Srpanj 20, 2025, 16:32:22 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: diže mi se temperatura  (Posjeta: 1768 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline aleksandra

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
diže mi se temperatura
« u: Svibanj 21, 2004, 16:14:00 poslijepodne »

šta da radim? grijač mi je podešen na 24 c,akvarij sa svom opremom i lampom koja radi 12 h.preko dana sam skužila da se temp.digne još dva stupnja .valjda od lampe i vručine vani. u prostoru mi je 24 c. akvarij je od 12 l i tri ribice.

sad sam ostavila otvor na akvariju otvorim,možda se počne hladiti'

grijač mi preko noči drži super temp, ali preko dana sa lampom mi digne temp.

šta da radim?

Offline Ars

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
diže mi se temperatura
« Odgovori #1 u: Svibanj 21, 2004, 16:50:00 poslijepodne »
pogledaj malo po starim temama.. ima puuuno o tome..

Offline shadow_x

• Punopravni član
    • http://www.google.com
diže mi se temperatura
« Odgovori #2 u: Svibanj 21, 2004, 17:42:00 poslijepodne »

najjednostavnije ti je (bar ja tako radim) napunit bocu od 0.5L (trebalo bi bit dosta za akvarij od 12l) vodom i stavit je u skrinju da se zamrzne i tako smrznutu je samo fino spustis u akvarij - bilo bi dobro da je sto blize izlazu filtera da hladna voda nebude koncentrirana na jednom mjestu nego da se sto bolje prosiri okolo.

P.S. trebala bi pazit na temeraturu jer je tvoj akvarij dosta mali pa se temp. MOZDA moze spustit i ispod zeljene

Offline kukurjek2002

• Punopravni član
    • http://www.geocities.com/lighters_nice/
diže mi se temperatura
« Odgovori #3 u: Svibanj 21, 2004, 18:14:00 poslijepodne »
Ne radi nista 2 stepena nije strasno uopste
Oh sto te volim joj

Offline Force

• Punopravni član
  • Dob: 42
diže mi se temperatura
« Odgovori #4 u: Svibanj 21, 2004, 19:08:00 poslijepodne »
Citat: shadow_x

najjednostavnije ti je (bar ja tako radim) napunit bocu od 0.5L (trebalo bi bit dosta za akvarij od 12l) vodom i stavit je u skrinju da se zamrzne i tako smrznutu je samo fino spustis u akvarij - bilo bi dobro da je sto blize izlazu filtera da hladna voda nebude koncentrirana na jednom mjestu nego da se sto bolje prosiri okolo.

P.S. trebala bi pazit na temeraturu jer je tvoj akvarij dosta mali pa se temp. MOZDA moze spustit i ispod zeljene

To sa bocama nije uopce pametno raditi, bilo je puno boljih fora sa protocnim pumpama, u tvom slucaju riba moze postici izravan kontak sa toliko hladnom bocom. Efekat ce biti jos gori nego da je ostala visa temperatura.

Oko ove teme sa razgovarao sa nekim uzgajivacima i svi do jednog su rekli da je ovo sa bocom glupost koju ne trebaprakticirati, bez obzira sto ces uspjeti temperaturu skinuti, ali samo trenutno jer i vrapcu na grani je jasno da nemoze netko provesti 12 -14 satu u kuci samo da bi svakih 2-3 sata mjenjao boce iz akvarija.

Toliko od mene , bok

Offline shadow_x

• Punopravni član
    • http://www.google.com
diže mi se temperatura
« Odgovori #5 u: Svibanj 21, 2004, 23:08:00 poslijepodne »
neznam ja sam to radio vec dosta puta i nije bilo problema pogotovo ne kak kazes sa mjenjanjem boca iz akvarija svaka 2-3h. Al dobro svako ima svoje misljenje ak mislis da nevalja ok. Meni je uredu (neznam dal je i ribama al jos se nisu bunile)

Offline D.I.T.

• Punopravni član
diže mi se temperatura
« Odgovori #6 u: Svibanj 22, 2004, 11:42:00 prijepodne »
Citat: aleksandra

šta da radim? grijaè mi je podešen na 24 c,akvarij sa svom opremom i lampom koja radi 12 h.preko dana sam skužila da se temp.digne još dva stupnja .valjda od lampe i vruèine vani. u prostoru mi je 24 c. akvarij je od 12 l i tri ribice.

najbolje ništa, nemoj se zamarat neće se ništa desit, još malo kad možda temp. budu veće stavi zračnu pumpu i to je to
Zagreb/Ravnice

Offline aqua

• Punopravni član
    • http://majstor.purger.com
diže mi se temperatura
« Odgovori #7 u: Svibanj 22, 2004, 21:59:00 poslijepodne »
Citat: aleksandra

šta da radim? grijač mi je podešen na 24 c,akvarij sa svom opremom i lampom koja radi 12 h.preko dana sam skužila da se temp.digne još dva stupnja .valjda od lampe i vručine vani. u prostoru mi je 24 c. akvarij je od 12 l i tri ribice.

Moj stari akvarij ima 12L. Nikad u njega nisam stavljao grijac jer je lampa grijala vodu na 25+ stupnjeva. Kad jos malo vanizatopli imati ces i 29-30 stupnjeva. U mom starom je uvijek 3 stupnja toplije nego u sobi. Jedino sto pomaze je zracna pumpa na max., svijetlo paliti sto manje, drzati poklopac otvoren i svaki dan zamjeniti 2l vode koja je hladnija od one u akvariju)