Svibanj 10, 2025, 08:12:31 prijepodneNajnoviji Član: Mgrgic6

Autor Tema: Iz Slatkovodnog u Slani  (Posjeta: 3975 vremena)

0 Članova i 4 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Jerko - Z1000

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
Iz Slatkovodnog u Slani
« u: Prosinac 03, 2006, 22:08:00 poslijepodne »

Nekima je sam naslov možda razumljiv no nekima možda ne,stoga da pojasnim;

Trenutno imam u Visionu 450 oskare i ostale stanovnike,i odluka je pala da bi u tom aqu napravio morski,znaći pretvorio ga u morski e sad pitanje , što se tu da napraviti od opreme sump ili ostaviti FX5 i fluval 404 ,na što trebam osobito paziti osim sve savršeno dobro oprat........

Razlog te odluke je taj što mislim da taj Vision će ljepše izgledat sa morskim ambijentom nego sa oskarima a i žena se slaže.Stoga eto morski.

Usput ovim putem pozivam sve one koji žele 1 par mladih i zdravih velikih oskara(cca 15 cm)neka se jave želim ih udomiti u veći aq naravno.Uz njih imam podosta druge ribe Heresa 5 (cca 5 cm),fosillisa dva (cca 15 cm),1 par ancistrusa (cca 8cm) , šljunak.

Zahvaljujem na komentarima.

125lit-sea aqua rock,Vision 450lit - Softy Reef,Trigon 190 - živorotke

Offline Brada

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 75
  • Brada
    • My Reef Aquarium
Iz Slatkovodnog u Slani
« Odgovori #1 u: Prosinac 03, 2006, 22:42:00 poslijepodne »

Ako imaš mogućnosti da ti netko probuši rupe za preljev, onda sam apsolutno za to!!. Ako nemaš, postoji opcija da ti sump bude iznad akvarija (kao što je Profa složio). A ako ni ta varijanta ne radi, bojim se da ćeš imati dosta problema sa filtracijom ! Za tako veliki akvarij možeš eventualno ići na DSB (Deep Sand Bed) filtraciju sa blagom cirkulacijom, ali uvijek postoji ALI! Bez dobrog preljeva od barem 4000 litara, a bolje bi bilo više, ne ćeš imati mira sa parametrima u vodi.
Zagreb - Sigećica
Samo glupost je vječna, sve ostalo može proći!!!!
http://www.bradareef.webs.com/

Offline Jerko - Z1000

• Punopravni član
Iz Slatkovodnog u Slani
« Odgovori #2 u: Prosinac 03, 2006, 22:48:00 poslijepodne »

Neznam tko bi mi to izbušio a i mislim da je to kaljeno staklo.

Kako to izgleda što je profa složio ako ima na forumu kakova slika pa mi molim te linkaj.

Mada sam mislio ovo staviti kao filtraciju:

Marin 1000

Compact modular filter system for marine aquaria up to 1000 litres (250 gallons) in volume

The Marin 1000 filter system is designed for use under the aquarium. It consists of an enclosed filter sump 60.5 x 40.5 x 57.5 cm (c. 24" x 16" x 23") housing the filter modules. For maintenance, the modules are easily reached through two sliding panes, and for installation, the lid of the filter housing can be removed. Aquarium water is first treated by the three trickle filter modules that utilise Bactoballs as their biological media.
A mechanical/carbon filter module is included in the main water flow whilst a patented Turboflotor 1000 venturi protein skimmer operates on a by pass line.
A Nitratereductor is supplied with water by a Dosing pump SP 600.
Dimensions (l x w x h): 60.5 x 40.5 x 57.5 cm, (c. 24"x 16"x 23")
For the installation a minimum additional 15 cm (c. 6") in the length is required.
Water connections: inlet - solvent weld D32/D40, outlet to pump -solvent weld D 25/D32

Samo neznam cijenu,pokušat ču se sutra raspitat.

Offline Pamook

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Stark Raving Mad
Iz Slatkovodnog u Slani
« Odgovori #3 u: Prosinac 04, 2006, 00:08:00 prijepodne »
Ajd kad saznas cijenu, postaj ovdje, zanima me koliko dodje tako slozen sump s opremom, nisam se interesirao za AM opremu ali navodno kod nas je dosta skupa.

Javi cijenu pls, cisto znatizelje radi

O mjeseče, sunčeva guzico.
Što siješ, a ne griješ.....
Pizdo.

Offline blue

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
Iz Slatkovodnog u Slani
« Odgovori #4 u: Prosinac 04, 2006, 00:20:00 prijepodne »

To je bacanje novaca i potpuno nepotrebno po svim modernim nacinima drzanja reef ili morskih akvarija ,bio bolsi se ne koriste ima vec barem 15 godina a tada je AquaMedic oprema zadnji put i bila redizajnirana .

Vision nema kaljeno staklo i moze se busiti ali je najednostavnije rijesenje tunze overflow ,evo kako moze izgledati vision 450 ,sa ER izvedbom

Tu je tunze stream pumpa sa kontrolorerom ,AMA multi filter za kemijsku filtraciju ,tunze overflow ,sump ,protein skimmer ,rasvijeta 4 x 54 T5 lumimaster sa ATI lampa plus gieseman 250 w HQI lampa sa aqua connect 14 000 kelvina perfomance zaruljom ,jadransko zivo kamenje u kombinaciji sa riff keramik i to je to .

Edited by: Krajten

Offline blue

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
Iz Slatkovodnog u Slani
« Odgovori #5 u: Prosinac 04, 2006, 00:20:00 prijepodne »
a zasto dodu 2 slike to mi je totalno nepoznato

Offline boxer

• Punopravni član
Iz Slatkovodnog u Slani
« Odgovori #6 u: Prosinac 04, 2006, 08:07:00 prijepodne »
a ti kada saljes uvijek dodu 2 spojene
Slavonski Brod

Offline Jerko - Z1000

• Punopravni član
Iz Slatkovodnog u Slani
« Odgovori #7 u: Prosinac 04, 2006, 08:27:00 prijepodne »

Zanima me gdje se okače ti tunze ..... nemam previše mjesta za vješanje stvari oko aqa što treba napraviti sa poklopcem i naravno koja je cijena svega to9ga bez rasvjete.

Sada idem u Matidu vidjet cijene i mogučnost da mi probuše šajbu.

Offline Krajten

• Punopravni član
    • http://www.akvarij.net
Iz Slatkovodnog u Slani
« Odgovori #8 u: Prosinac 04, 2006, 09:00:00 prijepodne »
evo samo jedna slika
ZG,Vrapče

Offline Jerko - Z1000

• Punopravni član
Iz Slatkovodnog u Slani
« Odgovori #9 u: Prosinac 04, 2006, 11:51:00 prijepodne »

Eto bio sam kod čovjeka koji dila te sumpove i cijena mu je oko 6500 kn no odgovorio me od toga i rekao da je najbitnije za morski aq dobro ŽIVO kamenje,dobar protein skimer i cirkulaciona pumpa i ništa više.Naravno lampe T5 i taj skimer mora imat protok cca 3500 lit.

Poslušat ču ga te tako napraviti,stoga na oglasniku će biti ponuđeno dosta nove (stare par mjeseci) opreme po dobrim cijenama.

Troškovnik ču razraditi sistematski pa ćete vidjeti okvirno koliko ta transformacija košta.

Offline Jerko - Z1000

• Punopravni član
Iz Slatkovodnog u Slani
« Odgovori #10 u: Prosinac 05, 2006, 10:27:00 prijepodne »

Definitivno sam se odlučio za ovaj skimer:Turboflotor Blue 3000

External protein skimmer for saltwater aquariums from 500 – 1500 l (c. 125-380 gal)
• The Turboflotor Blue 3000 is designed for installation in any mode:
- as a “hang on”, it is simply hung over the edge of the aquarium. Only the venturi pump is inside the tank.
• in the cabinet, it can be installed inside or outside the filter sump.
• At only 58 cm (c. 23 in) high, it is sized to fit into every standard aquarium cabinet.
• The high skimming capacity is guaranteed by the controlled water flow within the skimmer body and the patented conical riser within the foam cup
• The foam production is controlled by a simple one handed adjustment.
• The skimmer is driven by the powerful 65 watt OR 3500 venturi pump, with c. 3500 l/h (c.900 gph) capacity and ceramic bearings for silent operation.
• The patented and time served Aqua Medic Needle Wheel ensures a high air intake and optimum bubble size.
• The unit is manufactured using high quality acrylic.

Samo još moram saznat gdje se može kupiti i pošto.
OPAKA IGRAČKA
Ako itko ima informaciju gdje ga modu kupiti neka javi + naravno komentari o skimeru.

Offline Jerko - Z1000

• Punopravni član
Iz Slatkovodnog u Slani
« Odgovori #11 u: Prosinac 05, 2006, 10:49:00 prijepodne »

Našao sam ga 1700 kn i dojde za 14 dana.

No komentare i dalje čekam.