EX 700 jednom mjesečno i nisam zadovoljan jer ima jako slabi protok, a zaljepljene unutarnje filtere na drugim akvarijaima svakih tri-četri mjeseca i duže, ali opet to sveovisi o hranjenju i broju riba itd. itd...
Imam 4 EX-a ( 1x600, 2x700 i 1x1200 ) i ovaj EX700 na gusto zasadenom bilnom akvariju jednostavno ne radi kako treba - prvih tjedan dana nakon ciscenja ide OK, a onda najednom oslabi protok

Mijenjao spuzve jer sam mislio da su zapunjene sa smecem, stalno glancao rotor, ispirao cijevi, trazio na usisu gdje vuce zrak, brljao s raznim vrstama vate.....ali nisam uspio pronaci gdje je problem.
I tako proslu subotu prilikom ciscenja drugog EX600 uspio potrgati ventil te odlucio ovog EX700 preseliti na taj manji, a ovdje kupio Eheim 2215 Classic koji me prvo dobro nasmijao sa nekim prastarim detaljima, ali nakon paljenja sam zinuo - u njega sam ubacio sav materijal iz EX700, dodao jos tri spuzve i na vrh vatu. Sa dvostruko vise materijala radi daleko brutalnije i morao sam eksperimentirati s polozajem izlaza jer mi je na drugom kraju akvarija lelujala sagitaria, a barbuse razbacivalo kao na toboganu