icek, pa kao prvo na mojem profilu pise netherlands. to se na hrvatskom zove nizozemska
moja je kuja sterilizirana i nece se pariti, ona je mjesanka i ne pada mi na pamet stancati peseke posto sam control freak i niko ne bi zadovoljio moje standarde na temu drzanja pasa
ovdje (nizozemska) postoje azili i programi za spasavanje svih mogucih zivotinja, u haarlemu di zivim tip koj vodi azil mi je cesto uskakao savijetima oko geckoa i kornjace jer sam uz partnera dobila i njegove kucne ljubimce pa sam se u hodu morala naucit kaj sa njima. krokiji sigurno nisu eutanazirani
ovdje se zivotinje u azilima stvarno ne eutanazira, vise mozes naci na
http://www.dierenbescherming.nl/ i odatle imas liknove za sve (odi na huisdieren pa ces viditi koje su sve zivotinje pokrivene). oni takodjer pokrivaju zivotinjsku hitnu, sto znaci da ako recimo na cesti nadjem na pticu koju je puknuo auto, zovem njih i oni dolaze po nju i vode je u pticju bolnicu. ako nadjem pticu ispalu iz gnjezda, zovem njih, oni dolaze po pticu. ista je stvar ako nadjem povrijedjenog jeza, psa, macku, bilo kaj
kako sam ovdje volontirala u azilu za pse i macke mogu ti reci da je kod pasa na boxu sa psima koji su problematicni to pisalo. recimo, pas nije za obitelj sa djecom, ili pas moze ziviti uz macke i slicno. ljudi koji udome pse iz azila besplatno mogu jednom tjedno sa svojim psima ici na skolovanje pasa na tecajeve koje vode volonteri iz tih udruga ali je kvaliteta tog skolovanja losa
marta (psica) je nadjena u zagrebu prije 10 godina, mikrochipirana je u nl jos odavno jer je kao radni pas (agility i spasioci) morala imati chip za identifikaciju u doba jos kad se to nije trazilo za pasos. luka, hrvatski ovcar je kupljen u uzgajivacnici
Mawlch u zg od alana i sare. luka je dosao tetoviran, a mikrochipiran je ovdje nizozemskim chipom kad je vadio nizozemski pasos. macak bianco je originalno turopoljac, stogao nam je jer je u svojem rodnom selu osakacen (slomljena mu je kicma) kad je preko njega preso auto i on je takodjer chipiran ovdje radi nizozemskog pasosa. maca perl je dobijena ovdje od partnerovog kolege s posla. takodjer chipirana kad je vadila pasos jer mi na put sa sobom vodimo i pse i macke.
u slucaju da se izgube njihov chip upucuje na to da dolaze na nizozemsku, a nizozemska baza podataka zivotinja moze se naci na netu na
http://www.ndg.nl i tamo se preko broja chipa moze doci do podataka o vlasnicima i adresi di zivotinja zivi i broja telefona za kontakt
velicina virbac back home chipova koji se ugradjuju ovdje je velicine zrna rize
agresivan pas je pas koj po parku grize druge pse, kojem nije mrsko ugristi ljude, a koj svako toliko ugrize i klinku od 7 godina, kcer vlasnika. zbog toga se ne usude ostavit malu nasamo s psima. ti se psi takodjer medjusobno pomlate pa ih se mora setat odvojeno. ono sto odgovorno tvrdim, psi su ispali takvi jer se sa njima nije radilo i nije se reagiralo na prve simptome problematicnog ponasanja pa je preraslo u veliki problem. onda je na to sve jos doveden taj hibrid vuka koj je i sam ispao agresivan
i ne moras mi reci da pricam gluposti ako sam nemas iskustva sa nekim stvarima, to je vrlo nepristojno