Prvo dobrodosao na sajt u ime domacina i svih clanova i dobrodosao u svijet akvaristike .Akvarij ti je jako mali ,a ti si stavio koliko sam skontala petnaestak riba .To je odmah u startu previse cak i da je akvarijum zacikliran i da ima puno biljaka i da je sve sa pripremom u najboljem redu . .Procitaj malo na forumu kako i sta ide.Pleco ti naraste i vise od tridesetak cm,dakle naraste jako veliki pod uslovom da ima gdje zivjeti i rasti .Neonke zahtijevaju meku vodu ,a nase cesmovace su sve ,ali nisu meke vode.Ali sto je tu je .S druge strane zivorotke se kote ko blentave .
Akvaristika nije hobi koji se sastoji od bilo kakve posude s vodom i onoliko riba koliko moze stati u nju.Mi svi drzimo ribe u zatocenistvu ,dakle nisu u svom prirodnom okruzenju i bilo bi idealno kada bismo im osigurali kakve takve uslove za zivot ,sto bolje naravno ,ipak su one ziva bica za koje smo se duzni brinuti ,ako smo ih vec odlucili imati.Takodje akvaristika nije ni malo jeftin "sport" i mi svi pokusavamo iz svega toga izaci sa sto manje ulaganja ,ali neke stvari jednostavno moraju onako kako moraju i po cijeni ma koliko kostale .Ali da ne tupim .
Pokusaj sa savjetima koje su ti kolege naveli i nabavi biljke jer su i one vrlo bitan faktor u cijeloj prici ,Pokusaj tim ribama bar obezbijediti dobru filtraciju ,(grijac predpostavljam imas) i procesljaj sajt da bi stekao prva prava znanja i da bi mogao preduhitrit eventualne probleme.Tako mali akvarij je prilicno nestabilan sustav i ravnoteza se jako brzo narusava ...Nemoj hraniti pretjerano ribe ,bolje im je da malo i poste nego da u vodi imas otpada koji ce ionako vrlo brzo doprinjeti stvaranu problema.Znam da sam te mozda i demoralizirala na neki nacin ,ali neke stvari su takve kakve jesu i moraju se ispostovati ako zelimo imati akvarij i u njemu sretna i zdrava ziva bica! Puno srece i pitaj sve sto te zanima pa cak i ako pomislis da si naporan !

Ja sam prva maltretirala milion ljudi po raznim sajtovima dok nisam skuzila kako sve funkcionise ! Sretno!