Kolovoz 07, 2025, 21:17:18 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Kad se prevariš  (Posjeta: 2715 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Oblacni

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Kad se prevariš
« u: Prosinac 28, 2006, 18:14:00 poslijepodne »
Evala svima!!!

Kupia san curi mali akvarij kao poklon za Božić i dvi male ricice (Betta) mužjajka i ženku.........

Trebam pomoc bilo kakvu.......neman pojma o ribicama i akvariju...

Offline Oblacni

• Novi član
  • *
Kad se prevariš
« Odgovori #1 u: Prosinac 28, 2006, 18:18:00 poslijepodne »
evo malo pitanja :

Kolika bi bila idealna temperatura akvarija?

kao ka ga uredim, to je maji akvarij (10l) , biljke - panj..?

e da stvaraju mi se mjehurici na jednom kantunu, rekli su mi da to muzjak gradi gnjezdo.....sta da radin?

Offline murk

• Punopravni član
Kad se prevariš
« Odgovori #2 u: Prosinac 28, 2006, 19:18:00 poslijepodne »

za bettu ti je (pre)mali akvarija valjda imas betta splendes

treba ti jako puno bilja

velicina 6-8 cm

voda 25-28 stupnjeva

ph 6-7.8

gh 5-20

kupio curi a ti ga zelis rihtati

Edited by: murk
tko zna zna, ko nezna dva

Offline duda

• Punopravni član
Kad se prevariš
« Odgovori #3 u: Prosinac 28, 2006, 21:45:00 poslijepodne »
Kupi u zooshopu silikon za ag. Nemoj bilo kakav da nepotruješ ribe mislim silikon. u zooshopu imju pa malo njih propitaj i zaljepi i ne puni ga vodom do kraja nek se suši taj silikon koji dan. Vodu nemoj iz špine pa ribe odmah unutra jer voda sadrži klor pa je opasno za ribe. Nek voda u jednoj čistoj kanto prenoči jedan dan i dobro bi bilo da kupiš aquasafe to se doda vodi koju uliješ u ag to je sredstvo za pripremu vode. Trebao bi neki mali filterič da ima šta da filtrira vodu to u zooshopu kupiš. Zračna pumpa ne treba za te ribe jer to su ribe dvodihalice pa mogu bez zračne pumpe. Biljke imaš u zooshopu kako je to premali ag ne sadi biljke na tako malu litražu nego uzmi vodenu kugu i rogolis i pusti da u vodi pluta to mogu bit plutajuče biljke. Samo izvadi iz čašice očisti os spužvice i operi biljke. Imaš kupit malo drvce mopan malo ga prokuhaj ma jedno sat i pol. Malo zna pustit žučkastu boju u ag ali to je ok proči če ne smeta ništa. Temp najbolja 25-26 stupnjeva. Malo. malo šljunka koji se mora dooobro oprat dok voda ne bude čista i stavi da ti samo pokrije dno. No morat ti reči da nije baš pametno šta si bilo uzeo ili dobio ove ribe. Mužjak samo 1 smije bit u ag jer u protivnom če se tuč do smrti a ženki može bit više znači samo 1 mužjak. No zašto nije dobro šta si uzeo ove ribe jer mužjak se brine o malenima. Kad ženka izbaci sva jajašca mužjak je otjera i ona mora van u drugi ag jer če je on u protivnom maltretirat i može je i ubiti. On se brine o djeci a za to vrijeme mama se odmara u drugom ag. A osim toga ovo oprosti na ovim riječima i nije ag. Stvarno je ne malo nego premalo i tu neče niti jedna riba moći živjet jedino prežvljvati jer stvarno nisu uvjeti za držanje riba. A pogotovo ne ovih a ovo sa betama je proces i nije ni malo lako i treba imati iskustva u tome. Pogotovo ni riba za očetnike bar ne kad je mrijest tad se i predlažu živorotke da se nauči čovjek nešto. Moj savjet da bolje da te ribice daš trgovini ili nekom tko ima ag veči jer ovo su stvarno loši uvjeti za bilo koju ribu i svaka če samo preživljavati to ti garantiram. Ispričavam se ako sam bila oštra nije mi bila namjera stvarno. Ako želiš imat akvarij i ribe uzmi bar, ma bar jedno 30 lit pa neke malo jatne ribice i kojeg cory čistača. A ovje stvarno ništa oprosti molim te ali to je istina.

Offline Jurupari

• Hrvatska udruga ciklidofila
  • Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
  • Marko Lenac
Kad se prevariš
« Odgovori #4 u: Prosinac 28, 2006, 23:40:00 poslijepodne »
neke riječi nisu za naslov teme

Offline Oblacni

• Novi član
  • *
Kad se prevariš
« Odgovori #5 u: Siječanj 04, 2007, 11:43:00 prijepodne »
Ja se izvinjavam zbog naslova, nisan zna!

Fala svima na savjetima, pokušavam sad nabavit veci akvarij (barem 30l), to vam se desi kad curi kupite akvatij, a onda se vi morate brinit o njemu, weeeeee . Jel jeftinije sta nabavljati opremu iz Zg-a, ili da dopustim da me pljackaju ovi moji iz Splita?!

Offline riza

• Punopravni član
Kad se prevariš
« Odgovori #6 u: Siječanj 04, 2007, 23:50:00 poslijepodne »
A nes ti silne opreme za 10 litara
Lokve, Gorski Kotar Hrvatska