Srpanj 19, 2025, 11:03:06 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Heteroscodra maculata-pomoć  (Posjeta: 6544 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Arachnophobia

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Heteroscodra maculata-pomoć
« u: Prosinac 08, 2006, 21:13:00 poslijepodne »

Ovako,ja sam pred malo kupio maculatu,početnik sam u tome i vidim da svi upozoravaju da se ne kupuje taj pauk,pa me zanima samo neke najosnovije stvari koje trebam znat vezano uz tog pauka.Znam da je JAKO otrovna,brza i plašljiva,ali sad me zanima koji su njeni znakovi upozorenja,kada joj je otrov najjači i da mi netko savjetuje kako da je maknem iz terarija kada ga budem trebao čistit?Ona je još mala,pa bolje da sad znam nego da kasnije osjetim na vlastitoj koži.Hvala!

Offline Arachnophobia

• Novi član
  • *
« Odgovori #1 u: Prosinac 08, 2006, 21:20:00 poslijepodne »
I naravno,nemam ga namjeru provocirati,nabavio sam ful dugačku pincetu,ali još me zanima šta nikako NE SMIJEM raditi da izbjegnem ugriz?

Offline ozzy osbourne

• Punopravni član
    • http://naturalisticki.blog.hr
« Odgovori #2 u: Prosinac 08, 2006, 21:26:00 poslijepodne »
definitivna pogreška...... ne znam koliko kmaš godina a koliko iskustva sa paucima, kažeš i sam da si početnik, ogromna pogreška....al dobro

u biti pauka nit ne diraš nego kad čistiš a o tome ima tema pod uradi sam ja mislim, onaj sistem sa prerezanom bocom.....
ne znam što da ti kažem, prodaj to, daj je nekome jer je to zbilja zahebana vrsta a o amaterima da ne govorimo. ja držim pauke 2 godine pa znam kako reagiraju naravno ne želim reći da sam pun iskustva ali neku podlogicu imam....
javi se na pp ako trebas nesto

† BLACK RAIN †

Offline Xzyle

• Punopravni član
    • www.kerri.hr
« Odgovori #3 u: Prosinac 08, 2006, 21:26:00 poslijepodne »
samo budi oprezan,jer je jako brza,budi oprezan kada se hrani,kada joj nudiš hranu i ne diraj joj mrežu kad je isplete,ne diraj je i ona sigurno neće dirati tebe,dakle nemoj je gnjaviti i oprezno mjenjaj vodu,kada čistiš terarij ubaci je u najveću bocu od coca cole tako da izrežeš doljnji dio boce kojim ćeš je "zarobiti" i ubaciti u bocu...i još nešto,ne guraj ruke/prste tamo gdje im nije mjesto,nema tu preivše filozofiranja,ovdje pirčamo o pauku koji napada defanzivno,dakle ako se osjeti ugrožena,a za to se moraš malo potruditi,malo je gnjaviti...

eto,to je ono što sam ja naučio

Offline Arachnophobia

• Novi član
  • *
« Odgovori #4 u: Prosinac 08, 2006, 21:29:00 poslijepodne »
E hvala vam puno!Btw. Ozzy,bio sam kod tebe neki dan,onaj lik sa dimmu borgir majicom i istetoviranim paukom.:)

Offline Arachnophobia

• Novi član
  • *
« Odgovori #5 u: Prosinac 08, 2006, 21:31:00 poslijepodne »
Šta se tiče paučinu,napravila je malenu buxu između vatice i plastike i nažalost joj moram sa vremenom razrušit kućicu kad joj mjenjam vaticu,nadam se da mi neće zamjerit i vratit mi to u budućnosti!

Offline ozzy osbourne

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Prosinac 08, 2006, 21:38:00 poslijepodne »
indoctrination rules

samo pazi da joj ne diras mrezu a pogotovo ne nju... brza je jako što si valjda već vidio.
ako trebate hrane tu sam!
dužan si mi dvd borgira i to je to ajde

† BLACK RAIN †

Offline Arachnophobia

• Novi član
  • *
« Odgovori #7 u: Prosinac 08, 2006, 21:39:00 poslijepodne »
Ma nema beda,iako nemam dvd,nabavit ću...

Offline Xzyle

• Punopravni član
    • www.kerri.hr
« Odgovori #8 u: Prosinac 08, 2006, 22:11:00 poslijepodne »

Citat: Arachnophobia
Ma nema beda,iako nemam dvd,nabavit ću...

Ajd,pa skoknemo do ozzya opet,u nabavu  

Offline Striček Matija

• Punopravni član
« Odgovori #9 u: Prosinac 08, 2006, 23:22:00 poslijepodne »
...opet chat... usredotočimo se na temu... ostalo imate mejlove i PPove...

Offline babydoll2

• Punopravni član
« Odgovori #10 u: Prosinac 11, 2006, 15:36:00 poslijepodne »
um...hy arachnoekipica ajd ozzy ti ovo sigurno znas....kolika je jacina otrova odrasle maculate naspram covjeka i koje su posljedice ugriza ukoliko se isti ne odveze u bolnicu u odredjenom vremenskom periodu i koliko taj period iznosi h ili min??
ajmo face da vas vidimo na djelu
ful me zanima citala sam svuda svasta al od konkretnih odg na moja ocito komlicirana pitanja ni A!
tnx
of all the things I\'ve ever lost I miss my mind the most

Offline kako-lako

• Punopravni član
« Odgovori #11 u: Prosinac 11, 2006, 16:21:00 poslijepodne »
pa tesko ces saznati ovako...i da ti netko tocno moze na tvoje pitanje dati odgovor...vjerujem da to zasad nije nitko isprobavao s ovog foruma...ja sam nesto citao na nekom forumu bas o maculatinom otrovu i jedino sto je naglaseno OPREZ!!a posljedice ili uzrok nastao njenim ugrizom nigdje nisam nasao da je konkretno objasnjeno...slike bi najbolje pokazale da taj pauk bas i nije preporucljiv onima koji vole svuda gurat svoje prste (mislim na njegov otrov) ...
...ipak ako netko ima neke konkretne informacije ili po mogucnosti slike kako izgleda nakon ugriza ....bas maculate...i mene bi to vise zanimalo!!!??

OSIJEK.....

Offline Striček Matija

• Punopravni član
« Odgovori #12 u: Prosinac 11, 2006, 17:12:00 poslijepodne »
neki "zapisi ugriza" .. i ovaj već toliko puta spominjan...
uglavnom..protuotrova kao takvog nema...već se uzimaju neki antihistaminici... ljudi reagiraju drugačije od ugriza do ugriza..ovisno i kolko otrova pauk ispusti... posebno nekih zapisa o ugrizu heteroscodre nisam vidio...zato što su dosta rijetki... prije će te ugrist neka od Brachypelmi...

Offline ozzy osbourne

• Punopravni član
« Odgovori #13 u: Prosinac 11, 2006, 18:50:00 poslijepodne »
ajme nemoj me sa brojkama ali mislim da ako te maculata ugrize da si sam priredis suicid. salim se naravno ali pročitajte ove linkove što je matia naveo, ja sam pročitao, pa razmislite da li bi željeli da vas ćopi...
slažem se sa m mišljenjem da treba bit malo da te pauk ugrize jer svi mi hobisti bi trebali znati kako sa njima postupati, jer držimo li životinje zbog gnjavljenja po rukama, to nam sve govori (radimo loše prvenstveno životinji koja proživljava bez sumnje stres a i priređujemo sebi opasnost...)
ako već držimo te životinje onda im osigurajmo normalan život, jer njihov ovisi o našoj dobroj volji hoćemo li ima dati vode, hrane i kako ćemo se ponašati prema njima... no tu teoriju zasigurno svi znaju pa ju je bespotrebno ponavljati!

† BLACK RAIN †

Offline babydoll2

• Punopravni član
« Odgovori #14 u: Prosinac 12, 2006, 17:58:00 poslijepodne »
prekopala sam cijeli internet i nisam uspjela naci nikakve inf. o posljedici ugriza maculate,jedine inf. koje sam pronasla su bile na njemackom ali "no špehenzi doič" a jedini savjet koji se moze naci na svakom uglu je OPREZ pa dobro...to znam i sama
heheh rekoh vam da sam prokleta sto se tice pitanja i zapitkivanja
ah....NO FIŠ BED LAK!
btw oni clanci su mi priblizno prikazali raspon boli i eventualnih posljedica..
tnx.ma da u pravu si ozzy al ovo je bilo cisto informativno pitanje u slucaju da se dogodi...,nerelevantno da li je netko isao hraniti ju,cistiti terarij ili je bilo malo stupidan pa je isao zezat..uvijek je dobro znati jednom ce mozda zatrebati

of all the things I\'ve ever lost I miss my mind the most

Offline lkbfreak

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 50
  • I like chicken!
« Odgovori #15 u: Prosinac 14, 2006, 13:17:00 poslijepodne »
Ma kaj radite frku oko maculate!
Nije za početnika, to svakako, al ako je skroz malena, čovjek se s vremenom navikne. Jedno pravilo vrijedi za svakog pauka - ne diraj nego gledaj!

Ja sam prvo vrijeme hranio roseu u kožnim rukavicama - ne sramim se priznati - a sve to iz neznanja i manjka iskustva. Imao sam i te maculate al preferiram terestrijalne pauke pa sam ih prodao.

Problemi nastaju kada misliš da nema problema. Uvijek je potrebna doza pažnje, smirenost i vrijeme i ako se sve to poklopi - problema nema.

Ako je neko zapeo za neku vrstu, pa bio to čak i Atrax, neka! Samo bi bilo pametno prije nabavke malo se raspitati, previše surfati netom, zvrcati frendove koji se kuže, postati pitanja i tako dok ne shvatiš bitno.

U vezi mreže i vatice - samo trgaj dok je ne premjestiš u posudu (terarij) s tresetom/zemljom.

Kod arborealaca - kad su splašeni uglavnom bježe prema gore - ne preporučam terarije s gornjim nego s poklopcem od naprijed.

Ajd drugar samo polako pa ćeš sve skužiti...

Pozdrav
Jel ove kornjače jedu samo vodu ili...(jedan od bolnih bisera iz lokalnog pet shopa)

Offline lkbfreak

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 50
  • I like chicken!
« Odgovori #16 u: Prosinac 14, 2006, 13:21:00 poslijepodne »
O ugrizu maculate:

Attitude:  Quick and accurate, but generally very shy.  I am amazed at how fast mine can detect and then grab a cricket from the opposite corner of its terrarium.  Their bite is quite painful- I know from first hand experience (pun intended) that it will make you sing soprano. There were no long-term affects, or anything of more serious consequence than a wasp's sting, however. They are unquestionably not a spider to handle, though they would much rather flee than bite.

Well, i'm fine now besides various aches and pains, I'll let you guys know what happend then i'll post a bite report.

Anyway, the bite happened at 8:30 pm. I was taking a roach out and for once wasn't paying any attention to the spider which was at the top of the cage. While in the process of getting the lobster roach out it fell off the top of the cage on my hand and it ran off. Wasn't sure if it bit me or not, so I got the roach out after a few more minutes.

9:00pm. I'm feeling pains in my hand, and my fingertips are tinglng. It hurts alittle but not bad or anything.

10:00pm. The pain in my fingers and hand is gone, I thought everything was over.

12:10am. I was on the computer, at arachnopets.com and all of a sudden my eyes got blurry and my heart started beating very very hard and fast. I thought it was going to pop, it was amazing really.

1:00am. (At the hospital)I'm feeling pains in my head, feels like the veins are pulsating, like they are beating too hard for them to be able to handle, like a pressure type of hurt. It spread from the back of my head around to my temples.

1:30am. Talking to the nurses and one didn't like this type of stuff but was very interested, one was afraid of anything that crawles, and one was from arizona and was used to scorpians(a little off track I know).

2:53am. The doctor called us back, he said tarantulas aren't very venomous and the bites are nothing to worry about (Then I told him what I knew about Poecilotheria and Stromatopelma, aparently Heteroscodra has similar affects to Stromatopelma) he shrugged it off and mentioned histamine (well, I did as he was talking slow so I finished his sentence). He wrote me off and sent me home.

3:30am. Back at home. The pains are virtually gone.

11:30pm. next day. My index finger on my left hand is very sore(I wonder why?).

Thats about it.

It only must have bit me in a fraction of a sec. and the effects were pretty bad. I don't want to think about a 6in. H. maculata holding on! Apparently you can't be allergic until you get bit before and the histamine weakins your system. I just see it as a learning experience . I think I should note that despite my parents yelling their asses off at midnight I did stay calm through the whole experience. I'm 6'2" and 150 lbs.

Steve

Jel ove kornjače jedu samo vodu ili...(jedan od bolnih bisera iz lokalnog pet shopa)