Kolovoz 04, 2025, 13:49:34 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Napad na bilje  (Posjeta: 3621 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline zibba

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 44
Napad na bilje
« u: Prosinac 26, 2006, 11:17:00 prijepodne »
Situacija u aq. je ovakva- 2 pleca, 2 oklopna, 1 neidentificirani čistač, 2 moli, 2 platy, 4 tetre, 2 neonke, 2 bete. Imala sam i nešto bilja, ali su odlučili sve pobrstiti, tako da ne znam što da radim. Ag. izgleda opustošeno i jadno, ostale su samo dvije umjetne biljčice koje sam namjeravala maknuti kada se đungla razraste, ali ovako neću nikada. U čemu je problem.

Offline Vlado

• Osnivač
  • Počasni član
  • Punopravni član
    • http://www.akvarij.net
Napad na bilje
« Odgovori #1 u: Prosinac 26, 2006, 11:20:00 prijepodne »
Koliki je akvarij?2 Bete??? Nisu valjda oba mužjaka???
Univerzalni savjet...stavi nešto tvrdolisno (npr. bilo koji anubius), pa npr. nekakvu mahovinu i slično...Sretno!

Offline Ruki

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
  • Kum
Napad na bilje
« Odgovori #2 u: Prosinac 26, 2006, 11:48:00 prijepodne »
A imas li ti u tom akvariju svjetlo?
Kvatric tj. kilometar sjevernije / Zagreb
All the Dude ever wanted was his rug back... it really tied the room together...

Offline duda

• Punopravni član
Napad na bilje
« Odgovori #3 u: Prosinac 26, 2006, 11:55:00 prijepodne »
A taj neidentificirani možda on brsti po bilju. Ako neznaš koji je stavi sliku i možda je algojed a ne onaj da tako velim klasični čistač. I stavljaš li tekuče gnojivo jednom tjedno, tableticu blizu korijena? Pitam za tek gnojivo i tablete jer možda je propalo jer nisi to stavljala. I jesi sig da su pobrstili?Edited by: duda

Offline zibba

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 44
Napad na bilje
« Odgovori #4 u: Prosinac 29, 2006, 19:52:00 poslijepodne »

Bete su dečko i cura i jako se dobro slažu. Ovo neidentificirano sam dobila u petshopu kao čistača. Izgled- usta kao u plekića, tijelo je dugo-usko voli plaziti po podu, ali ga srećem i priljepljenog za staklo. Mislim da netko od njih napada bilje jer obavezno ima komadića bilja pa vodi, a neki su išćupani s korjenom.

Od gnojiva ne koristim ništa. Može li kakva preporuka ipak sam nova u aqv. svijetu.

Offline duda

• Punopravni član
Napad na bilje
« Odgovori #5 u: Prosinac 29, 2006, 20:06:00 poslijepodne »
Trebaš jednom tjedno stavljat tekuče gnojivo inaš raznih proizvođača npr sera florena, tetra plantamin, nutronflora, nutronferro, tetraplant florapride. To su neki eto koji su mi pali na pamet. Uglavnom svi su manje više ok. Jednom tjedno doziraj i izračunaj koliko ide na tvoju litražu. I zasadi još biljki a umjetnu makni ne treba ti. Nadam se da imaš svjetlo i trebalo bi ti pa cca 12 sati bit upaljeno.Edited by: duda

Offline duda

• Punopravni član
Napad na bilje
« Odgovori #6 u: Prosinac 29, 2006, 22:11:00 poslijepodne »
Imaš li substrat ili šta kao podlogu za bilje?