Kolovoz 05, 2025, 11:52:28 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: problem  (Posjeta: 2757 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline juve

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
problem
« u: Siječanj 14, 2007, 14:12:00 poslijepodne »
kao sto ste vec vidjeli u mojoj temi "pozdrav", ja imam mali akvarij koji zelim prosiriti. ali sada imam mali problem. treba da dobijem na poklon akvarijum dimenzija 120X40X40. Ali u njemu vec ima oko 15-20 ribica. e sad meni je zao da te ribe poklanjam ili prodajem. nemam ih kome dati na cuvanje. akvarij ne mogu prevuci sa vodom i ribama sto je i logicno. moj akvarij nije dovoljno velik da primi sve te stanovnike. sta da radim. pomagajte molim vas. hvala unaprijed.

Offline duda

• Punopravni član
problem
« Odgovori #1 u: Siječanj 14, 2007, 16:05:00 poslijepodne »
Ako je akvarijska voda ok. Mislim pod tim da su parametri vode u redu nitriti, nitrat, kh, gh, itd onda super. Fino češ ribice stavit u više transportnih vrečica.Mogu koji par sati bit tako samo šta krače u vrečici tim bolje. I pokapaj malo im sredstva za smirenje da se ne šokiraju od sveg toga. i ako je moguče da ih samo privremeno staviš u ovaj svoj ag. Na par sati najviše 1 dan. A ovu vodu iz velikog ag fino sa crijevom izlit u kanistre ili neke druge kante samo da su posude jaaako čiste. I kad si ispraznio vodu u kante ili di več sad akvarij.Ako nije veeeeeeeeeliki problem i imaš dovoljan broj jaaaakihdečki nemoj vadit bilje i podlogu nego probajte tako s biljem i podlogom transportirat do tvoje kuče. Bilju nema šanse da bude šta mislim da če usahnut za to vrijeme od tog mjesta do tvoje kuče.Jedino ako iz Australije do BIHne vučeš. I fino doma smjesti ag i jedan tanjurič na podlogu i ljevaj vodu. Kad si ulijo uključi grijač, filter svjetla. I kad malo filter to sve profiltrira provjeri temp da ribice ne šokiraš sa različitom temparaturom i pomalo njih na ono privikavnje postupak valjda znaš. I stavi malo sredstva da se smire u veliki akvarij i sve bi trebalo bit ok. Samo pomalo i smireno. Ako nije jasno pitaj dalje nema frke.

Offline duda

• Punopravni član
problem
« Odgovori #2 u: Siječanj 14, 2007, 16:07:00 poslijepodne »
Ako nemogu ribice nikako iz tog velikog ag u tvoj da zbilja nema mjesta nek buduu vrečici izdržat če toliko samo velim stavi malo za smirenje. i vodu u kante kanistre i tegli i poslje prebaci ag. Samo ako su ribe u vrečici treba se fino organizirat i to sve isti dan napravit.

Offline bobialf

• Punopravni član
problem
« Odgovori #3 u: Siječanj 14, 2007, 17:13:00 poslijepodne »
dude je vec sve rekao,onda samo naprijed

Offline duda

• Punopravni član
problem
« Odgovori #4 u: Siječanj 14, 2007, 17:25:00 poslijepodne »
rekla ja sam žensko bar mislimal nema frke bobialf

Offline tciglenecki

• Punopravni član
  • **
problem
« Odgovori #5 u: Siječanj 17, 2007, 22:23:00 poslijepodne »
DUDA pazi sa izrazom "sredstvo za smirenje" da netko neupućen ne nadrobi xanax ili praksiten u vodu.

Treba se i šalit....

tomislavc

Offline duda

• Punopravni član
problem
« Odgovori #6 u: Siječanj 18, 2007, 18:41:00 poslijepodne »