Hvala na ovako brzom odgovoru.
Kupio sam Juwel 70 litara. Zajedno s njim su u kompletu grijac, filtar i neonka. Posebno sam kupio pumpu za zrak.
I meni se vise svidjaju prave biljke, ali kada sam na ovome forumu iscitao (a prije nego sam se registrirao, procitao sam hrpu ovih "pocetnickih" tema) sto sve treba raditi da bi se uzgojilo prave biljke, malo sam se demoralizirao pa dao prednost "kazalisnoj kulisi"
Zasad sam obavio sljedece:
- oprao akvariji i provjerio ga na nepropusnost (tako je barem glasio savjet da se ucini),
- sad cu se pozabaviti ispiranjem sljunka (gold rush?),
- a onda cu jos porazmisliti o pravim biljkama, ali tu bih trebao pokoji savjet sto da kupim, koliko da kupim i sto da ucinim da mi odmah ne uvenu. Jer - zapravo me je ispocetka strah totalnoga neuspjeha - da mi povenu i biljke i pougibaju ribice. Bilo bi to demoralizirajuce pa sam krenuo s kompromisnom varijantom - prave ribice, umjetne biljke...
M.
Dobrodosao! 
1. oko 20 °C, moze i manje.
2. Tu vodu stavi u akvarij u kojem je sljunak, ukljuci filter i nek tako radi desetak dana najmanje. Nakon toga mozes staviti ribice. I nemoj pretjerati s brojem, malo po malo.
3. Trebas ga ispirati dok ne bude cist, dakle dok ne bude voda skroz cista, znam, krvav posao.
Sad da ja tebe pitam!"
Koliki ti je akvarij? Hladnovodnim ribama treba malo veci akvarij, kugle i sve manje od 50l je neadekvatno.
Ako imas svjetlo (a vjerujem da imas, kako bi se ribe vidjele) onda stavi nezahtjevnog bilja, nije to nista komplicirano, a akvarij ce ljepse izgledati. Razne vrste cryptocorina i anubiasa hladnovodne ribe nece jesti tako da ti savjetujem njih
A razmisli i o grijacu, onda nisi ogranicen na hladnovodne ribe! 
Sretno!