jel vama skočila temperatura u tanku?
meni je već počelo zagrijavanje.. izgašen mi je grijač već 2 dana, jer s njim mi skoči do 28 C.. bez njega mi je OK.. 25..
Ars, ne znam koji grejac imas i ne znam nakoliko ti je stepeninastelovan da greje ali to nebi smelo da se desava. Ako si recimo, nastelovao na 26 C grejac bi trebao kada dostigne tu temperaturu da iskljuci.Tako da spoljna temperatura moze biti i 40 C on nesme da seukljuci. Znaci grejace ne morate da iskljucujete iz struje i on nebi trebao celo leto da se ukljuci ako je termostat ispravan.
Jedino odstupanje moze da bude kod odredjivanja stepena zagrevanja. Na primer nastelujete na 26 C a on greje do 28 C . Tu morate znati kolika je razlika odstupanja pa na toj osnovi stelovati termostat na grejacu.
Inace pozeljno je grejac vaditi iz akvarijuma kada je spoljna temperatura veca (primer: letnji period )od potrebne samo iz razloga da guma i zaptivne mase na kablovima i cepu,ne trule u vodi. Jedino je to razlog sto cemo vaditi grejac jer dobro znamo da nam ti kablovi sto su duze u vodi,oni visetrule i postoji mogucnost na zaptivnim delovima dodje do propustanja vode u staklenu cev grejaca( to su redji slucajevi).