pozdrav...
mene nema na forumu već dosta vremena...sorry...

evo ovom prilikom sam se odlučio probrati i prezentirati slike izrade jednog od mojih akvarija...akvarij je u potpunosti moja samogradnja...od a do ž...
ukratko, akvarij od nekih 400 litara, materijal izradeokviraje drvo tj. medijapan 18mm debljine, donja ploča je medijapan 28mm a nosivi "stol" je zavaren od 40x40mm metalnih cijevi...e, da staklo je 8mm...ljepljen crnim silikonom...jedno 6 tuba, neznam kojeg...
dakle...

ovo bi bili počeci...rezuckanje lajsna za okvir pomoću ručne kutne pile...

evo mene...nešto frfljam...

evo tih lajsna iz profila...obrađene su već pod kutem na maloj el.glodalici (vidjet će se na par slika)...

evo glodalice s lijeve a ručne pile s desne...i puno prašine od glodanja...

evo stakla (inače već korištenog u jednom "bivšem" akavriju), rukavice, lajsne i priručni kutnik od 45°...

bušim lajsne okvira...rupe su za drvene tiple 8mm...

evo slika prvih djelova okvira i ljepilo...

prva polovica okvira...inače nisam spomenuo ali akvarij je šesterokutni i namjenjen je da stoji u kutu prostorije pa da vas ne zbuni gornja slika...

slike ljepljenja "polovice"...isti postupak vrijedi za prednju i stražnju stranu okvira akvarija...

okvir provizorno sastavljen...

idemoljepiti dvije polovice...

okvir je gotov...recimo...

tiplanje okvira prije ljepljenja na dno...

okvir je zaljepljen na dno...tu je već,nadam se,jasan oblik akvarija...

ovo je pvc ploča, cca.5mm, inače ide umjesto stakla na dno...čisto radi elastičnosti, habanja, lupanja i neznam već iz kojeg razloga...a da, ukoliko će se akvarij u dalekoj budućnosti rastavljati, pvc ploču uvijek je lako izvaditi (čitaj odljepiti) iz konstrukcije...staklo je nemoguće izvadit u jednom komadu

...

ljepljenje ukrasne lajsne na prednjem donjem dijelu okvira...