Svibanj 03, 2025, 00:00:05 prijepodneNajnoviji Član: Megalodon

Autor Tema: kome prodajete zivotinjice?  (Posjeta: 3689 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline stray_cat

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
    • www.peta.org
kome prodajete zivotinjice?
« u: Prosinac 22, 2006, 21:46:00 poslijepodne »
mene zanima samo da li vi koji uzgajate ove zvjercice vodite racuna kome dolaze u ruke?

mi smo jednog geckoa kupili u pet shopu, drugog na sajmu reptila i niko ziv se nikad nije raspitivao za zivotinjice (zato nas frend od kojeg smo kupili hrvatskog ovcara svako toliko ispituje kako je, kontrolira psa)

meni je to grozno da ljudi samo prodaju zvjercicu i boli ih briga sto se kasnije sa tom zivotinjom dogadja. imam osjecaj da su psetari i mackari ipak oprezniji i zahtjevniji

da li sa kupcem radite ugovor da bi zastitili zvjercice? da li ste ikad do sad kupcu oduzeli zivotinju zbog zanemarivanja ili zlostavljanja?

Offline aspidelaps

• Punopravni član
« Odgovori #1 u: Prosinac 22, 2006, 23:04:00 poslijepodne »

jes ti neki onaj mali zeleni ili zeleni planet ili kako već? i jesi vegetarijanka???

Offline Rossi

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
    • Parking senzori, alarmi, daljinsko centralno!!
« Odgovori #2 u: Prosinac 23, 2006, 00:57:00 prijepodne »
u principu ne.. svi oni koji kupe zivotinju preko nakoga na ovom forumu bude detaljno upucen u drzanje te zivotinje i naravno u stvaranje pogodne okoline za nju... u krajnjem slucaju mu se pomogne u realizaciji toga(sto se nije desilo jedanput).... to sto kazes da su"psetari i mackari" oprezniji i zahtjevniji i sto stalno nazivaju, to je zato sto njihove rasplodne kuje mogu okotiti par mladunaca u godini dana, dok reptili mogu i do 100 u godini dana... htio bi vidjet matiju kad je prodavao chromatuse (cca 400 komada) dal je zvao ljude... jadan covjek bi visio 2 godine na telefonu...
moje misljenje je da to zivkanje je bolesno jer ako ce mene netko telefonski provjeravat kako je zivotinja znaci da ima nekakve sumnje a to znaci da mi ju nije uopce trebao prodavat... i ovo sto se tice ugovora, neznam kako je u nizozemskoj ali ovdje se ne sklapaju ugovori za nista manje od limenog ljubimca...

R-46

Offline stray_cat

• Punopravni član
    • www.peta.org
« Odgovori #3 u: Prosinac 23, 2006, 01:23:00 prijepodne »
pa nas peso je iz hr i imamo opaki ugovor, za pet shop nismo nis potpisivali ali za geckoicu smo morali tipu potpisat premda nikad nije provjerio

ne znam kak je u hr, ali tu se stvarno ide na cistu zaradu, kad smo bili na sajmu kad smo kupili baby (geckoica) prodavali su se krokodili. na svu srecu bio je prisutan sef azila za reptile koj je dovukao policiju jer su pokusavali ljudima prodat krokodile koji su po reklami trebali narast do 120 cm a u real life potegnu do 4 metra bez pol frke, i spasili su te krokodile

nemam pojma di su opce nabavili te krokije, nekako imam osjecaj da je sverc i ok mi je kad neko ko voli zivotinje i kuzi se uzme (kaj god da voli) ali kupit zmiju sa kojom ne znas kaj ces pa ih izgladnis ili kroka kojeg bacis jer vise ne stane u kadu nije normalno. pa zasto bi reptili bili manje vazni od pasa? zato sto ne aportiraju lopticu? koj je opce kriterij kad je u igri dobrobit zivotinja?

ja sam ovdje isla provjeravat pse koji su tu prodani od hr uzgajivaca, kak mozes bit siguran kak je zivotinji? imam u blizini jeziv primjer da su ljudi iznabavljali kojote (american indian dog) i hibrida vuka jer je to tak cool kad te neko pita koja je pasmina a ti velis vuk, pa sad zvijeri po citave dane cuce doma u boxu, vuk je cak u premalom boxu a uzgajivacu su prek mailova nalagali cuda kak se kuze u pese. kako sam neko vrijeme radila sa tim american indian dogs odgovorno tvrdim da su rodjeni radni psi, a zapusteni su i ispali su jad jadni. ista je ta obitelj u istom malom terariju drzala 3 pitona i 1 bou, pa su prvo 1 piton i boa krepali samo tako, a onda je jos veci piton zadavio manjeg, pa iskreno govoreci ne znam kak je taj zadnji nestao ali nema vise ni terarija ni 4 zmije a kod nas imas kamo odvesti kod veta svaku mogucu zivotinju, imas specijaliste za divlje macke ak ti treba

@ rossi, pa kak znas da paukic nije doso u ruke nekom ko ce mu iscupat noge i da zmija ne zivi u presuhom terariju u kojem tjednima nema vode?

neko je pitao jesam li vegeterijanka, jesam ali moji psi i macke jedu sirovo meso jer im je to prirodna hrana

Offline Nino G

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
« Odgovori #4 u: Prosinac 23, 2006, 10:11:00 prijepodne »

Nemam namjeru lamentirati o ovoj temi, ali ću se osvrnuti na jedan tvoj navod:

Citat: stray_cat
...ne znam kak je u hr, ali tu se stvarno ide na cistu zaradu...

Ova izjava (tvrdnja?) možda stoji ako govoriš o trgovcima, nakupcima ili, što je najgore, krijumčarima rijetkih životinja. Odgovorno tvrdim da uzgajivači - pogotovo hobisti- nemaju od prodaje viška svojih uzgojenih životinja nikakvu zaradu. Trošak uzgoja ovakvih životinja (gmazova i člankonožaca)+rad koji je u to uložen apsolutno nemaju oparavdanje u prihodu ostvarenom od prodaje uzgojenih mladunaca. Svi mi uzgajamo svoje ljubimce iz čiste ljubavi, a višak životinja prodajemo jer ih nemamo uvjeta zadržati (većina nas limitirana je prostorom i sredstvima) i kako bi pokrili makar jedan dio troškova uzgoja-npr ogromne račune za struju.

Offline dora

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Prosinac 23, 2006, 13:12:00 poslijepodne »

meni je to grozno da ljudi samo prodaju zvjercicu i boli ih briga sto se kasnije sa tom zivotinjom dogadja.

I meni. Iz tog razloga ne bi nikad rasplodivala bilo koju zivotinju koju imam doma (bila ona gmaz ili nesto drugo), ako ne bi imala uvjeta zadrzati mlade ili ih dati nekom za kog 105% znam da ce se brinuti o toj zivotinji nista losije od mene, da ju nece prodati za cca pola godine, godinu jer mu je dosadila il nema (vise) kao uvjeta il zeli neku drugu zivotinju il vec neki od ''razloga''.
Zagreb

Offline stray_cat

• Punopravni član
    • www.peta.org
« Odgovori #6 u: Prosinac 23, 2006, 20:58:00 poslijepodne »
Nino, pa nema veze zbog cega neko prodaje zivotinje, u igri je prodaja bez kontrole kuda odlazi zivotinja

nekako mi je podjednako bahato i prodavanje zivotinja uzgojenih za ljudsku prehranu i bilo kakvih drugih zivotinja ako ne znas sto se sa zivotinjom dogadja

kak znas da neko nece zmiju recimo uvalit u borbu sa psom, ili kaj vec poremecenima pada na pamet.... i zapravo sto bi napravili da i saznate da je taj neko kom ste prodali zivotinju zlostavljac, ili samo nemaran i zivotinja zivi polugladna

neko je spominjao chipove, kod mene su chipirane samo zivotinje koje putuju, i kad sam vadila pasos za njih (sad zivotinje u EU moraju imati pasos sa brojem chipa) i prilikom ugradnje chipa sad se potpisuje nesto kao certifikat koj ide u drzavnu banku podataka da te mogu pronaci ako izgubis ili odbacis zivotinju ali kornjaca i geckoi nemaju chip

Offline Zluf

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
    • flertanje
« Odgovori #7 u: Prosinac 23, 2006, 21:12:00 poslijepodne »
@stray_cat, upravu si ,al kad pogledaš ovaj svijet ima svega i svašta ,tak da nebi trebala tako daleko gledati.

Offline babydoll2

• Punopravni član
« Odgovori #8 u: Prosinac 25, 2006, 13:54:00 poslijepodne »
istina.....al dobro da je otvorila ovu temu jer iskreno receno to mi prije nije ni palo na pamet...ipak kad sam procitala postove malo sam se i ja zamislila koja se ne bavim uzgojem.
zbilja ima svega i svacega ali najbolje je ne razmisljat previse o tome jer samo se izbediras a ne mozes bogzna sto napraviti po pitanju toga...mozes prijaviti njih 10 ali opet ti tu ostaju milijun drugih kojima ne mozes nis iz razloga sto ne znas tko su...
strasno.....
ekipa pozdrav i SRETAN BOZIC SVIMA!!!

of all the things I\'ve ever lost I miss my mind the most

Offline babydoll2

• Punopravni član
« Odgovori #9 u: Prosinac 25, 2006, 13:56:00 poslijepodne »
p.s. zivjeli vegeterijaanci!

Offline Ruki

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
  • Kum
« Odgovori #10 u: Prosinac 25, 2006, 14:22:00 poslijepodne »
Ja sam ribe davao ljudima s foruma i na kraj pameti mi ih nije bilo provjeravati jer im vjerujem. Eventualno sam za vece ribe znao traziti da idu u akvarij od 100 ili 200 litara barem. Da znam da netko nema uvjete, naravno da ih ne bi dao. Pozdrav svim vegetarijancima!
P.s. ja jedem meso jer je to moja prirodna hrana!

Kvatric tj. kilometar sjevernije / Zagreb
All the Dude ever wanted was his rug back... it really tied the room together...

Offline babydoll2

• Punopravni član
« Odgovori #11 u: Prosinac 25, 2006, 20:37:00 poslijepodne »
hehehe ruki jesi siguran da ti je to prirodna hrana...?da ne bi i ti uskoro bio one of us
hehe nikad ne reci nikad

Offline Ruki

• Punopravni član
  • Kum
« Odgovori #12 u: Prosinac 25, 2006, 21:10:00 poslijepodne »
Kako ne bih bio. Sigurno je nekom pracovjeku bilo lakse smazati kakvu zivinu ili jaje nego kombinirati razne biljke i zitarice kako bi u prehrani imao sve esencijalne aminokiseline. I ne mozete me uvjeriti u suprotno i zato mislim da bolje da ne idemo u tu diskusiju! Ako bas netko inzistira, neka me na pp proba uvjeriti! Nikad se ne zna...

All the Dude ever wanted was his rug back... it really tied the room together...

Offline icek

• Punopravni član
    • http://free-zg.htnet.hr/gusteri/
« Odgovori #13 u: Prosinac 25, 2006, 23:45:00 poslijepodne »

ne znam kak je u hr, ali tu se stvarno ide na cistu zaradu, kad smo
bili na sajmu kad smo kupili baby (geckoica) prodavali su se krokodili.
na svu srecu bio je prisutan sef azila za reptile koj je dovukao
policiju jer su pokusavali ljudima prodat krokodile koji su po reklami
trebali narast do 120 cm a u real life potegnu do 4 metra bez pol frke, i spasili su te krokodile

Molio bi da ovu informaciju potvrdiš' s nekim argumentima!

pogotovo "spasili su krokodile" . . . Hesus . . . .
EUTANIZIRALI SU IH !!!
(siguran sam)

nemam
pojma di su opce nabavili te krokije, nekako imam osjecaj da je sverc i
ok mi je kad neko ko voli zivotinje i kuzi se uzme (kaj god da voli)
ali kupit zmiju sa kojom ne znas kaj ces pa ih izgladnis ili kroka
kojeg bacis jer vise ne stane u kadu nije normalno. pa zasto bi reptili
bili manje vazni od pasa? zato sto ne aportiraju lopticu? koj je opce
kriterij kad je u igri dobrobit zivotinja?

Gle
ovak' (ovo je moje mišljenje) ljudi imaju neku neobjašnjivu i pomalo
perverznu potrebu da doma drže životinje (pse, mačke, hrčke ili
papigice, oni koji su malo više "ekscentrični" imaju zmije guštere
pauke') ili biljke (jel' zašto je normalno na 15-om katu imati biljke u
teglama, a životinju ne?)

količina
"nesposobnih" (mislim na postotak' neodgovornih vlasnika) je kod
"regularnih" kućnih ljubimaca i ovih ekscentričnih otprilike
jednaka'....
osim
razlika da ovaj koji drži insekte' gmazove ili vodozemce mora imati
određeno "kompleksnije" predznanje da bi uopće kod njega takve
životinje preživjele'...

ja sam ovdje isla provjeravat
pse koji su tu prodani od hr uzgajivaca, kak mozes bit siguran kak je
zivotinji? imam u blizini jeziv primjer da su ljudi iznabavljali kojote
(american indian dog) i hibrida vuka jer je to tak cool kad te neko
pita koja je pasmina a ti velis vuk, pa sad zvijeri po citave dane cuce
doma u boxu, vuk je cak u premalom boxu a uzgajivacu su prek mailova
nalagali cuda kak se kuze u pese. kako sam neko vrijeme radila sa tim
american indian dogs odgovorno tvrdim da su rodjeni radni psi, a
zapusteni su i ispali su jad jadni. ista je ta obitelj u istom malom
terariju drzala 3 pitona i 1 bou, pa su prvo 1 piton i boa krepali samo
tako, a onda je jos veci piton zadavio manjeg, pa iskreno govoreci ne
znam kak je taj zadnji nestao ali nema vise ni terarija ni 4 zmije a
kod nas imas kamo odvesti kod veta svaku mogucu zivotinju, imas
specijaliste za divlje macke ak ti treba

Hu
ovo je primjer generaliziranje' kad netko drži životinje u
neadekvatnim uvjetima i konkretno u ovom slučaju mislim da najmanje što
možeš' napraviti pozvati inspekciju okoliša' da riješe "bolestan
slučaj" zlostavljanja i nepravilnog držanja životinja...

No to nisi napravila (jel' tako)??' "šutnja je odobravanje"

zato što znaš' da se psi ne drže u boxevima ali nisi sigurna ???*

@
rossi, pa kak znas da paukic nije doso u ruke nekom ko ce mu iscupat
noge i da zmija ne zivi u presuhom terariju u kojem tjednima nema vode?

Čuj .... ovo nitko ne zna, koliko god sa se trudiš' ....
mislim kad smo kod toga neki ljudi imaju djecu, a nikako ih ne zaslužuju'
da
ne pričam o uvjetima držanja'... no to ne znaći da se ne treba trudit
Teraristika nije hobi niti zanimanje, to je dijagnoza.

Offline icek

• Punopravni član
« Odgovori #14 u: Prosinac 26, 2006, 00:05:00 prijepodne »

neko je spominjao chipove, kod mene su chipirane samo zivotinje koje putuju, i kad sam vadila pasos za njih (sad zivotinje u EU moraju imati pasos sa brojem chipa) i prilikom ugradnje chipa sad se potpisuje nesto kao certifikat koj ide u drzavnu banku podataka da te mogu pronaci ako izgubis ili odbacis zivotinju ali kornjaca i geckoi nemaju chip

gle' kao što sam rekao nikakvi čipovi niti nikakav nadzor (osim 24 sat-nog) neće spriječiti "bolesnika" da "osakati" ili mući i ubije' "svoju" životinju . . . .
ali isto garantiram da su 90% (koliko god to zvučalo impresivno) dobri ljudi' koji će se potruditi napraviti nešto za svoju životinju' (samo ih treba saslušati i kvalitetno im objasniti problematiku)

ali ovaj tvoj prijedlog chipiranja je druga krajnost u koju te dovede paranoja da su sve životinje zlostavljane i da ih sve treba obilježiti....
konkretno mikrochipiranje kod gmazova (osim velikih tipa "kokodili kajmani burmacni) izaziva pojavu apscesa a kod nekih je to ne izvedivo. . .
ili bi ozbiljno kompromitiralo njivo zdravstveno stanje'...

u ovakvim slučajevima posebno digresija na tvog' ne mikročipiranog gekona;
najgore što možeš' napraviti da zaštitiš' (osiguraš) svoju životinju protiv "mučenja" je osakatiti je....

pozdrav icek

Offline babydoll2

• Punopravni član
« Odgovori #15 u: Prosinac 26, 2006, 13:10:00 poslijepodne »
slazhem se s icekom......na neke stvari jednostavno ne mozhemo utjecati nikad ne znash kakav je tko znate onu...vuk mijenja dlaku ali chud nikada?mikrochipiranje kod nekih mozhe pomochi ali opet shto kad dodjemo u situaciju poput ove na slici-da bi chip jako ozlijedio zivotinju?....ma sve je to SH*T
najbolje ne uzgajat nish shto nechesh zadrzhat ili uvalit nekom od svoje rodbine/frendova pa daj ih mozhesh mlatnut toljagom po tikvi

Offline stray_cat

• Punopravni član
    • www.peta.org
« Odgovori #16 u: Prosinac 26, 2006, 14:39:00 poslijepodne »
ehej icek, prvo da odgovorim tebi

ovdje se zivotinje ne eutanazira, takav je zakon o zastiti zivotinja i spasene zivotinje se eutanazira jedino u slucaju da bi se zaustavila patnja zivotinje

kako znam tipa koj vodi azil za reptile i koj je fanatik, gotovo sam sigurna da je nasao najbolje moguce rjesenje za udomljenje. ovdje postoji program udomljavanja za sve zivotinje, ne samo pse i mace

a zasto nisam prijavila kako sestra od partnera drzi zivotinje.... sad si me ozbiljno natjerao da se zamislim sto sam napravila (odnosno ne napravila) i da li sam mozda mogla spasiti te zivotinje.

u par navrata kad sam dovodila tu sluzbu za zastitu dosla sam do podataka da su kriteriji koje po zakonu vlasnik mora osigurati niski i oni mogu upozoriti vlasnika i mogu nadzirati ali zivotinje se oduzima u super extremnim slucajevima i da je zanemarivanje koje je prisutno u slucaju sa zivotinjama kod matsove sestre vrlo tesko dokazivo. njegova sestra je prilicno tupa i na svoj jednostavan nacin voli zivotinje i jednostavno nije u stanju napraviti bolje. za zivotinje pogubno, zakon nju stiti a ja s druge strane nemam ambicija preuzeti njene zivotinje jer smo mi puni i nema teorije da mi u stan sa psima, mackama i malim djetetom koje se ne boji zivotinja udje u preodgajanje agresivan pas

kroz ovo se vracamo na pocetak price, da je uzgajivac vodio racuna kome daje psa a ne povjerovao u pricu koju je seka prodala kroz mailove (psi su kupljeni prek interneta, uzgajivac se sa njima nikad sreo nije) problema uopce ne bi bilo, znaci da se vracamo na pocetak price, kome smijte prodati ili dati zivotinjice, kako skuziti ko je potencijalni dobar vlasnik jer se time izbjegavaju ovakve situacije

ovdje je lakse i jeftinije kupit "egzoticne" kucne ljubimce jer ih drzi skoro svaki pet shop i zivotinje su najobicnija roba. za pse, macke i konje bar neko uzme neke podatke, a u pet shopu kupis kaj oces ko da si kupio vrecu krumpira. u nl ljudi bas ne polazu puno na obrazovanje i edukaciju, znaci da nisu bolje educirani od vlasnika pasa ili macaka

chipovi u moijm zivotinjama su manji od ovog, ako su dugi 7 mm, sto naravno ne dolazi u obzir kad je gecko u pitanju

Offline TITO

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
  • ..:: Viva Chelonia ::..
    • www.Kornjace.com - Divni Svijet Kornjaca
« Odgovori #17 u: Prosinac 26, 2006, 15:01:00 poslijepodne »

Nisam citao sve postove u ovoj temi.
Faktum je da se uzgajac nemoze brinuti sta ce se
desiti poslje prodfaje sa zivotinjom.
Meni osobno bi islo jako na zivac kada bi me svi od kojih sam kupio zivotinju, staolno ispitivali jeli joj dobro, jel ziva jel zdrava.
(Neubrajam u to ljude sa kojima imam svejedno kontakt).
Razlika je izmjedju hobistickog uzgajaca, i "trgovca". Hobisticki uzgajac, uzgaja zivotinje iz ljubavi, i maksimalno sa nadom da djelomicno pokrije troskove koje spadaju u taj hobi. Dok trgovac producira sto vise zivotinja po sto nizim uvjetima, da bi sto vise profita imao. Kao uzgajac se nemozes pobrinuti poslje prodaje kako je zivotinjama, ali ono sto mozes ucinti je da izaberes kome ces ih prodati. Ja kad sam postavio slike svojih Emydura, i Sternotherus, dobijao sam iz pocetka jedno 5-6 mailova i privatnih poruka, dali bi prodao te zivotnije i koliko trazim uza njih. Ali mi nepada na pamet ih dati u nepoznate ruke gdje ce najvjerovatnije zavrsiti u premalom smjestaju.
... A prebacivalo mi se kako "nisam vezan" za pojedinacne kornjace,
jer ih imam vise :-)
... i kad me nema, ja sam tu ...

Offline civi

• Punopravni član
« Odgovori #18 u: Prosinac 26, 2006, 15:17:00 poslijepodne »
Citat: TITO

Nisam citao sve postove u ovoj temi.
Faktum je da se uzgajac nemoze brinuti sta ce se
desiti poslje prodfaje sa zivotinjom.
Meni osobno bi islo jako na zivac kada bi me svi od kojih sam kupio zivotinju, staolno ispitivali jeli joj dobro, jel ziva jel zdrava.
(Neubrajam u to ljude sa kojima imam svejedno kontakt).
Razlika je izmjedju hobistickog uzgajaca, i "trgovca". Hobisticki uzgajac, uzgaja zivotinje iz ljubavi, i maksimalno sa nadom da djelomicno pokrije troskove koje spadaju u taj hobi. Dok trgovac producira sto vise zivotinja po sto nizim uvjetima, da bi sto vise profita imao. Kao uzgajac se nemozes pobrinuti poslje prodaje kako je zivotinjama, ali ono sto mozes ucinti je da izaberes kome ces ih prodati. Ja kad sam postavio slike svojih Emydura, i Sternotherus, dobijao sam iz pocetka jedno 5-6 mailova i privatnih poruka, dali bi prodao te zivotnije i koliko trazim uza njih. Ali mi nepada na pamet ih dati u nepoznate ruke gdje ce najvjerovatnije zavrsiti u premalom smjestaju.
... A prebacivalo mi se kako "nisam vezan" za pojedinacne kornjace,
jer ih imam vise :-)
!

Offline icek

• Punopravni član
« Odgovori #19 u: Prosinac 26, 2006, 20:34:00 poslijepodne »

ehej icek, prvo da odgovorim tebi

ovdje se zivotinje ne eutanazira, takav je zakon o zastiti zivotinja i spasene zivotinje se eutanazira jedino u slucaju da bi se zaustavila patnja zivotinje

ovo mi je znanstvena fantastika "koja je to zemlja"???
odmah' vidim kak' je neki "voditelj azila" bio oduševljen kad je spasio nekoliko kajmana* koji narastu 4m....

pa daj se spusti na zemlju'
((osobno sam volonter u jednom centru za divlje i oduzete divlje životinje, ne znam oduševljenja da si navuku u već pre tjesan prostor 10-ak kajmana....
ajmo se spustiti na zemlju'.....

kako znam tipa koj vodi azil za reptile i koj je fanatik, gotovo sam sigurna da je nasao najbolje moguce rjesenje za udomljenje. ovdje postoji program udomljavanja za sve zivotinje, ne samo pse i mace....

koja je to zemlja, molim te ???

a zasto nisam prijavila kako sestra od partnera drzi zivotinje.... sad si me ozbiljno natjerao da se zamislim sto sam napravila (odnosno ne napravila) i da li sam mozda mogla spasiti te zivotinje.

mogu te utješiti Azili za pse su puno ne tolerantniji na "bolesne" životinje tako da se ne moraš' truditi (u najbolju ruku bi kaznili vlasnika, a životinje . . . .
ako ih ne bi udomili za 3 tjedna bile "eutanizirane" pogotovo ako su tako velike (znaći da puno troše'' . . . . )

u par navrata kad sam dovodila tu sluzbu za zastitu dosla sam do podataka da su kriteriji koje po zakonu vlasnik mora osigurati niski i oni mogu upozoriti vlasnika i mogu nadzirati ali zivotinje se oduzima u super extremnim slucajevima i da je zanemarivanje koje je prisutno u slucaju sa zivotinjama kod matsove sestre vrlo tesko dokazivo. njegova sestra je prilicno tupa i na svoj jednostavan nacin voli zivotinje i jednostavno nije u stanju napraviti bolje. za zivotinje pogubno, zakon nju stiti a ja s druge strane nemam ambicija preuzeti njene zivotinje jer smo mi puni i nema teorije da mi u stan sa psima, mackama i malim djetetom koje se ne boji zivotinja udje u preodgajanje agresivan pas

oooo agresivan....ajmo se kladiti da znam što bi mu napravili....
i tko je toliko dobar da iz azila uze "takvog psa"
....spustimo se na zemlju''

kroz ovo se vracamo na pocetak price, da je uzgajivac vodio racuna kome daje psa a ne povjerovao u pricu koju je seka prodala kroz mailove (psi su kupljeni prek interneta, uzgajivac se sa njima nikad sreo nije) problema uopce ne bi bilo, znaci da se vracamo na pocetak price, kome smijte prodati ili dati zivotinjice, kako skuziti ko je potencijalni dobar vlasnik jer se time izbjegavaju ovakve situacije

hu.....
tu se grdo varaš'...
kakve sad gluposti pričaš' .... da imaš' doma skotnu kuju koja bi imala 10-ak mladunaca sigurno bi se gadno namučila da ih sretno udumiš' ....
nabroj (tiho u glavi)

Offline Ruki

• Punopravni član
  • Kum
« Odgovori #20 u: Prosinac 26, 2006, 21:47:00 poslijepodne »
Icek, nisam sve tvoje citao, ali pise ispod nicka clanice da je u Nizozemskoj.

Offline icek

• Punopravni član
« Odgovori #21 u: Prosinac 26, 2006, 21:53:00 poslijepodne »
.... gluposti mi padaju na pamet

sorry nisam čitao...

pozdrav icek

Offline Ruki

• Punopravni član
  • Kum
« Odgovori #22 u: Prosinac 26, 2006, 21:58:00 poslijepodne »
A i crvenim slovima u onom sto je napisala pise NL. Icek, Icek...

Offline stray_cat

• Punopravni član
    • www.peta.org
« Odgovori #23 u: Prosinac 26, 2006, 22:22:00 poslijepodne »
icek, pa kao prvo na mojem profilu pise netherlands. to se na hrvatskom zove nizozemska

moja je kuja sterilizirana i nece se pariti, ona je mjesanka i ne pada mi na pamet stancati peseke posto sam control freak i niko ne bi zadovoljio moje standarde na temu drzanja pasa

ovdje (nizozemska) postoje azili i programi za spasavanje svih mogucih zivotinja, u haarlemu di zivim tip koj vodi azil mi je cesto uskakao savijetima oko geckoa i kornjace jer sam uz partnera dobila i njegove kucne ljubimce pa sam se u hodu morala naucit kaj sa njima. krokiji sigurno nisu eutanazirani

ovdje se zivotinje u azilima stvarno ne eutanazira, vise mozes naci na http://www.dierenbescherming.nl/ i odatle imas liknove za sve (odi na huisdieren pa ces viditi koje su sve zivotinje pokrivene). oni takodjer pokrivaju zivotinjsku hitnu, sto znaci da ako recimo na cesti nadjem na pticu koju je puknuo auto, zovem njih i oni dolaze po nju i vode je u pticju bolnicu. ako nadjem pticu ispalu iz gnjezda, zovem njih, oni dolaze po pticu. ista je stvar ako nadjem povrijedjenog jeza, psa, macku, bilo kaj

kako sam ovdje volontirala u azilu za pse i macke mogu ti reci da je kod pasa na boxu sa psima koji su problematicni to pisalo. recimo, pas nije za obitelj sa djecom, ili pas moze ziviti uz macke i slicno. ljudi koji udome pse iz azila besplatno mogu jednom tjedno sa svojim psima ici na skolovanje pasa na tecajeve koje vode volonteri iz tih udruga ali je kvaliteta tog skolovanja losa

marta (psica) je nadjena u zagrebu prije 10 godina, mikrochipirana je u nl jos odavno jer je kao radni pas (agility i spasioci) morala imati chip za identifikaciju u doba jos kad se to nije trazilo za pasos. luka, hrvatski ovcar je kupljen u uzgajivacnici
                  Mawlch u zg od alana i sare. luka je dosao tetoviran, a mikrochipiran je ovdje nizozemskim chipom kad je vadio nizozemski pasos. macak bianco je originalno turopoljac, stogao nam je jer je u svojem rodnom selu osakacen (slomljena mu je kicma) kad je preko njega preso auto i on je takodjer chipiran ovdje radi nizozemskog pasosa. maca perl je dobijena ovdje od partnerovog kolege s posla. takodjer chipirana kad je vadila pasos jer mi na put sa sobom vodimo i pse i macke.

u slucaju da se izgube njihov chip upucuje na to da dolaze na nizozemsku, a nizozemska baza podataka zivotinja moze se naci na netu na http://www.ndg.nl i tamo se preko broja chipa moze doci do podataka o vlasnicima i adresi di zivotinja zivi i broja telefona za kontakt

velicina virbac back home chipova koji se ugradjuju ovdje je velicine zrna rize

agresivan pas je pas koj po parku grize druge pse, kojem nije mrsko ugristi ljude, a koj svako toliko ugrize i klinku od 7 godina, kcer vlasnika. zbog toga se ne usude ostavit malu nasamo s psima. ti se psi takodjer medjusobno pomlate pa ih se mora setat odvojeno. ono sto odgovorno tvrdim, psi su ispali takvi jer se sa njima nije radilo i nije se reagiralo na prve simptome problematicnog ponasanja pa je preraslo u veliki problem. onda je na to sve jos doveden taj hibrid vuka koj je i sam ispao agresivan

i ne moras mi reci da pricam gluposti ako sam nemas iskustva sa nekim stvarima, to je vrlo nepristojno

Offline icek

• Punopravni član
« Odgovori #24 u: Prosinac 27, 2006, 00:06:00 prijepodne »

icek, pa kao prvo na mojem profilu pise netherlands. to se na hrvatskom zove nizozemska

sorry nisam vidio....odn' nisam gledao'...

moja je kuja sterilizirana i nece se pariti, ona je mjesanka i ne pada mi na pamet stancati peseke posto sam control freak i niko ne bi zadovoljio moje standarde na temu drzanja pasa

ovdje (nizozemska) postoje azili i programi za spasavanje svih mogucih zivotinja, u haarlemu di zivim tip koj vodi azil mi je cesto uskakao savijetima oko geckoa i kornjace jer sam uz partnera dobila i njegove kucne ljubimce pa sam se u hodu morala naucit kaj sa njima. krokiji sigurno nisu eutanazirani

pa gledaj ovako pohvalno je da ti uskače s savjetima....
hu već vidim...
dal' taj voditelj azila ima neki "kapacitet" ili je to u Nizozemskoj ne ograničeno' ???
već vidim presretnog voditelja azila koji dnevno mora nabaviti 25-30 kg mesa 10-ak za krokodila' + osigurati smještaj + brinuti se za njih i ako je moguće udomiti ih'.... znaći narastu 4 m ??? HESUS!
zanima me tko mu to financira' "vlada" ???
možete si zamisliti koliko je to novaca u igri' ???

mislim da to nije istina koliko god bi ti željela da je' ....
stvarno ne znam kakvu politiku tamo vode i kako se ponašaju s tim životinjama ali imam kablovsku TV i gledam animal' planet.....
svi slični slučajevi se rješavaju "eutanazijom'. . . . "

Nizozemska je možda naj' kompleksnije rješila problematiku da je uvela ograničenja na broj pasa koje jedan vlasnik može posjedovati i "porez" na te pse je izuzetno velik' a i cijene su paprene' ...
prema tome oni valjda imaju dovoljno učinkovitu politiku da mogu izaći na kraj s tom problematikom.
a i nadma se da imaju i neku dostojnu inspekciju koju će upregnuti silna birokracija...
recimo u HR postoji (mislim5) inspektora zaštite okoliša'
a tri puta je veća od NL...

ovdje se zivotinje u azilima stvarno ne eutanazira, vise mozes naci na http://www.dierenbescherming.nl/ i odatle imas liknove za sve (odi na huisdieren pa ces viditi koje su sve zivotinje pokrivene). oni takodjer pokrivaju zivotinjsku hitnu, sto znaci da ako recimo na cesti nadjem na pticu koju je puknuo auto, zovem njih i oni dolaze po nju i vode je u pticju bolnicu. ako nadjem pticu ispalu iz gnjezda, zovem njih, oni dolaze po pticu. ista je stvar ako nadjem povrijedjenog jeza, psa, macku, bilo kaj

pa to otprilike radi i AWAP koji se uglavnom financira iz džepa voditelja...
((ono 10 ak krokodila koji narastu 4 m pa kaj je vama??)) nemogu si to niti zamisliti'

kako sam ovdje volontirala u azilu za pse i macke mogu ti reci da je kod pasa na boxu sa psima koji su problematicni to pisalo. recimo, pas nije za obitelj sa djecom, ili pas moze ziviti uz macke i slicno. ljudi koji udome pse iz azila besplatno mogu jednom tjedno sa svojim psima ici na skolovanje pasa na tecajeve koje vode volonteri iz tih udruga ali je kvaliteta tog skolovanja losa

marta (psica) je nadjena u zagrebu prije 10 godina, mikrochipirana je u nl jos odavno jer je kao radni pas (agility i spasioci) morala imati chip za identifikaciju u doba jos kad se to nije trazilo za pasos. luka, hrvatski ovcar je kupljen u uzgajivacnici
                  Mawlch u zg od alana i sare. luka je dosao tetoviran, a mikrochipiran je ovdje nizozemskim chipom kad je vadio nizozemski pasos. macak bianco je originalno turopoljac, stogao nam je jer je u svojem rodnom selu osakacen (slomljena mu je kicma) kad je p