Srpanj 27, 2025, 13:28:10 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: zracni baloncici ?  (Posjeta: 2460 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Balky

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
    • http://www.stojakovic.net
zracni baloncici ?
« u: Svibanj 28, 2004, 00:11:00 prijepodne »

E ovako.. brat mi se nesto isto kao bavi akvarijem, ima 120 l akvarij i stavio je pumpu za zrak u njega. e sad, ja volim sareno, volim baloncice i to, ali mi je brat rekao da ja to ne stavljam jer da je pre mali akvarij i da ribe moraju imat neki mirni kutak a da ako stalno idu baloncici u malom akvariju da onda nemaju.

E sad, kolko to ima istine, i da li je potrebno sa gasenjem svijetla gasiti zrak ? meni se svidja, ko da se juhica krcka, stalno sam gladan, a ono baloncici u akvariju :)
Balky

Offline t.o.n.i

• Punopravni član
zracni baloncici ?
« Odgovori #1 u: Svibanj 28, 2004, 00:23:00 prijepodne »
koliki ti je akvarij,i opet zavisi o vrsti riba jer neke vrste riba vole nemirnu vodu a neke opet ne.

Offline Force

• Punopravni član
  • Dob: 42
zracni baloncici ?
« Odgovori #2 u: Svibanj 28, 2004, 00:25:00 prijepodne »
Citat: Balky

E ovako.. brat mi se nesto isto kao bavi akvarijem, ima 120 l akvarij i stavio je pumpu za zrak u njega. e sad, ja volim sareno, volim baloncice i to, ali mi je brat rekao da ja to ne stavljam jer da je pre mali akvarij i da ribe moraju imat neki mirni kutak a da ako stalno idu baloncici u malom akvariju da onda nemaju.

E sad, kolko to ima istine, i da li je potrebno sa gasenjem svijetla gasiti zrak ? meni se svidja, ko da se juhica krcka, stalno sam gladan, a ono baloncici u akvariju :)

Pa gle to nije bed kupi samo pumpu sa regulacijom ili bez pa kupi ventil za regulaciju, ja tako reguliram i doslovno kad pumpu okrenem na maksimum sve se zivo uzburka, ribe to ne dira pet posto ali sam ja to znao izregulirati po potrebi pa nekada ide full gas a nekada pustim da pusta po par mjehurica. Ipak akvarij mi je isto dosta mali pa moram misliti na svoje vodene susjede.

Offline Balky

• Punopravni član
  • **
zracni baloncici ?
« Odgovori #3 u: Svibanj 28, 2004, 00:25:00 prijepodne »

Citat: t.o.n.i
koliki ti je akvarij,i opet zavisi o vrsti riba jer neke vrste riba vole nemirnu vodu a neke opet ne.

50 litara, hladnovodne, imas i slike stavio sam link na
drugu temu "dosao sam kuci", pa baci oko.
Balky

Offline Balky

• Punopravni član
  • **
zracni baloncici ?
« Odgovori #4 u: Svibanj 28, 2004, 00:28:00 prijepodne »
Citat: Force

Pa gle to nije bed kupi samo pumpu sa regulacijom ili bez pa kupi ventil za regulaciju, ja tako reguliram i doslovno kad pumpu okrenem na maksimum sve se zivo uzburka, ribe to ne dira pet posto ali sam ja to znao izregulirati po potrebi pa nekada ide full gas a nekada pustim da pusta po par mjehurica. Ipak akvarij mi je isto dosta mali pa moram misliti na svoje vodene susjede.

Ima regulator, ima i pumpa 2 moda rada, neki turbo di je i meni previse, i neki smireni :) samo poanta mog pitanja je dal se gasi po noci ili ne :) Ono kao, da mogu ribe spavat u miru :)
Balky

Offline Force

• Punopravni član
zracni baloncici ?
« Odgovori #5 u: Svibanj 28, 2004, 00:34:00 prijepodne »
Citat: Balky
Citat: Force

Ima regulator, ima i pumpa 2 moda rada, neki turbo di je i meni previse, i neki smireni :) samo poanta mog pitanja je dal se gasi po noci ili ne :) Ono kao, da mogu ribe spavat u miru :)

Ne nista nemoj gasiti, moja zracna pumpa radi samo po noci kad je najpotrebnija, trenutno je palim rucno ali cu nabaviti jos jedan timer pa ce se nekoliko minuta prije gasenjasvijetlapaliti zracna pumpa.

To je cisto zato da ribe ne odu u sleep mod pa da ih ne preplase mjehurici od nikuda.

Ali se pobrinida nije prejako, da je voda nocu ipak mirnija nego danju.

Offline t.o.n.i

• Punopravni član
zracni baloncici ?
« Odgovori #6 u: Svibanj 28, 2004, 00:34:00 prijepodne »

nisam bas iskusan sa hladnovodnim ribama ali mislim da ne treba gasit mjehurice kad ugasis svjetlo,bar ja svojima ne gasim ali opet kazem da se ne razumim u hladnovodne ribe.

Offline KRISTAL

• Punopravni član
zracni baloncici ?
« Odgovori #7 u: Svibanj 28, 2004, 10:55:00 prijepodne »
HM da li to znaci da vi pumpe za zrak nikad ne gasite , jer ja gasim svoju svako vece....???
RIBA RIBI GRIZE REP

Offline maratonac

• Punopravni član
    • http://www.maraton.hr
zracni baloncici ?
« Odgovori #8 u: Svibanj 28, 2004, 11:04:00 prijepodne »

Ja svoju ne gasim na dnevnoj bazi.

Bila je ugašena dok je bila zima i temperatura u akvariju nije prelazila 25. No, ovih dana je uglavnom oko 27 s tendencijom rasta, te sam ukljueio pumpu da obogatim vodu kisikom (zrakom).
Split/Hrvatska
* Festina lente! *

Offline Force

• Punopravni član
zracni baloncici ?
« Odgovori #9 u: Svibanj 28, 2004, 11:33:00 prijepodne »
Pa po ljeti neka gori cijelo vrijeme, ali kazem meni trenutno radi samo po noci kad bilje prestane ispustati kisik.

Offline perinjo

• Punopravni član
zracni baloncici ?
« Odgovori #10 u: Svibanj 28, 2004, 11:36:00 prijepodne »
pa kao preporueljivo je da pumpa konstantno radi ,ali kao što sam vea u nekoj temi spomenuo ja svoju pumpu gasim svako veee i sve mi za sada funkcioniše ej-o-kej  i ne samo za sad ,nego vea godinama!
zero casualties, a po meni je povoljno da imaš mjehuriae u vodi, dobro ne sad ono da bude ko na divljim vodama ,ali lagano, lagano....da se mriška
...I´m learning all about my life by looking through her eyes...

Offline banfa

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Velika Gorica
    • http://www.euroart-band.com
zracni baloncici ?
« Odgovori #11 u: Svibanj 28, 2004, 12:22:00 poslijepodne »
Mislim da ti je bolje da pumpa stalno gori jer ti je na taj naein kolieina kisika u akvariju u nekoj konstanti mislim da ae ti ribe biti sretnije ako stalno gori hladnovodne ribe vrlo brzo prljaju vodu te se na taj naein smanjuje i brže kolieina kisika .
Velika Gorica / Hrvatska Udruga Ciklidofila

Offline t.o.n.i

• Punopravni član
zracni baloncici ?
« Odgovori #12 u: Svibanj 28, 2004, 12:48:00 poslijepodne »

ali mislim da ti to gašenje i paljenje pumpe nece bas utjecati na zivot u akvariju