Da da, uvjek ostavim vodu da odstoji jedan dan barem... ako mi se zuri imam sredstvo za uklanjanje klora (pa ostavim 4-5h da odstoji) danas sam oko 40-50% vode promjenil...
a aktivni ugljen je stalno u filteru (u biti spuzvica sa aktivnim ugljenom - Juwel akvarij)
trenutno me najvise muci kakvu je to bolest dobila betta... da mi se ne prosiri po akvariju...
znaci tvoja preporuka je
medi mor i General tonic obavezno doma imat
mozes reci proizvodjaca? cjenu otprilike?
Thnx...
Kolega Lefty,
Sudeći po slikama koje ste dali na prvoj stranici, nesumnjivo imate parazita, a finale je pljesan između krljušti riba.

U vašem objašnjenju, podvukli smo citat, iz kojeg vidimo da neprestano tretirate akvarij, aktivnim ugljenom?????Zašto??? Na taj način ne dozvoljavate razvoj korisnim organizmima.

Naravno, zbog toga niti nemože doći do stvaranja "mini eko sustava", i oscilacije, a naročito nitrata biti će velike (provjerite pomoću testera).Mužjaci betta, Vam u načelu prvi reagiraju na disbalans, pojava šara, ocufavanje peraja, iza toga svaka pa i najmanja povreda ili grebanje o kamen ili biljku, završava nametnikom.
Još nešto je bitno, gdje ste kupili te ribice, ako je to PET_SHOP, Zagreb, u Henizelovoj ulici, onda uopće nije čudno što Vam ribice ugibaju....

Naše iskustvo, sa tim dućanom vezano za ribice-KATASTROFA, 6 generacija raznih riba+ DROPSY.
Pokušajte prvo sa tankom bez ugljena(?), nek se stvore bakterije u filteru, vjerujemo da nije novi tank i da imate biljki, itd.....Vjerovatno će ti problemi sami isčeznuti, mada i uz najveće štićenje i skrb, događaju se ovakve stvari????
Lijepi pozdrav!