ajmo redom...
Kao što mi nick kaže zovem se Roni, 28g i nekakav posao imam.
Još kao vrlo mlad sam htio imati pravi akvarij ali kao što sam veæ objašnjavao jednom uvaženom forumašu do kojeg sam došao èudnim putevima, sve te moje želje su završile na èuvanju usranih zlatnih ribica od brkatih baba susjeda i sa 2 vodene kornjaèe koje su me nervirale jer su mi po noæi ispuštale èudne zvukove dok sam pokušavao spavat.
Unazad 3 tjedna napokon su se starci odselili u drugi stan i bio je to poèetak ostvarivanja mojeg paklenog plana o "imanju" akvarija. A kad je prije neki dan i cura koja se u međuvremenu doselila izjavila u strahu od moje reakcije da bi "ona baš jednu ribicu imala" meni je to došlo onako....kao budali šamar.
Pa rekoh ajmo...
Imam boravak od nešto više od 25 kvadrata i to je iskljuèivo dnevni borvaak, nikakva blagavaona i slièno. Kupili smo novi namještaj i taman mi je jedan kut/zid prazan... I TU ÆE IÆI AKVARIJ!!!
Eh sad problem prvi, lijepo je odselit starce i kupit novi namještaj ali isto tako to i košta, tako da si za sada (i samo za sada!) ne mogu priuštit neko govedo od akvarija.
Ono što sam skoro siguran je da æu za poèetak uzeti neki 120L akvarij. Recimo Juwel Rio 125, i to nadam se polovni. A u buduænosti æe biti neki od najmanje 240L.
Dakle nulti korak je riješen (želja, nešto novaca, prostor,) a dalje prvi korak æe mi biti nabavka akvarija, onda njegovo upogonjavanje i rad bez ribica, baš kao što piše u vašim uputama po stranici i forumu.
Nadalje æu krenut sa ribicama i svim ostalim veseljima koja me èekaju.
Tu bi htio postavit pitanja kad æe ih biti a znam da æe ih biti, pa se nadam vašoj pomoæi i unaprijed zahvaljujem na odgovorima...
U međuvremenu æu èitat sve savjete i textove koliko god æu imat vremena jer o akvaristici, ribama, biljkama i ostalom tugujuæom rodbinom imam još puno puno za proèitati i vidjeti u praksi.
pozdrav svima i držte fige (a ribice nek drže gaæe)

P.S. Nadam se da me cura iz poèetka posta neæe ugurat u taj akvarij zajedno sa ribicama kad shvati koliko novaca sve to košta...
Edited by: Krajten