Kolovoz 08, 2025, 01:39:21 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: cayman 110  (Posjeta: 2185 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline ribic

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški  
cayman 110
« u: Siječanj 06, 2007, 13:20:00 poslijepodne »

zanimalo bi me one zaštite koje se zavidaju na krajevima neonki dali ste ih skroz do kraja zavili ili ne jer meni fali još 1mm i ne može dalje a ćini mi se kao jaće poćnen da će sve puknit i još jedno pitanje malo mi bode oći to šta filter nije skroz priljubljen uz staklo tj. ćini mi se da će tu ulazit male ribice koje možda neće više znat izać pa ako ima tko nekakvo riješenje

Offline kkliba

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
  • zvjerka
cayman 110
« Odgovori #1 u: Siječanj 06, 2007, 14:11:00 poslijepodne »

zaštite zavidaš koliko idu i to je to netreba pretjerivati, a za tu vrstu filtera je normalno da stoji odvojen od stakla činimi se zbog onih priljepaka s kojima ga uhvatiš za staklo, riješenje ti je staviti nešto u utore sastrane možda neku spužvu...
- ništa nije dovoljno dobro da nebi moglo biti još bolje -

Offline ribic

• Punopravni član
cayman 110
« Odgovori #2 u: Siječanj 06, 2007, 14:15:00 poslijepodne »
e znan da je normalno da je tako da lufta ima al to je dobra ideja neku crnu spužvu izrizat i stavit jer ima sam prije akvarij manji s ovakvom šemon i onda kad bi bilo nešto mlađi zaglavilo bi se

Offline ribic

• Punopravni član
cayman 110
« Odgovori #3 u: Siječanj 06, 2007, 14:26:00 poslijepodne »

tribalo bi stavit nku crne boje da se ne vidi a jel postoji takva spužva crne boje kupit u pet shopu a da nije ona s ugljenom prašinom a opet nebi tija po pazaru kupovat neznan kakve spužve

Offline duda

• Punopravni član
cayman 110
« Odgovori #4 u: Siječanj 06, 2007, 16:55:00 poslijepodne »
I meni ulaze u filter male ribice. Imam vanjski preljevni i provuku se kroz usis od filtera. Kupila ja od sere spužvu i malo je sa strane morala rezat tj stanjit i sve ok. Nakon par dana malo ja bacim oko na filter kao da mi je nešto govorilo. I on jedva šta radi ja stavim na + ma kakvi on brklja, grglja kao blesav. Nije imao snage da potegne. Jednostavno nije mogao filtrirat. I probam maknut spužvu piči ko blesav ja opet staim a ono opetništa mrtav. I skinula spužvu i evo piči kao lud. I svako toliko malene vadim van Moja je bila škuuuuro sive boje i oko 40 kn sam platila proizvođač sera.Edited by: duda

Offline mikica

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 47
    • BH akvaristika online
cayman 110
« Odgovori #5 u: Siječanj 06, 2007, 18:10:00 poslijepodne »
Duda ,ovo je unutrasnji filter ,potapajuci .
Zasto ne bi iskoristio crnu spuzvu kojom se inace filtrira voda ? Onu rupicastu ,plasticnu ?Imas je kupiti u svakom shopu ,a i nalazi ti se u filteru Caymana.
Meni su ancistrusi zavlacili tamo ,ali nisam nesto pretjerano obracala paznju,kako udju ,tako i izadju .Mislim da se ne trebas posebno nesto zabrinjavati.

Offline duda

• Punopravni član
cayman 110
« Odgovori #6 u: Siječanj 06, 2007, 18:47:00 poslijepodne »
Ma nisam ja Mikice niš mislila loše ono da ne stavlja on. Niti ga odvračala od toga. Znam ja kakvi su ti unutarnji šta se da tako velim prižbljekaju za ag staklo.Nek stavi čovjek bolje nego da bibce se uvlače unutra. A ja se trebam zabrinjavati jer meni ne mogu ili neznaju van. našla sam par puta mrtve malene. Kažem par puta ne jednom i sad svak toliko ih vadim van sa žličicom jer drugim ničm ne mogu ih izvuč jer je usko pa nema mjesta s ničim da vadim nego žličicom. Meni je vanjski preljevni filter rekla sam več. A još sam mu rekla koju može kupit spužvu i koje boje ima i koliko košta. pa šta bih odvraćalo čovjeka od toga bože moj dragi