Srpanj 28, 2025, 23:39:10 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: opet ja :o)  (Posjeta: 3742 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Shock

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
opet ja :o)
« u: Prosinac 05, 2006, 20:01:00 poslijepodne »
daklem moj juwel je napokon stigao i krenuo sam sa pripremama...nisam nashao crnu tapetu nego neku sa slikom kojoj je pozadina crna...to se mozhe i naopako zalijepiti zar ne? u biti moje je pitanje kako se to uopche lijepi, odnosno chime jer nisam nigdje vidio da je samoljepivo

nadalje jednom kad se zaciklira i taj rekord zaplanirao sam unutra staviti par (10) crvenih neonki (to su axelrodi ne?) i jednog borca...pitanje drugo je hoche li mi borac raditi na prorjedjivanju populacije neonki ili corya...rachunao sam da bi to bilo na knap riba za 54 litre pa neka me netko ispravi ako sam pretjerao .

treche pitanje je da li coryima smeta travnati tepihich od recimo eleocharis parvule ili slichne gusto zasadjene travulje poshto oni vole njushkati po shljunku?
Čovjek je jedina greška prirode

Offline duda

• Punopravni član
« Odgovori #1 u: Prosinac 05, 2006, 20:33:00 poslijepodne »
ja sam kupila pozadinu koja se ljepi na vanjsku stranu ag stakla. Ako je tvoja koja se isto tako ljepi na vanjsku stranu ag možeš je ljepit sa uljem ovim jestivim da zvuči smješno ali eto.Ili pak sa deterdđentom od suđa. Ja sam ovako: čistom vlažnom krpicom očistila staklo koje se ljepi (vanjsko) i stavila par kapi deterđenta i malo vodice u kanticu i namazala ag staklo i naljepila tu vanjsku pozadinu. nakon ljepljenja dobro istjerala mjehuriče krpicom i na kraju prošla sa onim za aute šta se čisti staklo strana ona di je guma. Pazit da deterđent ne dođe u ag kad se ide prema gore ljepit. Koliko ja znam on ne dira neonke ja sam imala njega sa neonkama i nije ih ni pogledao ni jedan put. Poslje sam ga dala na poklon u super sig ruke jer je terorizirao gušije kad su došli. Mislila sam prestat če kadmu ženku uzmem ali ne gupijima je kidao repove. Corye isto nije dirao samo gupije pa sam morala dat borca. Travnati tepih nemam nisam sigurna ali mislim da nebi trebalo smetati.Ali nisam 100%

Offline GoranMatilda

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Prosinac 05, 2006, 22:05:00 poslijepodne »
Ta pozadina koju si uzeo ne lijepi se, već se stavlja u akvarij na način da ti donji dio drži žalo, a gornji dio uguraš u okvir od poklopca. Ili možeš s vanjske strane zalijepiti sa selotejpom, ali to nije dugotrajno.
Da, crvene neonke su axelrodi i borac ti ih neće dirati.

Split-Solin

Offline ivanka

• Punopravni član
    • između korica
« Odgovori #3 u: Prosinac 06, 2006, 10:08:00 prijepodne »

ha bih ti sad napisala sto je meni govoreno da se ribe stavljaju 1cm rebe=1,5 l vode znaci 54/1,5 = 36 cm ribe

borac = 6 cm

neonke 3-4 cm

znači naknap, ali sad vidim da se na forumu od ovih starijih i iskusnijih clanova nitko toga ne pridrzava
u oblacima

Offline Shock

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #4 u: Prosinac 06, 2006, 11:08:00 prijepodne »
to sam i ja gledao...ali koliko sam shvatio to su maksimalne duzhine potpuno odraslih riba i pravilo je ipak samo odokativno...ja sam razmishljao ovako (i zato hochu da me netko ispravi ako sam u krivu): uz dovoljno biljaka biti che i dovoljno kisika, a ovo shto che biti mozhda desetak litara manje vode se pozivam na toleranciju glede chisto empirijske prirode formule za izrachun :o)

Offline Emanuel1

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Prosinac 06, 2006, 13:03:00 poslijepodne »
ma stavit ces ih ti jos i vise
Zagreb

Offline ivanka

• Punopravni član
    • između korica
« Odgovori #6 u: Prosinac 06, 2006, 13:39:00 poslijepodne »

stvar je u tome da ti se neke ribe ponasaju potpuno drukcije u malom prostoru nego u velikom.

Dobro je to sto borac ne trazi puno prostora...

nemoj staviti puno vise od 10 neonki, ja ih imam 12 u rekord 60 i naocigled se ponasaju drukcije nego u frendicinom akvariju. jednostavno sam zakljucila da mi nije lijepo ni gledati guzvu...
u oblacima

Offline Shock

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #7 u: Prosinac 06, 2006, 13:54:00 poslijepodne »
nechu staviti uopche vishe...oko nekih stvari sam cjepidlaka i ako sam rekao 10, bit che ih 10 ne 11 ne 9....10....ako se pochnu mnozhiti bit che oglas da dijelim neonke no dobro...jel mi mozhe tko rechi vishe o onom pitanju sa coryima?? duda hvala na odgovoru ali rado bi neko chvrsto mishljenje potkrijepljeno dokazima?

Offline Shock

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #8 u: Prosinac 06, 2006, 13:55:00 poslijepodne »
pod dokazi mislim osobna iskustva brzhi prsti od mozga :o))