Srpanj 09, 2025, 19:24:47 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: UMA - Udruga morskih akvarista  (Posjeta: 3709 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Brada

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 75
  • Brada
    • My Reef Aquarium
UMA - Udruga morskih akvarista
« u: Prosinac 13, 2006, 13:20:00 poslijepodne »

Imam zadovoljstvo i čast objaviti da je pri artreef forumu registrirana Udruga morskih akvarista ili skraćeno UMA. Registracija je potvrđena 06 Prosinca ove godine, a otvorena je za sve zainteresirane za napredak i poboljšanje kvalitete morske akvaristike.

precjednikEdited by: Brada
Zagreb - Sigećica
Samo glupost je vječna, sve ostalo može proći!!!!
http://www.bradareef.webs.com/

Offline skorpac

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
  • Mean bastard
    • Insta
« Odgovori #1 u: Prosinac 13, 2006, 14:16:00 poslijepodne »
E, pa sada možemo i savez osnovati.  
https://www.instagram.com/skorpac/
Tu mi se možete javiti

Offline Vedran

• Forum Administrator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
  • The Deda
    • http://www.akvarij.net
« Odgovori #2 u: Prosinac 13, 2006, 14:52:00 poslijepodne »
ne Saša, to nije UMA koju osniva Profa s ekipom... Brada, maznuo si nam ime, ovo bez odojka ili janjca neće proć....

Offline skorpac

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
  • Mean bastard
    • Insta
« Odgovori #3 u: Prosinac 13, 2006, 15:05:00 poslijepodne »
Onda za sada niš od Saveza.  
Mislio sam da je to profina udruga...  
https://www.instagram.com/skorpac/
Tu mi se možete javiti

Offline Brada

• Punopravni član
  • Brada
    • My Reef Aquarium
« Odgovori #4 u: Prosinac 13, 2006, 17:52:00 poslijepodne »
Mi nismo profi(t)na Udruga, a što se imena tiče bile su tri opcije. Ispala je ova sa janjetinom i ostalim atributima.
Što se saveza udruga tiče, mislim, kako se stvari razvijaju, savez postaje imperativ, da bi dobili na težini (argumenata)! Za sada neka stvari teku ovako!!
Zagreb - Sigećica

Offline zoky

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
« Odgovori #5 u: Prosinac 13, 2006, 20:27:00 poslijepodne »
ma sve ce se bolje dogovoriti uz janjca i odojka
Sve što sastaviš raspadne se prije ili kasnije.

Offline Renta

• Moderator
  • Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Only true wisdom is in knowing you know nothing
« Odgovori #6 u: Prosinac 14, 2006, 00:46:00 prijepodne »

Ma ne želim otvarati konfrontacije ali kaj to nemre bit u jednoj udruzi...ovak nas je malo, mislim akvarista općenito...ispada ko da svako oće bit svoj predsjednik...

Offline riza

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Prosinac 14, 2006, 02:36:00 prijepodne »
A zasto niste PUMA
Lokve, Gorski Kotar Hrvatska

Offline sparko

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
« Odgovori #8 u: Prosinac 14, 2006, 11:00:00 prijepodne »

Citat: Renta
Ma ne želim otvarati konfrontacije ali kaj to nemre bit u jednoj udruzi...ovak nas je malo, mislim akvarista općenito...ispada ko da svako oće bit svoj predsjednik...

PS. Je, to je slana voda, ne mogu ljudi kroz slatku u cijelosti iskazivati svoje interese, te potpunorazmahati kreativnost svog unutarnjeg naboja!

St/HR

Offline Ruki

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
  • Kum
« Odgovori #9 u: Prosinac 14, 2006, 15:11:00 poslijepodne »
Apsolutno se slazem s Rentom i stvarno mi niste jasni.
Kvatric tj. kilometar sjevernije / Zagreb
All the Dude ever wanted was his rug back... it really tied the room together...

Offline Brada

• Punopravni član
  • Brada
    • My Reef Aquarium
« Odgovori #10 u: Prosinac 14, 2006, 16:19:00 poslijepodne »

Ne znam kako odgovoriti na ovaj slijed konstatacija ipitanja, možda da pokušate sami:

1.@Skorpac-E, pa sada možemo i savez osnovati. (slažem se)

2.@ Vedran-ne Saša, to nije UMA koju osniva Profa s ekipom... Brada, maznuo si nam ime, ovo bez odojka ili janjca neće proć.... (slažem se i sa ovim)

3.@Skorpac-Onda za sada niš od Saveza.
Mislio sam da je to profina udruga... ( to bi bila treća pri Akvarij. net-u)

4.@Renta-Ma ne želim otvarati konfrontacije ali kaj to nemre bit u jednoj udruzi...ovak nas je malo, mislim akvarista općenito...ispada ko da svako oće bit svoj predsjednik... (no coment)

5.@Sparko-

Renta napisao:

6.@Ruki-Apsolutno se slazem s Rentom i stvarno mi niste jasni.

Zagreb - Sigećica

Offline Ruki

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
  • Kum
« Odgovori #11 u: Prosinac 14, 2006, 16:26:00 poslijepodne »
Brada, nista to tebe direktno ne ide, UMA je prva udruga koja je osnovana, jel tako? I ne vidim potrebu za osnivanjem drugih udruga. Ali ocito je ima, ako ce biti osnovane...
Kvatric tj. kilometar sjevernije / Zagreb
All the Dude ever wanted was his rug back... it really tied the room together...

Offline Krcko

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
« Odgovori #12 u: Prosinac 15, 2006, 16:27:00 poslijepodne »
ja čestitam novoosnovanoj udruzi uz želju

slano vam more bilo
Ludim smatraju onoga čije se ludost ne poklapa sa ludošću većine!

Offline Brada

• Punopravni član
  • Brada
    • My Reef Aquarium
« Odgovori #13 u: Siječanj 21, 2007, 14:00:00 poslijepodne »

Nadam se da će ovaj post biti pročitan i shvaćen na pravilan način !! UMA je pokrenuta sa dobrim namjerama kao što je i deklarirano u copy-paste članku, odnosno odgovoru na isti. Post služi samo kao informacija, te nema potrebe za odgovorom.

Citat: "jasenka"
Zanimljiva temica i ovim putem pozdravljam sve čitatelje
Uma je nastala na Artreefu u privatnom dijelu foruma, od Pletkove ideje (prijatelja koji me je nazao i pitao što bi povodom toga mogli napraviti), preko Cosmovog trčanja uokolo i sastavljanja statuta, do prve sjednice gdje je izglasano: Brada predsjednik, ja podpredsjednica (iako za to nisam bila), te Cosmo tajnik: Prvobitno je trebalo biti: Pletko, Hornet, XXl, Brada-razgovori o tome postoje u Artreef forumu.

Xenia je napomenula Postano: 2006/9/24 19:23 citiram:"Onda-trebalo bi u to uključiti i druge akvariste,po drugim forumima (zar ne ? )."
- da se cijela Uma (tada smo ćak mislili da ce se zvati UMAH, no domena postoji tj. zauzeta je domena www.umah.hr, nastala je Uma jer citiram Bradu 2006/9/30 20:35: "Moj prijedlog za naziv je UMA (Udruga morskih akvarista) jer nije zauzet naziv domene, atribut hrvatski-a je na svemu u Hrvatskoj, a ovako smo otvoreni prema svijetu (i okolici) "

Moje što sam u raspravi 2006/9/25 dana rekla:
"Prvo: da se od članarine Udruge daje za održavanje artreefa, to nema smisla i to nije poanta, jer biti clan udruge ne znaci da moras biti clan artreef.neta, štoviše, tako i tako ima podjeljenih ljudi po forumima, ne mora biti i u Udruzi. Kada se Udruga oformi, kupi se domena i postavi se na internet, o udruzi ce biti obavjesteni svi forumi koji imaju morsku akvaristiku, te ce se vrlovjerojatno izraditi brosure s osnovnim Uvodom u morsku akvaristiku-nista veliko i skupo. "

Ako koga zanimaju detalji nastajanje UME, kako smo o tome mjesecima razgovarali (nas jedno 8 članova) , drage volje šaljem svima na uvid, originale s privatnog dijela foruma. Da se jednom za svagda zna, da Artreef nije nikada htio prisvojiti Umu, daleko od toga (to sam ja prva rekla), nego smo htjeli/barem ja da se morski akvaristi neopterećeni forumima i forumskim idiotarijama druže privatno. Uma je trebala biti sretstvo s kojim će se akvaristi družiti, a ne razdvajati, te je nastala dobrom voljom i trudom ljudi koji su : samo članovi članovi na Artreef netu, neki su članovi na sva 4 foruma 8) -znaći razgovor o Umi se vodio među ljudima od koji su 4 člana na 4 foruma, 2 su člana na dva foruma, 2 člana su članovi na Artreefu.
-isto tamo postoji Bradin komentar kako je Uma primljena tj. neprimljena na ostalim forumima.

Eto lijep pozdrav svima, Uma JE nastala na Artreef.netu, idejom Pletka, moga razgovora s Cosmom, Cosmovim trčanjem za statutom... da ne nabrajam redosljedom od početka 9 mjeseca, kako je krenula ideja....pa do želje (moje prvenstveno) da se akvaristi morski ujedine i da više nama zabijanja noža u leđa. Da postoji stranica koja će linkovima ljudima pružati SVE forume vezane za morsku akvaristiku, brošure, ekologija, Cites, uvozna dozvola riba i organizama i ono bitno skupna druženja i putovanja. Nažalost očiglednoto nije moguće.

lijep pozdrav i ugodan dan vam želi Jasenka/Kahuna

To je otprilike bio sav trud oko Udruge sa Jasenkine strane!! Kad je trebalo razgovarati, uvijek su iskrsnuli privatni problemi, nemogućnost kontakta (neodgovaranje na mob i tel). O zabijanju noževa u leđa ne želim komentirati.
Domena http://www.uma.hr je na putu registracije, a biti će poklonjena, odnosno besplatna (osim državne taxe) :).
Kad dignemo stranicu, sazvati ću skupštinu na kojoj će se odlučiti o daljnjoj sudbini udruge (zavisno o pristupu iodazivu članova). Ovaj odgovor će biti "postan" na ostale hrvatske forume (koji to dozvole, naravno). Predsjedanje ću rado prepustiti Pletku, Hornetu, XXL-u i ostalim pokretaćima ideje, te zaželiti sreću i uspjeh radu udruge!!!
<
Zagreb - Sigećica

Offline Stina

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: zg
    • ZGreef
« Odgovori #14 u: Siječanj 21, 2007, 15:43:00 poslijepodne »

Moje mišljenje je da u vodstvu udruge nebi smio bit nitko tko ima ikakvog autoriteta na forumima.
Ocigledno je da se forumi ne trpe, te se samim time zatvaraju vrata od inace planirane OTVORENE udruge...

Sto se tice tekstova ko je cime potaknuo ideju?? za udrugu(koliko sam upoznat 2 su udruge trebale bit otvorene!??), to je zaista nebitno, jer se o udrugama prica odavno, no na kraju krajeva, bitno je samo ono sto su neki pojedinci napravili, a to je da su se potrudili, dali svoj novac i svoje vrijeme i otvorili udrugu.
Te pojedince mogu i javno prozvat , Brada i Cosmo.

Brada sad vidim iz ovih tekstova da planiras odustat od svega ovoga, a nije ni pocelo??

Trebao bi se drzat one svoje stare: "nemoj sine u sekte"

Edited by: Stina