Šta se tiče testera 5u1 tu su podjeljena mišljenja. Jedni su za drugi protiv takvog tipa testera. Osobno sam mišljenja da takvi testeri koji u 1čas puuuno toga pokazuju nisu baš za povjerovati. Osobno imam loša iskustva s tim testerom 5u1 po njima u mom ag NIŠTA nije bilo kako treba. mene lovila panika ajd mjenjaj vodu, čisti dno, dodavaj sera nitrivec, pojačaj filter. Manje hranila ribe, dodala bilja i opet pokazuje da mi je ma sve u dupetu. Kao i tester za CO2 koi se zaljepi za ag mislim trakica. Poslje mi je sinulo da testeri su

jer po njima ribe nema šanse da prežive, a one se mrijeste čovječe i potpuno ok

Taj tip testera u moju kuču više ne.

Bitno ti je da ne hraniš ribe puno i da ti hrana ne pada dole, dobra filtracija, kisik, i da redovito mjenjaš vodu. Imaj jednu kantu čistu plastičnu u kojoj češ imati vode uvjek u pričuvi. Tako ja radim nalijem vodu i stoji u kanti ako šta bukne da imam. Nemoj iz špine vodu stavljat neka prenoči voda bar 1 dan. Sera nitrivec kad dodaješ več onda dodavaj koliko i piše prvih nesječam se više prvih 7 ili 10 dana. Da bi se akvarij zaciklirao treba najmanje 15 dana to je minimumtj šta duže to bolje. Samo nemoj puno hranit ribe i nema frke i pazi da hrana ne pada davaj u malim količinama i dobar filter i nema zime. I kad budeš mogao kupi ag bar od 40 lit bar toliki. I ubaci im malo plutajučeg bilja tipa vodena kuga i/ili rogolist korisne su biljke i dobri odašiljači kisika