Kolovoz 06, 2025, 20:33:56 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Hitno Tanganyika  (Posjeta: 2018 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Zlatni2004

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
Hitno Tanganyika
« u: Studeni 28, 2006, 20:47:00 poslijepodne »

Sutra planiram slagat neku manju tangenyku sa najmanjim vrtstama tih ciklida koje sam izdvojio na www.cikilidi.come sad me zanima koje od tih vrsta mogu ici zajedno i koliko komada od svakog da uzmem. Akvarij jos nisam vidio al nije veliki

a vrste su:

Tanganicodus irsacae

Spathodus erythrodun

Julidocromis transcriptus

Julidocromis ornatus

Lamprolagus BrevisEdited by: Zlatni2004

Offline Njofra

• Punopravni član
Hitno Tanganyika
« Odgovori #1 u: Studeni 28, 2006, 20:51:00 poslijepodne »
Eh,pa sve ovisi o veličini akvarija a to nisi napisao.A gdje misliš nabaviti Tanaganyikoduse i Spathoduse?Te cikide je malo teže nabavit.Inače ovi ostali mogu zajedno bez problema.
I\'VE WATCHED THE MOON GROW OLD

Offline Zlatni2004

• Punopravni član
  • **
Hitno Tanganyika
« Odgovori #2 u: Studeni 28, 2006, 20:54:00 poslijepodne »

pa ne znam pitam, te podatke sam izvlacio sa ciklidi.com i od svih sam nasao ove koji su manjih dimenzija od ostalih koji veci narastu

a za akvarij ne znam koliki ce biti al pretpostavljam do 75 litara to cu sutra znati kad ga vidim

Offline Njofra

• Punopravni član
Hitno Tanganyika
« Odgovori #3 u: Studeni 28, 2006, 20:54:00 poslijepodne »
Kako nisi vidio akvarij a več sutra ga misliš slagati .
Objasni???

Offline Zlatni2004

• Punopravni član
  • **
Hitno Tanganyika
« Odgovori #4 u: Studeni 28, 2006, 20:57:00 poslijepodne »

Citat: Njofra
Kako nisi vidio akvarij a več sutra ga misliš slagati .
Objasni???

jedna cura je doblia akvarij kojeg sam ja vidio samo na slikama a po slici ne mogu odredit velicinu a ona ne zna ni dimenzije ni litrazu (zene ) al pretpostavljam da je do nekih 75 litara!

a sutra ga prenosimo u stan i tamo cu ga pocet polako slagat a odlucili smo stavit te ciklide

Offline Njofra

• Punopravni član
Hitno Tanganyika
« Odgovori #5 u: Studeni 28, 2006, 20:59:00 poslijepodne »
Ak je 75 litara nemožeš stavljat ove koje sam ja spominjao a i onako ih je teško nabaviti.U tu litražu ti idu samo Brevisi pa uzmi njih,možda možeš još kojeg Julidochromisa al to je ipak prevelika riba za taj akvarij.Ak ti je akvarij veči dam ti ja jednog Marlieria u punoj veličini oko 12cm.

Offline Zlatni2004

• Punopravni član
  • **
Hitno Tanganyika
« Odgovori #6 u: Studeni 28, 2006, 21:01:00 poslijepodne »

pa gledao sam da oni narastu najvise do 8 cm (prosjek od ovih nabrojanih) a ja bi uzeo najmanje moguce ribe koje se prodaju

znaci mogao bi mozda stavit od svakog po 2 komada a to je nekih 6 riba?!?!?

Offline Zlatni2004

• Punopravni član
  • **
Hitno Tanganyika
« Odgovori #7 u: Studeni 28, 2006, 21:02:00 poslijepodne »

Ak je 75 litara nemožeš stavljat ove koje sam ja spominjao a i onako ih je teško nabaviti.U tu litražu ti idu samo Brevisi pa uzmi njih,možda možeš još kojeg Julidochromisa al to je ipak prevelika riba za taj akvarij.Ak ti je akvarij veči dam ti ja jednog Marlieria u punoj veličini oko 12cm.

a i ti brevisi su mi upali u oko, koliko bi ih mogao stavit????

e da i zanima me koji cistaci idu???

Offline Zlatni2004

• Punopravni član
  • **
Hitno Tanganyika
« Odgovori #8 u: Studeni 28, 2006, 21:09:00 poslijepodne »

koliko kostaju ti brevisi otprilike i gdje ih mogu naci???

jel ima u viliju jel mi je najblizi?

Offline Njofra

• Punopravni član
Hitno Tanganyika
« Odgovori #9 u: Studeni 28, 2006, 21:31:00 poslijepodne »
Vidio sam Brevise u Viliju, a cijenu neznam jer mi nije zapela za oko ali znam da nemoraš puno o njoj i razmišljat jer nije nešto prevelika.Oni su ipak među jeftinijim ciklidima,a isto jakooo zanimljivi i krasni ciklidi.

Offline Bojko

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
Hitno Tanganyika
« Odgovori #10 u: Studeni 28, 2006, 21:32:00 poslijepodne »

Pre 26 godina kad sam ja služio vojsku,znali su neki reči,ako je ko previše zapeo:Hani zemljače kud žuriš...

Kad sam pročitao post od zlatnog isto mi prošlo kroz uši.

ne samo da ti ne znaš koliki če ti biti akvarij,još bi u njega trpao tzv.Goby ciklid/Spathodus i Tanganicodus/koji trebaju veče akvarije i stvarno čistu i kisikom bogatom vodom a i teško da se i pribave.

Pa recimo brevisi su školjakši,treba ima nači prazne puževe kuče,tako da ti je najbolji izbor par ili dva para Julidochromis,na brzinu.Ali opet ti brzina ne valja,dok se ti akvarij ne sciklira.

Zato samo polako i hrabro napred,ili Lamprologus brevis ili Julidochromis,za početnika dobar izbor,a Spathoduse i Tanganicoduse ostavi za neko drugo vreme i 10 puta veči akvarij.

Offline Zlatni2004

• Punopravni član
  • **
Hitno Tanganyika
« Odgovori #11 u: Studeni 28, 2006, 21:32:00 poslijepodne »

Vidio sam Brevise u Viliju, a cijenu neznam jer mi nije zapela za oko ali znam da nemoraš puno o njoj i razmišljat jer nije nešto prevelika.Oni su ipak među jeftinijim ciklidima,a isto jakooo zanimljivi i krasni ciklidi.

ma nije stvar u lovi pitao sam samo informativno :)

inace akvarij nece biti moj al ja ga financiram

Offline Njofra

• Punopravni član
Hitno Tanganyika
« Odgovori #12 u: Studeni 28, 2006, 21:33:00 poslijepodne »
Da ,..za koje si vidio da narastu najviše do 8 cm.Za Brevise ili Julidochromise?Mislim da do tolko narastu samo Brevisi,ja imam Julidochromisa koji je sigurno daleko preko 10 cm.Edited by: Njofra

Offline Zlatni2004

• Punopravni član
  • **
Hitno Tanganyika
« Odgovori #13 u: Studeni 28, 2006, 21:35:00 poslijepodne »
koliko ja znam taj kavarij je radio sve do prije par dana dok ga nisu odlucili ispraznit a ja sam predlozio da slozim nesto u njega jer mi je bilo zao da stoji prazan tako da on ne mora ciklirat al svejedno cu pustit novi pjesak i kanjenje da odciklira par dana i tek cu onda stavit ribe, al se raspitujem sta mogu stavit u to

Offline Zlatni2004

• Punopravni član
  • **
Hitno Tanganyika
« Odgovori #14 u: Studeni 28, 2006, 21:37:00 poslijepodne »

Da ,..za koje si vidio da narastu najviše do 8 cm.Za Brevise ili Julidochromise?Mislim da do tolko narastu samo Brevisi,ja imam Julidochromisa koji je sigurno daleko preko 10 cm.

ja planiram uzet male ribice a njima sigurno treba godinu ili vise da narastu do maksimuma a i ako se to dogodi tj. ako prezive lako se nekom udome a vlasnica uzme opet male ili neke druge koje ce htjet :)

Offline Zlatni2004

• Punopravni član
  • **
Hitno Tanganyika
« Odgovori #15 u: Studeni 28, 2006, 21:39:00 poslijepodne »

Ja sam prvo poces sa hladnovodnim ribama tj. zlatnim i to sam imao puna 2 dana :)

onda sam poklonio susjedu pa sam uzeo skalare, barbuse, bilo je tu i neonki pa sam imao gupija brdo i na kraju sam se odlucio za diskuse :)

koje imam vec oko 2 mjeseca, al moram priznat da mi je morski u srcu i pitanje je dana kad ce biti slozen :)

Offline Bojko

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
Hitno Tanganyika
« Odgovori #16 u: Studeni 28, 2006, 21:41:00 poslijepodne »

Pa gore pomenuti ciklidi/Koje je zlatni napisao/ dostižu max.dužinu od 8 cm.a od pomenutih najmanji su brevisi.

No moarm reči,da J.marlieri i J.regani narastu preko 10 cm.,samo jih u pomenutom spisku nema.

Offline Zlatni2004

• Punopravni član
  • **
Hitno Tanganyika
« Odgovori #17 u: Studeni 28, 2006, 21:44:00 poslijepodne »

E da i da napisem jos jednu stvar iako ce se mnogi krizat kad cuju al evo stvari stoje ovako :)

promjenio sam vec 3 akvarija tj. prvi je bio 75 litaradrugi 120 a sad imam 150 litara i ni jedan nije ciklirao a ribe nisu crkle. cak i dan danas zive i to kod susjeda u 75 litara :) e sad kad sam kupio diskuse koje imam sa neonkama, prije 2 mjeseca sam nakon nekih tjedan dana lupio novi fluval vanjski filter koji takodjer nije ciklirao al se situacija pokazala jos boljom nego sto je bila :)

uvjeti su savrseni a to je pokazalo mjerenje a i to se vidi po ribama koje sretno zive :)

Offline Strippy

• Punopravni član
  • Dob: 45
Hitno Tanganyika
« Odgovori #18 u: Studeni 29, 2006, 00:20:00 prijepodne »
a sta da ti kazem na to? onda nastavi kao i do sada kad te tako dobro ide..
Split / Hrvatska

Offline Zlatni2004

• Punopravni član
  • **
Hitno Tanganyika
« Odgovori #19 u: Studeni 29, 2006, 14:00:00 poslijepodne »

gdje se u zagrebu ili blizoj okolici moze naci kamenje za tangenyku???

neko jezero rijeka ili nesto slicno???

sljeme mozda???Edited by: Zlatni2004

Offline Strippy

• Punopravni član
  • Dob: 45
Hitno Tanganyika
« Odgovori #20 u: Studeni 29, 2006, 14:15:00 poslijepodne »
sljeme ne mozda nego da!
Split / Hrvatska

Offline briannen

• Punopravni član
Hitno Tanganyika
« Odgovori #21 u: Prosinac 01, 2006, 18:11:00 poslijepodne »

stavi brevise (4-6kom)i tocka. nista vise s njima u tu litrazu nebi guraojer ako mjesas vrse ce ti se desiti da ce 2 ribe bit nesto vecei nesto agresivnije od ostalihpa ce one zauzeti prostor,sretno rasti, a ostale ce frustrirano stagnirati. brevisi zive u zajednicipa takvih neprilika neces imati.

sto se kamenja ticestrippy ti je sve rekaoali ti za brevise kamenje i ne treba osim za sminku i pricvrscavanje kojeg anubiasa