Iguanu drzim dva mjeseca a stara je oko pet.Procitao sam sve moguce na netu i obezbijedio joj uslove terarijuma vlage ishrane temperature ali imam problem oko socijalizacije.Od pocetka odkako je dosla bila je veoma plasljiva.Nikad se ne pomjera u mom prisustvu.cesto sjedim ispred terariuma da se navikne. cak nekad samo drzim ruku u njemu neko vrijeme ali sam uspio samo da joj pridjem na petnaestak centimetara i kad dalje pridjem manicno bjezhi.jednom je prilikom hranjenja pobjegla iz terarijuma pa sam morao cekati da joj se oci krenu sklapati jer je kontala zaspati pa sam je uhvatio malo drzao i pustio.Nije se opirala uopste jer sam je uhvatio bas kad je zatvorila oci.Nakon toga ponasanje je ostalo sve po starom.Svuda na forumima i na videima na netu gledam kako ljudima vec i ovako mlde iguane jedu iz ruku setkaju se po kuci, pa neznam jel do ove moje da je jednostavno istripana il ja prebrzo ocekujem rezultate.Aj pomozite ako mozete nekim predlozima.
jos jedno pitanje postoji li zivotinja koja je "kompatibilna" sa iguanom, tj da mogu zivjeti u istom terarijumu posto je moj dooosta velik za nju a volio bi da ima drustvo
pozdrav iz bl