Lipanj 20, 2025, 18:31:49 poslijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: upomoć  (Posjeta: 1969 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Fišerica

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
upomoć
« u: Siječanj 05, 2007, 23:06:00 poslijepodne »

aj prvo mi pomozite sa fotkanjem, imam neki prahistorijski fotić koji kad slikam s blicom vdim žutu mrlju,sebe i fotić, a bez blica je akvarij jako taman. aj evo par slikica

tamna je..

primilo se bilje i mora se još razrasti u sredini iza trebam bilja, možda naprijed tepih i podjeliti sve ženkice gupija.... dajte predlažite
*******Flower Power*******Fišerica*******

Offline kosuta

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Pula
    • http://www.akvarij.net
upomoć
« Odgovori #1 u: Siječanj 05, 2007, 23:30:00 poslijepodne »

malo sam frizirao sliku. boje nisu nešto, ali se bar vidi akvarij koliko-toliko

iza možeš stavit zavjesu od valisnerije, a naprijed stavi echinodorus tennelus, sagitariju.

možeš stavit u sredinu echinodorus, on če popunit aq jer naraste velik. lijepa biljka je i stargrass. ma možeš birat, samo pazi da ne izabereš nešto prezahtjevno, ovisno o količini svjetla koje imaš u aq. neka ti netko od iskusnih blitvaša() kaže malo više o bilju!

daj malo info o aq(veličina, rasvjeta, oprema, ribice,bilje)

Offline Akvarista

• Punopravni član
upomoć
« Odgovori #2 u: Siječanj 05, 2007, 23:55:00 poslijepodne »
fišerica... tebe ne vidimo

Offline kosuta

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Pula
    • http://www.akvarij.net
upomoć
« Odgovori #3 u: Siječanj 06, 2007, 00:02:00 prijepodne »

Citat: AKVARISTA
fišerica... tebe ne vidimo

šta misliš pod time? ne javlja se? pa vjerojatno spava!

javit če se sutra!

Offline Fišerica

• Punopravni član
  • **
upomoć
« Odgovori #4 u: Siječanj 06, 2007, 15:25:00 poslijepodne »

nisam spavala am neću veliki raćun nabiti starcima, a moj se odraz u akvariju vidi al sam moraš zumirati....

akvarij je 112 l, imam neonke crne i obićne, razbore, 1 anticrusa-nabavit ću još1-2, coly-neznam kolko jer ih rijetko vidim(bilo ih je 4), botia-još ću kupit 2, imam dva ćistaća za staklo koje neznam kak se zovu jer sam ih kupila još kad i akvarij a tad se baš nisam raspitivala za imena...., još jedan podni ćistać mislim da se zove oklopni som,tak sam bar proćitala u jednoj knjizi, i imam puuuuno gupija koje pokušavam podjeliti al mi nede jer se brzo množe.... zapravo nisam ni htijela gupije al me stara i stari nagovorili jer su im lijepi pa su mi kupili 2 dećka i curu.....

rasvijeta su dvije lampe-(nevidim proćitat,vidi se samo 18 w valjda je 18w)

neznam baš previše o rasvjeti jer sam kupila komplet....

Offline E&D

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
  • Davor Žerjav
    • http://www.fotodavor.com
upomoć
« Odgovori #5 u: Siječanj 06, 2007, 15:46:00 poslijepodne »

Fišerica, za bolje fotke - fali ti svjetla - znači ekspoziciju malo produljiš (ili otvor blende). Moraš fotkati s nekog stalka (naslon stolice..). Moraš fotkati u potpunom mraku. Dobro je fotkati dan ili dva nakon redovite zamjene vode i čišćenja stakla i usisavanja dna. Dobiješ čišću sliku. Za boje se poigraš s WB (white ballance - ako imaš neonsku rasvjetu u akvariju namjestiš na neonsku). Nemoj fotkati s blicom - rezultat će biti grozan.

Akvarij možeš srediti i bolje. Trebaš više bilja. Žicaj, čovječe i dobit ćeš. Ljudi bacaju bilje u smeće. Napiši odakle si i poveži se s ostatkom ekipe

Offline Fišerica

• Punopravni član
  • **
upomoć
« Odgovori #6 u: Siječanj 06, 2007, 16:32:00 poslijepodne »
tnx, znamta trebam puuuno više bilja to mi je bilo u planu, prije dva mjeseca je bio totalka gust al je ta biljka jednostavno valjda istrunula,pretpostavljam da su krivi u pet centru....