Kolovoz 04, 2025, 17:25:25 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: smedje mi listovi  (Posjeta: 1379 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Shock

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
smedje mi listovi
« u: Prosinac 26, 2006, 18:55:00 poslijepodne »
dakle josh jedno pitanje od mene...pocheli su mi smedjiti rubovi listova na jednoj biljci (ujedno i jedinoj koja bez greshke uspijeva :o)) shto je tome uzrok, te kako to sprijechiti?

rasvjeta je 2x24W grolux, josh uvijek nema co2, podloga je aqualit, vulcanit, pijesak....

Čovjek je jedina greška prirode

Offline ChILd_ReBoRn

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
    • http://www.akvaristika.tk
smedje mi listovi
« Odgovori #1 u: Prosinac 26, 2006, 19:26:00 poslijepodne »
nisam siguran,, ali mislim da je netko napisao da su smedji rubovi identifikator nedostatka kalija....a opet.. mozda sam u krivu.. ne drzi me za rijec...
biljka biljci siše supstrat
(Koprivnica)

Offline Krajten

• Punopravni član
    • http://www.akvarij.net
smedje mi listovi
« Odgovori #2 u: Prosinac 26, 2006, 20:24:00 poslijepodne »
hydrociotile leucocephala, imas na prednjoj stranici opis ove biljke, koju možeš pustiti i da ti pluta, tako će ti brže rasti, a time pospješiti riješavanje problema br.1-alge, a Ovaj drugi ''smeđi'' problem, jesi siguran da i to nisu alge, probaj ostrugati noktom, ako su alge, onda je moguce dijatomeja.

ZG,Vrapče

Offline Shock

• Punopravni član
  • **
smedje mi listovi
« Odgovori #3 u: Prosinac 26, 2006, 20:38:00 poslijepodne »
probao ostrugati i bash je boja....strah me ostaviti ishta da pluta da lampe ne sprzhe zhrtvovati chu jednu u ime znanosti pa chemo vidjeti

Offline Shock

• Punopravni član
  • **
smedje mi listovi
« Odgovori #4 u: Prosinac 28, 2006, 00:14:00 prijepodne »
eto malo sam rezuckao i trijebio trule listove, te oslobodio dva komada leucocephale i onda sam malo bolje postrugao...ide dolje...shta je dijatomeja? :o)) idem malo njushkati po starim postovima :o)

Offline Rastaman

• Punopravni član
smedje mi listovi
« Odgovori #5 u: Prosinac 28, 2006, 02:11:00 prijepodne »

Citat: Shock
shta je dijatomeja?)

Smedje alge, obicno se pojavljuju u akvarijima sa slabom rasvjetom,i u novoformiranim akvarijima gdje je razina fosfata i silikata visoka ,a nitrata niska.

Promijeni dio vode. Koliko dugo je akvarij u pogonu?

Offline Shock

• Punopravni član
  • **
smedje mi listovi
« Odgovori #6 u: Prosinac 28, 2006, 09:08:00 prijepodne »
3 tjedna...no kako vele neki (mislim da bash ti :o)) i nitrati su mi visoki...vech sam promijenio dio vode, no koliko sam vidio u sagi o algama (tm) to mi i nije bio neki potez jer sam samo izbacio dio nitrata iz vode a ako je dijatomeja onda joj to i ne smeta...ako sam dobro shvatio trebam se strpiti? u svakom sluchaju sam strpao i vodenu kugu unutra i dva sam komada leucocephale ostavio da plutaju... to bi ih prema prochitanom trebalo ukloniti sa vidika do daljnjega...veli da bi za temeljito uklanjanje trebalo ukloniti fosfate iz vode? shta che mi se sa biljem dogoditi? kako onda vratiti fosfate? plant gro NPK? argh koliko pitanja....vech vidim da che karlo nadrapati kada se pojavi danas :o))