Kolovoz 27, 2025, 14:23:06 poslijepodneNajnoviji Član: MMela

Autor Tema: da i ja malo pokažem svoj aquarium  (Posjeta: 8966 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline kosuta

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Pula
    • http://www.akvarij.net
da i ja malo pokažem svoj aquarium
« u: Siječanj 13, 2007, 00:34:00 prijepodne »

napokon sam poprilično zadovoljan biljem i svim ostalim.neke ribe su poklonjene neku su došle nove, bilje se razbujalo, i sad več liči na nešto. na slikama nije tako ljepo ali ajde, vidi se nešto! baš me zanima da li se i Vama sviđa!

za početak moje jato neonki:

pa akvarij iz više kutova, glavni manekeni su par preljepih skalara koji su se danas mrijestili.

evo, to je to. slike nisu baš neke, dosta su tamne, ali eto. komentirajte.

Offline lgospod

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #1 u: Siječanj 13, 2007, 00:57:00 prijepodne »

Akosuta sviđa mi se izgled riba, ali za akvarij imam par prijedloga.

Prvo podreži malo biljke, i zasadi koju nižu u prvi plan.Osobno izbacio bi kamen i stavio panj, nekako mi je za skalare to prirodnije. Ubaci echinodoras ( ako ga već imaš skužaj,ali jakooo je kasno pa od umora jedva gledam ). Granulacija mi se čini malo krupnijom, vjerovatno bih malo manji supstrat stavio. Ne vidim šta ti je sa pozadinom i da li je uopće imaš. Sad mi ništa ne pada na pamet. Ostao sam ovoliko na nogama samo radi tebe jer si rekao da ćeš izložit akvarij. Sve u svemu nije loše, ali nekako mi se čini da ne odražava tvoje znanje o akvaristici, kao da nisi ostvario potpuni domet sa njime. Ima tu prostora za popravak. Postojeće biljke ne komentiram jer tu nisam posebno stručan.

luka

Offline kosuta

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Siječanj 13, 2007, 01:10:00 prijepodne »

ja svoje znanje ne mogu primjenit trenutno, jer nemam sredstava i imam premali aq. bilje se taman razraslo, a da je aq viši, ne bi bilo beda, ali aq je samo 30 cm visok i zato izgleda da je bilje previsoko.i usput rečeno, bilje je friško podšišano, ali brzo raste!

naprijed jesu sagitarija i cripta, ali zbog toga što je aq mali, nema mjesta za npravit neku granicu između bilja.h. polysperma je zauzela dobar dio aq, valisnerija je iza....

vjeruj mi, ovako ni upola ne izgleda onako dobro ko uživo. ne vidi se štošta.

a kamen, kakav kamen? nema kamena. samo kokos i grana loze, i komad lave na kojem raste anubias.

šljunak je prekrupan ali to je boljka od početka bavljenja akvaristikom, a ne želim sad sve ispočetka, da bi promjenio podlogu.

pozadinu imam, neku šugavu tapetu. zaboravio sam reč da to vrlo skoro ide ča od aq i da ču stavit crnu jednobojnu tapetu za pozadinu.

ideje nisu loše, ali dosta toga je tako kako si reko, nego se na slikama ne može vidjet sve kak spada!

Offline mikica

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 47
    • BH akvaristika online
« Odgovori #3 u: Siječanj 13, 2007, 01:18:00 prijepodne »
Ne volim akvaristima govoriti da bi nesto radikalno trebali promijeniti u svom akvariju ,jer znam i sama koliko truda i novaca sve to kosta .Medjutim,raspored biljaka bi ,po meni,trebao biti dosta drugaciji.Prvo bih Valisneriju pomaknula negdje gdje ne bi toliko dominirala i sacekala bi da s ona razraste pa da pocne na nesto liciti .Kad se razraste meni genijalno djeluje kao pozadina ili kad se njome prekriju filteri i ostala oprema.Mislim valisnerija, u glavnom, kvari dojam ako iz podloge strsi par listova ,pogotovo na sredini akvarija.I malo je podshishaj . Ne mogu da skontam sta je to okruglo u prvom planu,ako je kokos negdje ga stavi gdje nije toliko vidljiv.
U glavnom ja bi sve te vece biljke posadila u zadji plan ili po stranama akvarija ,a kao sto je rekao lgospod,sve manje biljke u sredinu ili na prednji dio .
Jedna velika opaska ,vezano za tvoje ribe..Vidi se da su zdrave i da im ne fali mnogo ,ali cini mi se da je njima vec tijesno u tvom akvariju.Dakle pomakni bilje da imaju gdje plivati ,oshishaj sve sto previse strsi i ono okruglo cudo sakrij negdje medju biljke .
I da ...termometar skloni s prednjeg stakla,sta ce ti tu ,kad moze biti negdje straga na bocnoj stranici na primjer ! Pozdrav

Offline duda

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Siječanj 13, 2007, 01:31:00 prijepodne »
Bode me oči kokos. Šta ste pobjegli sa chata?

Offline duda

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Siječanj 13, 2007, 01:34:00 prijepodne »
Meni bode oči kokos, i taj termometar. Sad za bilje malo mi valisnerija kao leti više prema napred. Ostalo mi jeok

Offline denco

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #6 u: Siječanj 13, 2007, 02:48:00 prijepodne »
meni se cini aq dosta uzak ili je mozda dojam zbog rasporeda biljaka,a i stavi koju crvenkastu biljku radi kontrasta.Jel ti skalar ganja neonke?
...RI....

Offline kosuta

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Siječanj 13, 2007, 14:25:00 poslijepodne »

ntko ne voli kokos u aq. a meni je baš fora! ribe ga obožavaju.

preko slike se ne može dobit 3d dojam i dubina, a zapravo su sve biljke udaljene 5 cm od prednjeg stakla, jedino cripta je ispred.

valisnerija je iza, ali je duga pa je došla ispred.

aq neču šišat još nekih tjedan,2 ovisno o tome koliko se razbuja.

za denca: ne ganja ih, uopče ih ne primječuje. a aq je dimenzija 60x30x30 pa nemam prostora za dobit škalinasti oblik, tj. prvo nisko bilje, pa srednje pa visoko, a i ono srednje visoko bilje dođe do vrha jer je aq nizak!

Offline mikica

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 47
    • BH akvaristika online
« Odgovori #8 u: Siječanj 13, 2007, 15:19:00 poslijepodne »
Pa za drzanje skalara je bitna visina akvarija.Ja sam ti vec rekla da ti akvarij izgleda mali u odnosu na te dvije ribe . Sto se tice biljaka ne moras praviti taj stepenasti ,samo pomakni vise bilje malo po stranama i nazad da imaju gdje plivati .

Offline kosuta

• Punopravni član
« Odgovori #9 u: Siječanj 13, 2007, 15:34:00 poslijepodne »

gledajuči vaše ideje, komentare i primjedbe, došao sam do ideje i zaključka.

bilje ču dosta drastično pošišat. valisneriju ču zgurat skroz iza koliko god ide i pošišat sve listove do razine vode. a možda i izvadim par busena, da ne bude previše.

ovu hygrophilu polyspemu ljevo ispred,ču izvadit, i samo nekoliko najljepših grančica zasadit, tako da bude do pola visine aq.za neko vrijeme če opet zarast, ali bolje da raste nego da bilje krepaje!

još jedna jako dobra stvar.

pokazao sam mami vaše komentare, složila se, i najvjerojatnije, kad skupim dovoljno novca, mama če mi uletit sa nešto malo novca i kupit ču aq koji če ič u moju sobu. najvjerojatnoje cajman 110 ili neki juwel ne duži od 110 cm jer sam ograničen dužinom, ali zato može bit širok 45 ili 50 a visok oko 60 cm.

hvala vam na tome, jer da ne, teško bi je nagovorio.

e da. kokos ostaje jer na njega skalari polažu jaja, a apistogramme spavaju i žive u njemu, tako da, njega nediram nipošto!

Offline Deoo

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #10 u: Siječanj 13, 2007, 16:31:00 poslijepodne »
NEdaj kokos !!!

Jako mi se svidja aq, cak mi jako slici na moj stari sa skalarima (naravno da mi je tvoj puno puno ljepsi i njegovaniji).

Moj stari - sa skalarima :
 https://www.akvarij.net/forum//forum_posts.asp?TID=19241&PN=1 &TPN=1

Offline kosuta

• Punopravni član
« Odgovori #11 u: Siječanj 13, 2007, 16:56:00 poslijepodne »
hvala na pohvali, ali vjeruj, može i bolje, puno bolje.

Offline Akvarista

• Punopravni član
« Odgovori #12 u: Siječanj 13, 2007, 17:25:00 poslijepodne »
prekrasni skalari, ravna ticala ili antene

Offline duda

• Punopravni član
« Odgovori #13 u: Siječanj 13, 2007, 17:26:00 poslijepodne »
Ne bih n ja vadila kokos. Samo bih ga negdje sa strane ili pozada da ne bode oči. Previše mi ja naprijed bar meni.

Offline ningor

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Lokacija: Čakovec
« Odgovori #14 u: Siječanj 13, 2007, 20:33:00 poslijepodne »
Slažem se s Dudom u vezi termometra,stavi ga bočno.Presloži i dodaj pokoju biljčicu i bit će još ljepši!

Offline amauro13

• Punopravni član
  • I lost myself.
« Odgovori #15 u: Siječanj 22, 2007, 11:14:00 prijepodne »
Skalari su preveliki za taj akvarij, a sve ostalo je ok, meni sve izgleda ok
Dubrovnik / Hrvacka
His melancholy comes from his lonelines and isolation.
He wants to do something more than scare people with his blood-curdling scream.

Offline kokolo

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
« Odgovori #16 u: Siječanj 22, 2007, 13:21:00 poslijepodne »
Meni je akvrij jako lijp, a kokos planiram i ja u svoj akvarij staviti-daje neobičan štih... A opet prirodan...
Josip...::...Split

Why are you wearing that stupid man suit?

Offline kkliba

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
  • zvjerka
« Odgovori #17 u: Siječanj 22, 2007, 21:35:00 poslijepodne »
Bravo akosuta1 akvarij ti u odnosu na ono kad sam ga ja vidio u živo sad izgleda odlično, više nije šaren sa svim i svaćime unutra, problem je uvijek šta je taj akvarij mali ali šta se može, samo naprijed...
- ništa nije dovoljno dobro da nebi moglo biti još bolje -

Offline Zmajko01

• Novi član
  • *
« Odgovori #18 u: Siječanj 23, 2007, 17:53:00 poslijepodne »

ukrao si mi drvo,identično imam i ja

Offline kosuta

• Punopravni član
« Odgovori #19 u: Siječanj 29, 2007, 21:09:00 poslijepodne »

malo sam skratio bilje, potaknut vašim komentarima! još samo da stavim pozadinu, bit če najvjerojatnije crna ili plava.

evo novih slika:

Offline duda

• Punopravni član
« Odgovori #20 u: Siječanj 29, 2007, 21:22:00 poslijepodne »

Znaš da nevolim komentirat, ali kad si me pitao več,evo uf šta nevolim da komentirammeni bode okicešta se vidi termometar, i da je neka malo grmolikija biljka ljevo i desno da sakrije tu opremu. Ostalo je meni ok, jer ipak treba uzet u obzir da nije to veliki ag. I da stavi pozadinu svakako.čekam te na chatu.

Offline kosuta

• Punopravni član
« Odgovori #21 u: Veljača 23, 2007, 22:57:00 poslijepodne »

ha, evo, nabavio sam jedan prelijepi panj(na slikama se ne vidi u potpunosti kako lijepe rupe imakod donjeg dijela)

promjenjene su lampe, sad su unutra jedna gro lux od 15w, i jedna aquastar od 15 w. uskoro če bit i diy co2 sistem!

i bilje se razraslo, došlo je do nekih promjena u setupu. sutra još idem do peveca po crnu tapetu, za pozadinu, jer je nisu imali kad sam zadnji put bio!

zato evo jedan mali update!

moje mišljenje:akvarij mi sad izgleda najljepše do sada, od kad imamtajaq. panj jezaokružio i baš upotpunio cijeli setup, baš je falilo takvo nešto. možda ču stavit mahovinu po panju, ali to još nije sigurno...

da vidim šta Vi kažete...svaki komentar je dobrodošao. siguran sam da ima još stvari koje se mogu popravit, da izgleda još bolje...

evo slikica:

pozdrav!

Offline kosuta

• Punopravni član
« Odgovori #22 u: Veljača 23, 2007, 23:35:00 poslijepodne »

evo, kad več stavljam slike,i danas sređeni mrijesni aq/karantena!

u njemu je voda iz starog zacikliranog aq, i to samo ta voda, bez dodane ne zaciklirane, sutra unutra ide mali spužva filter i mali grijač od 25 w! i neka pozadina! akvarij je od 15 l. gleda se sa bočne strane, jer drukčije nije stao...zato izgleda jako mali...

unutra su trenutno mali gupiji, a kad skalari polože jaja, stavit ču jaja unutra, pa možda i mrijest uspije. kad bude ikra od skalara unutra, bilje i ova grana idu van...

pozdrav!Edited by: akosuta1

Offline ivborosa

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 33
« Odgovori #23 u: Veljača 23, 2007, 23:49:00 poslijepodne »

Pa sad mi je akvarij puno bolji jedino sta bi ovaj orah kad ga vec ribe toliko vole premjestio nehgdje iza da se ne vidi bas tako i jos ga prerezo popola da ga malo smanjim bilje je solidno ali ono sto mi je najljepse nemas algi sve pohvale je ih imam svih vrsta i boja i oblika nezalost ali nadam se da cu to rijesit

I ovaj skalar sivi mi je fascinantan bas je prekrasan
Akvaristika u srcu, teraristika u (cenzura) =) =)

Offline kosuta

• Punopravni član
« Odgovori #24 u: Veljača 24, 2007, 00:33:00 prijepodne »

od prije nekoliko minuta, u aq su i 3 mala ottocinclusa, koja bi se trebala pobrinuti da i ono malo algica štojeu aq nestane, i da nema nikakvih algi.... doputovala su iz zagreba u pratnji kolege mastina sa foruma!

mastino,još jednompuno hvala!!