Srpanj 20, 2025, 19:14:06 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Crvena točka  (Posjeta: 6019 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline zlatkica

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
Crvena točka
« u: Prosinac 20, 2006, 20:24:00 poslijepodne »
Ljudi pomagajte!
Moja velika zlatna ima crvenu točku na bradi tj donjoj vilici i sve joj je crveno ispod prednje perajice ali na suprotnoj strani. Izgleda kao podljev(tak ja imam kad mi padnu trombociti,ak netko zna kako to izgleda).
Inače je sasvim normalana...a najveća je u akvariju tak da ne vjerujem da su je ozljedili.
Stavila bi sliku al nemam nikakav program za smanjit ju al valjda će i ovako netko znati šta bi to bilo.

Offline mikica

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 47
    • BH akvaristika online
Crvena točka
« Odgovori #1 u: Prosinac 20, 2006, 22:55:00 poslijepodne »
Nekada davno kada se to desilo na mom Barbusu i ja sam postavljala takvo pitanje.Ja sam dobila odgovor da je to crveno u stvari modrica ,podljev zbog ozljede .Moguce da ju je neko cvaknuo ,bez obzira na njenu velicinu .

Offline zlatkica

• Punopravni član
Crvena točka
« Odgovori #2 u: Prosinac 21, 2006, 21:10:00 poslijepodne »
Da moguće je...imam ribca koji se želi maziti a njoj je očito dojadilo pa se moguće u bijegu ožulja od lava kamenje. Bar se nadam da je to samo to. Inače je vesela i jede,samo što je danas tokom dana zaradila još tih podljeva,i čudno su locirani,a zapravo i nisu ovi današnji podljevi nego kao izgrebano(bez vanjskih oštećenja) iza škrga i po glavi.
Maknut ću kamenje pa ću vidjeti a u međuvremenu molim ako ima netko tko zna ili je načuo bilo šta o tome da li postoji kakva boleština sa sličnim simptomima pišite mi dok nije kasno. To mi je najslađa,najdraža ribica,koja me je i natjerala u kupnju akvarija i na forum i koja je kriva što toliko uživam u podvodnom svijetu i ak joj se šta dogodi .

Offline zlatkica

• Punopravni član
Crvena točka
« Odgovori #3 u: Prosinac 21, 2006, 21:19:00 poslijepodne »
I još nešto...da li bi se na albino ribici vidio podljev,točnije kako bi izgledao?

Offline zlatkica

• Punopravni član
Crvena točka
« Odgovori #4 u: Prosinac 22, 2006, 15:16:00 poslijepodne »
Ovako...kamenje maknuto...stanje od jućer ne promijenjeno....promijenila sam dio vode i stavila vitamina i još malo kasnije sipam ectopur .
Ajde ljudi...di ste vi koji imate Zlatice duže vrijeme!!!!!!?????? Bar komentirajte jel bi i vi tako. Da ne pričam sama sa sobom .

Offline zlatkica

• Punopravni član
Crvena točka
« Odgovori #5 u: Prosinac 22, 2006, 15:28:00 poslijepodne »
Sad sam je baš gledala i razmišljam da li je moguće da je to ona njihova promjena boje...ono kak dobiju crne ili plave mrlje...jel imao tko slučaj sa crvenima?

Offline Jerko - Z1000

• Punopravni član
Crvena točka
« Odgovori #6 u: Prosinac 22, 2006, 16:07:00 poslijepodne »

Možda je uvezena iz Indije

125lit-sea aqua rock,Vision 450lit - Softy Reef,Trigon 190 - živorotke

Offline zlatkica

• Punopravni član
Crvena točka
« Odgovori #7 u: Prosinac 22, 2006, 16:49:00 poslijepodne »
Ma nije...iz Dalmacije je . Trebala je pobilit...

Offline zlatkica

• Punopravni član
Crvena točka
« Odgovori #8 u: Prosinac 22, 2006, 17:25:00 poslijepodne »
Crvenilo zahvatilo prednje perajice do pola...a čini mi se bude i zadnje...

Offline zlatkica

• Punopravni član
Crvena točka
« Odgovori #9 u: Prosinac 23, 2006, 14:47:00 poslijepodne »
Opet ću ja sama sa sobom...jutros sam stavila ectopur i u pričuvi imam baktopur. Danas mi se ribica puno drži na površini kao da joj fali zraka,a ne vjerujem da je problem manjak kisika u aq. kad su druge dvije normalne...
Na baktopuru piše da je za krvave otekline a oteklina nema...Da ga stavim?
Pročešljala sam forum i još brdo stranica a nigdje ništa slično. A sigurna sam da netko nešto mora znati o tome...pa di ste?
Ajde ljudi...ŠTA ĆU???
Neće mi valjda ribica nakon sve muke ?
HELP!!!

Offline sigy

• Punopravni član
  • **
Crvena točka
« Odgovori #10 u: Prosinac 24, 2006, 11:57:00 prijepodne »
Ajd molim te stavi sliku ako imas.
Ako se to crvenilo siri i ako izgleda kao onako da su zilice ispucale a pritom su i krvave... to ti je bolest. i trebas ju sto prije ljeciti. ja sam imala puno takvih ribica koje su mi se na taj nacin razbolile.
Ja sam stavljala dosta ljekova, mislim sa svacim sam pokusavala, nekad bi mi se povuklo i ribica bi ozdravila a nakon toga se opet razbolila..
Ovu ribicu koju sam zadnje ljecila - ljecila sam sa baktopurom i evo zasad je super.

Osijek

Offline sigy

• Punopravni član
  • **
Crvena točka
« Odgovori #11 u: Prosinac 24, 2006, 12:05:00 poslijepodne »
Te krvave fleke meni su vecinom na ribicama bile na perajama i sirile se do te mjere da su se peraje skoro i raspadale.
Kad bi stavila ribicu u zaseban akvarij na ljecenje snjih bi otpadale onako kao pamucaste bijele niti.

Osijek

Offline zlatkica

• Punopravni član
Crvena točka
« Odgovori #12 u: Prosinac 24, 2006, 12:46:00 poslijepodne »
Na žalost nemam program za smanjit sliku...ali dobro kažeš...većinom su na perajama(sad su već sve perajice zahvaćene) i baš tako izgleda kao što opisuješ samo nema pamučnih niti i raspadanja...a kako sam stavila ectopur čini mi se kao da su se ove ogrebotine po glavi i iza škrga smanjile i danas više nije na površini nego normalno pliva. A druge dvije ribice nemaju na sebi baš ništa. A dan prije nego sam stavila ectopur učinilo mi se u jednom trenutku kad se stresla da jesu odletjele neke sitne bijele čestice s nje...dakle to bi definitivno moglo biti to. A kako je tebi baktopur djelovao idem ga odmah stavit.
I puno ti hvala na pomoći !

Offline sigy

• Punopravni član
  • **
Crvena točka
« Odgovori #13 u: Prosinac 24, 2006, 16:58:00 poslijepodne »
Trebas ju odvojiti u zaseban akvarij ako imas, malo povecat temperaturu, ukljuciti zrak i stavljati ljek kako pise... nemoj ju previse hraniti.
Trebalo bi se povuci ako nije jako zahvacena.
I kad ozdravi dati joj vitamina.

Meni je uspjevalo i da mi je ribica jako zahvacena izljeciti ju ali joj nisam davala vitamine i opet bi se razbolila.

Sad sam skontala kako ta bolest u ranom stadiju izgleda tako da cim vidim na ribici malo ispucale i krvave peraje stavim joj dva dana sredstvo za ljecenje i onda mi brzo ozdravi i vratim ju u stari akvarij i sve bude ok.

Osijek

Offline zlatkica

• Punopravni član
Crvena točka
« Odgovori #14 u: Prosinac 24, 2006, 21:57:00 poslijepodne »
A joj...već sam sipala baktopur u aq, i dala im fishtamin direktno na listiće. Na uputstvima tako piše . Da sad tako ostavim i da stavim grijač? Imam plastični aq.od nekih 10 l(čitaj 8),ali nemam grijač za njega...ni filter,ni ništa...kad se druge dvije nisu do sad razboljele valjda ni neće,jel da? A baktopur im valjda ne bude naškodio?
Joooj...šta ja brljam...
i borim se slikom...možda nešto i uspijem...
Ako netko zna kako se najlakše riješit viška KB...slobodno se javite.

Offline duda

• Punopravni član
Crvena točka
« Odgovori #15 u: Prosinac 24, 2006, 22:16:00 poslijepodne »
Ma ne brini toliko Zlatkica. Sad si stavila lijek i pusti ne diraj ništa i ne prebacuj ribu i ne maltretiraj je. koliko je ljudi tako lječilo jer nije imalo karantenu. Nisi ni prva ni zadnja. Sad pusti kako je neče ti ove uginut jer si stavila ljek pa ne ugiba se tako ženo draga jer si stavila lijek pa če se ove ostale odmah izvalit. Ma daj daj ajd smiri se. Malo pojačaj više kisik nego je sad.

Offline zlatkica

• Punopravni član
Crvena točka
« Odgovori #16 u: Prosinac 25, 2006, 12:33:00 poslijepodne »
Ribica se kupa u baktopuru i mrlje se smanjuju.
Hvala svima na pomoći...i želim svima sretan Božić!!!

Offline sigy

• Punopravni član
  • **
Crvena točka
« Odgovori #17 u: Prosinac 26, 2006, 02:27:00 prijepodne »
Ma ostavi sad kako si napravila, samo kad ti skroz ozdravi ribica promjeni dio vode.

Za sada bi ti preporucila samo da ukljucis zrak u akvariju i da povecas malo temperaturu ako imas grijac.

Nadam se da ce ti tvoja ribica ozdraviti.

Sretan Bozic svima takodjer!!!

Osijek

Offline zlatkica

• Punopravni član
Crvena točka
« Odgovori #18 u: Prosinac 26, 2006, 14:47:00 poslijepodne »
Hvala Sigy.
Zračna pumpa radi punom parom,temp.vode je 22-23 stupnja(preko toga se nisam usudila) i danas ide druga doza baktopura. Ribica ima podljeve još samo na korjenima peraja ali su jako tamni i intenzvni(tu su i bili najjači),i imam osjećaj da ti budu teško nestali.
Inače..ponašanje svih ribica je sasvim normalno,ali mi na anubiasu(samo na jednom) posmeđili listovi...kao da trunu,dok su drugi anubias,valisneria i vodena kuga sasvim ok-za sad! Slučajnost, ili su mi sad biljke(možda zbog lijekova?) na putu za drugi svijet???

Offline zlatkica

• Punopravni član
Crvena točka
« Odgovori #19 u: Prosinac 26, 2006, 15:22:00 poslijepodne »
Da se ispravim...ne trunu mi biljke nego sam zaradila svoje prve alge

Offline duda

• Punopravni član
Crvena točka
« Odgovori #20 u: Prosinac 26, 2006, 20:05:00 poslijepodne »
Da pa?

Offline zlatkica

• Punopravni član
Crvena točka
« Odgovori #21 u: Prosinac 26, 2006, 20:48:00 poslijepodne »
A ništa...kad završi liječenje idemo u borbu s algama...Bolje to nego boleštine...

Offline sigy

• Punopravni član
  • **
Crvena točka
« Odgovori #22 u: Prosinac 27, 2006, 00:45:00 prijepodne »
Ovako;
sto se tice temperature ja neznam koje ti sve imas ribice zajedno sa zlatnima ali ja svoje zlatne drzim na temperaturi (pod normalno) na 26. A kad su mi bolesne malo visoj.
Tako da se nemoras briniti, slobodno ti povecaj temperaturu.

Posto imam sa zlatnim ribicama ancistruse, koridorase i sijamce moram drzati na 26 i mogu ti reci da se dobro ponasaju. Cak bolje nego kad su bile u hladnoj vodi.
Tako da nemas razloga za brigu.

Osijek

Offline sigy

• Punopravni član
  • **
Crvena točka
« Odgovori #23 u: Prosinac 27, 2006, 00:49:00 prijepodne »
A sto se tice tih fleka na perajama koje su tamne, uvijek imas opciju ako joj neprodju ili ako joj se stanje pocne pogorsavat prebacit ju u zaseban akvarij i tamo joj samoj stavljati ljek.

Ali ja mislim da ce joj proci.

Mozda ima i neki bolji ljek za tu bolest... Ako ti neprodje od tog ljeka trebas se raspitati u trgovini di obicno kupujes sve za ribice, oni ce ti znati reci koji je nadjelotvorniji ljek za tu vrstu bolesti.

Osijek

Offline sigy

• Punopravni član
  • **
Crvena točka
« Odgovori #24 u: Prosinac 27, 2006, 00:50:00 prijepodne »
A ti javljaj kakvo je stanje ribici da budem u toku :))
pozdrav !!!!!

Osijek