIJEK.....

Offline Infernal

• Punopravni član
problem s geniculatom??
« Odgovori #21 u: Siječanj 25, 2007, 00:39:00 prijepodne »
pusti ga na miru... imao ti je tonnib sa foruma isti slucaj s dva presvlacenja zaredom(jer mislim da se nije zub dobro presvukao) tako da..... pusti ga... on/ona zna najbolje
Osijek.....

Offline ozzy osbourne

• Punopravni član
    • http://naturalisticki.blog.hr
problem s geniculatom??
« Odgovori #22 u: Siječanj 25, 2007, 09:30:00 prijepodne »

evo pauka ne uznemiravam vec duze vrijeme

to znači da ga inače maltretiraš? čemu? pauk je display životinja i nema ga potrebe silovati nekim štapićem ili nečim...tebi/nama je to možda zanimljivo ali ne i njemu...
kao što infernal kaže ne diraj ga i sve će biti u redu...na tebi/nama je samo da održavamo uvjete u terariju (čistoća, voda, vlaga, temperatura, da nam je pauk sit ...)

† BLACK RAIN †

Offline kako-lako

• Punopravni član
problem s geniculatom??
« Odgovori #23 u: Siječanj 26, 2007, 11:43:00 prijepodne »

pa ne diram i ne uznemiravam ga uopce..moram mu nasipati vode kad posudica presusi ima potpun mir i nitko ga ne uznemirava!!

ozzy od muhe pravis slona i preuvelicavas...pa kad dajes pauku vodu i hranu on se i tada osjeca uznemireno....na takav nacin ga uznemiravam a ne na nacin koji si ti zamisljas ili sta vec kontas!!!

Edited by: kako-lako
OSIJEK.....