Evo, počeo sam raditi na inkubatoru. Još ima dosta za napraviti, ali odlučio sam započeti temu, pa ću je update-ati kako budem stigao raditi.
Korišteni materijali:1.
Ormarić - bilo kakav stari ormarić ili drvenu kutija može vam dobro poslužiti. Meni je ovo bila najbrža i najjeftinija varijanta (
Bauhaus, 200,- kn)

2.
Ekstrudirani polistiren (styrodur)- naprednija varijanta stiropora; lakše se reže, ne trusi se, mnogo je trajniji i čvršči (
Bauhaus, 3 ploče dimenzija 120x60x2cm, ukupno 45kn)

3.
Drvene (jelove) letvice: za ojačanja, nosače i police. (
Bauhaus, oko 70kn)

4.
Čelična mreža (25x50cm) - služit će kao nosač za kabelski grijač na dnu inkubatora (
Bauhaus, 27,-kn). Rubove sam svinuo pod pravim kutem da dobijem mali "stolić". Dobro je da je grijač odmaknut od podloge radi efikasnosti i bolje cirkulacije zagrijanog zraka.

To je uglavnom to od osnovnih materijala. Kupio sam još i nogice za ormarić (10kn/kom).
Evo slike polugotovog budućeg inkubatora:
Styrodur na vratima lijepo se uklapa u dovratak, tako da "dihta" i spriječava izlazak toplog zraka. Još valja postaviti nosače za police i izolaciju bočnih strana, te napraviti police (opet rešetkaste radi što bolje cirkulacije toplog zraka).
Na donju stranu sam preko styrodura zalijepio aluminijsku foliju da djeluje kao svojevrstan reflektor za toplinu. To nije neophodno, ali dodatno povećava efikasnost i smanjuje temperaturne oscilacije u inkubatoru.
Nadam se da ću preko vikenda uspjeti završiti glavninu radova (instalacija grijača i termostata). Nakon toga slijedi puštanje u probni rad, mjerenje temperatura i kalibracija.
Edited by: Nino G