Srpanj 18, 2025, 23:13:18 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Hitno pomoc za pocetnika  (Posjeta: 5713 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Domagoj79

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
Hitno pomoc za pocetnika
« Odgovori #25 u: Prosinac 10, 2006, 17:17:00 poslijepodne »
dobro nam došel prijatel
U raju je dobro u paklu je ekipa

Offline Marco

• Novi član
  • *
Hitno pomoc za pocetnika
« Odgovori #26 u: Prosinac 10, 2006, 21:20:00 poslijepodne »

hvala heh nadam se da cu se zadrzati što duže. od nečega se treba početi. znam da je za pocetnike bolje da imaju veci akvarij od ovog mogaali sta je tu je. zasad sam na ovome.

Offline bobialf

• Punopravni član
Hitno pomoc za pocetnika
« Odgovori #27 u: Prosinac 10, 2006, 21:33:00 poslijepodne »
puno srece u pocetku i samo naprijed.

Offline Marco

• Novi član
  • *
Hitno pomoc za pocetnika
« Odgovori #28 u: Prosinac 13, 2006, 22:39:00 poslijepodne »
hvala evo cetvrti dan otakad su ribe u akvariju sve izgleda ok. dnevno dodajen 1ml nitriveca. voda nije mutna , ima neki miris kad se priblizin povrsini, ali ne smrdi a ribicesu zivahne. kupia san testere za vodu od sere quick test 5 u 1. (trake uh ali su skupe 117 kuna,a to je najjeftinija varijanta postoje testovi pomocu kapljica a oni se prodaju zasebno i dosli bi me jos skuplje...hmm ili mozda nebi jer ode ima samo 20 trakica, znaci izmirin parameter i bacin ih?) bilo kako bilo ove mire pH kH gH NO3 i NO2. sutra cu izmiriti koliki su nitriti pa ako budu visoki prominicu dio vode 10-20%.Koliko dana da ne minjan vodu ako nitriti ne budu visoki. (koliko ribe mogu tolerirarti? skala ide0, 1, 5...mg/L.)Ako minjan vodu produzice se proces cikliranja. Kako cu znati da je akvarij zacikliran. Neman tester za amonijak. (da dodajen nitrivec 10 dana i to je to, a ako nitriti budu visoki prominin dio vode i...)Na nitrivecu pise dodajite ga 10mL/100 L 10 dana, i pored toga ako 7 dana nitriti budupoviseni. Dalje pise kod promjene vode ili ciscenja filtera dodajte nitriveca 10mL/100L akvarijske vode.Dali to znaci da uvjek cak i kad se akvarij zaciklira terba dodavati nitrivec ili samo u ovom periodu dok se ne zaciklira. Jos samo ovo dali je dovoljno uliti vodovodnu vodu u posudu ,staviti aquatan i za sat vrimena je ta voda pogodna da se ulije u akvarij?

Offline duda

• Punopravni član
Hitno pomoc za pocetnika
« Odgovori #29 u: Prosinac 13, 2006, 23:14:00 poslijepodne »
Šta se tiče testera 5u1 tu su podjeljena mišljenja. Jedni su za drugi protiv takvog tipa testera. Osobno sam mišljenja da takvi testeri koji u 1čas puuuno toga pokazuju nisu baš za povjerovati. Osobno imam loša iskustva s tim testerom 5u1 po njima u mom ag NIŠTA nije bilo kako treba. mene lovila panika ajd mjenjaj vodu, čisti dno, dodavaj sera nitrivec, pojačaj filter. Manje hranila ribe, dodala bilja i opet pokazuje da mi je ma sve u dupetu. Kao i tester za CO2 koi se zaljepi za ag mislim trakica. Poslje mi je sinulo da testeri su jer po njima ribe nema šanse da prežive, a one se mrijeste čovječe i potpuno okTaj tip testera u moju kuču više ne.Bitno ti je da ne hraniš ribe puno i da ti hrana ne pada dole, dobra filtracija, kisik, i da redovito mjenjaš vodu. Imaj jednu kantu čistu plastičnu u kojoj češ imati vode uvjek u pričuvi. Tako ja radim nalijem vodu i stoji u kanti ako šta bukne da imam. Nemoj iz špine vodu stavljat neka prenoči voda bar 1 dan. Sera nitrivec kad dodaješ več onda dodavaj koliko i piše prvih nesječam se više prvih 7 ili 10 dana. Da bi se akvarij zaciklirao treba najmanje 15 dana to je minimumtj šta duže to bolje. Samo nemoj puno hranit ribe i nema frke i pazi da hrana ne pada davaj u malim količinama i dobar filter i nema zime. I kad budeš mogao kupi ag bar od 40 lit bar toliki. I ubaci im malo plutajučeg bilja tipa vodena kuga i/ili rogolist korisne su biljke i dobri odašiljači kisika

Offline duda

• Punopravni član
Hitno pomoc za pocetnika
« Odgovori #30 u: Prosinac 13, 2006, 23:19:00 poslijepodne »
Čuj najviše češ naučiti tako da malo čitaš stare teme. prošvrljaj, čitaj i čitaj i ako treba bilježi. Tu možeš jaako puno naučiti samo ako imaš volje.

Offline Marco

• Novi član
  • *
Hitno pomoc za pocetnika
« Odgovori #31 u: Prosinac 17, 2006, 17:27:00 poslijepodne »

ok prije neki dan san ostavia u plasticnoj posudi 3 litre vode i odmah doda aquatan koliko ide na tu kolicinu....jucer san s tom vodom zaminia 20% vode vode iz akvarija.(oko 1.5-2 l) moje pitanje je uvezi dodavanja aquatan...nakon koliko vremena je voda kojoj se dodaaquatan pogodna za ribe. znaci imam u vecoj posudi vodu koja je odstajala ali nezelim odmah dodavati quatana na tu kolicinu nego bih kod promjene vode uzea kolicinu koja mi treba, doda aquatan i napravia zamjenu. i jos jedno mozda stupidno pitanje, koliko vremena vi drziteovu vodu koja treba odstajati prije nego ulijete novu da odstoji.

Offline zlatkica

• Punopravni član
Hitno pomoc za pocetnika
« Odgovori #32 u: Prosinac 18, 2006, 17:18:00 poslijepodne »
Ja vodu sa aquatanom uvjek ostavim 24 sata. A ovo zadnje pitanje-ako sam te dobro skužila,nikad nisam ostavljala vodu da stoji danima. Jednostavno...uliješ 2 l vode i aquatan,24 sata i promjena.
Bar ja tako mislim i radim,a ako sam šta krivo rekla neka i mene ispravi netko iskusniji.