@ Sheep - ne grafički nego diz. odjeće i tekstila, ali naći će se i tu inspiracija

@Tuljan - tehnika je vrlo jednostavna. Preparat se fokusira i sredi intenzitet svjetla i polarizacija (tak da bude čim jasnije) i onda digitalac na okular (koji je u ovom slučaju izvrstan jer nije malenog otvora, nego oko 1 cm promjera). Fotkano je malo boljim idiotom - Sony DSC W-100. Postavke kao i za snimanje akvarija, uključen makro, ISO - 400,ostalo nekakva sredina.
Inače sam fotkao bez stativa, na brzinu i osnovni problem je to što preparati nisu baš vrhunski pripremljeni (primjećujete mjehurićezraka i svakakvo smeće okolo). Ove fotke susamo za probu. Ako će Rastatrebati nešto bolje za članak, mogu napraviti i ozbiljnije fotke.
BTW dobro bi mi došli vaši prijedlozi što da se mikroskopira i snima. Mislim napraviti i presjeke stabljika biljaka malo za upoznavanje biljne anatomije, možda mikroskopirati tanje lišće, eventualno probati sa smećem na dnu (ako tamo pronađem štogod zanimljivoga). Mikroskop je kod mene do 15. 1.