Srpanj 20, 2025, 08:17:38 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Kojeg pauka za početnika?  (Posjeta: 4959 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Johny

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Valpovo
    • http://www.akvarij.net
Kojeg pauka za početnika?
« u: Studeni 20, 2006, 16:52:00 poslijepodne »

Prijatelj me pita kojeg da si pauka kupi, on je pocetnik i nema nikakvog iskustva, ja sam mu predlozio da se malo informira na netu, a da mu je najbolje uzeti roseu.

Predlozite vi jos neke(po mogucnosti koje ima u RH).

Offline Saša Puttar

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Varaždin
« Odgovori #1 u: Studeni 20, 2006, 18:10:00 poslijepodne »
G.Pulchra, B.Smithi, B.Emilia, B.Boehmei, Ako je odgovortna osoba može večinu. Sa svim paucima treba paziti.

Offline Infernal

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Studeni 20, 2006, 18:21:00 poslijepodne »

smithi je jako miran. frend kaze da mu maltene ne zeli izaci iz ruke i da uredno jede

ako hoces mogu ti ja sredit pauka od lika koji radi kod nas u osijeku u zoloskom,on ih ima puno kod kuce pa ako si zainteresiran javi na ppEdited by: Infernal
Osijek.....

Offline Ronin

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Studeni 20, 2006, 18:33:00 poslijepodne »

Citat: Dragon

G.Pulchra, B.Smithi, B.Emilia, B.Boehmei, Ako je odgovortna osoba može veèinu. Sa svim paucima treba paziti.

Pulchra moze super pauk, aliB. smithi i boehmei mu ne bih preporucio previse bombardiraju / B. emilia se zakopava pa ce izgubiti volju za paucima ili ce je nervirati trazenjem.

Ja obicno preporucujem B albopilosu jer je pauk koji je prilicno otporan nekad mu nesmeta i ako ima previse ili premalo vode / jede odlicno i mnogo pa ga je zanimljivo hraniti / miran je i najcesce se vidi na povrsini iako voli da kopa / lijepog izgleda narocito svjetlije dlacice koje izgledaju kao kovrce i osim toga je prilicno velik i brzo raste za razliku od G. rosea

To su obicno za jednog pocetnika najbitnije osobine inace brzo izgubi interes za pauke ili se razocara, a u najgorjem slucaju dobije porciju dlacica u lice ili negdje dalje
Osijek-Rijeka

Offline low-budget

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Studeni 20, 2006, 19:35:00 poslijepodne »

meni je prvi pauk bila geniculata ali sam dobio svoju porciju jezikove juhe o izboru.

mozda ipak rosea. sporo raste ali je aktivna. barem moja.

Offline ERŽIKA

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 50
« Odgovori #5 u: Studeni 20, 2006, 20:15:00 poslijepodne »

Moj prvi pauk bila je grammostola rosea. Dobila sam je na poklon od dragog mi braceka. Uživala sam u njezinom društvu, bila je dosta aktivna, klopala je ko blesava,nikad nije bacala dlakice (mi smo se rešpektirale) čak ni kad sam joj čistila terarij,pa sam ju morala uhvatiti u manju kutijicu,sve dok mi nakon 6g. nije uginula.Samo sam jednog dana skužila da više ne miga. Bila je nasred terarija(ko da mirno stoji). Imala je tjelo dugo 6,5cm. Neznam da li je umrla od starosti, jer sam ju dobila veliku, ili je bila bolesna.

Sada čekam malognhandu chromatusa i jako mu se veselim!

E, da,moja se prva paukica zvala Eržika.

Offline ozzy osbourne

• Punopravni član
    • http://naturalisticki.blog.hr
« Odgovori #6 u: Studeni 20, 2006, 20:36:00 poslijepodne »
avicularije, imaju nevjerojatne boje kad su male, da bar nikad ne odraste moja isla m koju sad imam kao malu...to je nešto predivno... kad izađe slikat ću je ako je ulovim. čudo!

a ako voliš izazove, parahybanu uzmi u šutu ali pamet u glavu.
pauk je nevjerojatan, lijep, brrrzo raste, i staaalno nešto radi nikad nije dosadno uz lasiodoru parahybanu!

† BLACK RAIN †

Offline ozzy osbourne

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Studeni 20, 2006, 20:45:00 poslijepodne »
evo par mojih slika

psalmopoeus irminia, agresivan pauk ali predivan.

evo je isla m. preedivna mi je...

aviculariua avicularia u mreži, najveći mi pauk oko 11 12 cm dijagonala nogu. ona se po noći šeta uokolo.

b. klaasi, zvijer se razbahatila odkako je u novom terariju.

dakako, parahybana najžešći mi pauk!!!

† BLACK RAIN †

Offline Saša Puttar

• Punopravni član
« Odgovori #8 u: Studeni 20, 2006, 20:51:00 poslijepodne »

Citat: Infernal

smithi je jako miran. frend kaze da mu maltene ne zeli izaci iz ruke i da uredno jede

Baš nije pohvalno da je stalno na ruci. A to da je miran ovisi od pauka do pauka. Ima i agresivnih pauka koji su mirni.

Uzmi Pulchru ili Roseu. Pa ne trebaš uzeti skroz malu. Uzmi ženkicu ud kojih 7-8 cm raspon nogu. To je več ljepa veličina paukića.Ali ja bi uzel što manjeg jer je super kad gledaš kako paukič raste.

Offline Saša Puttar

• Punopravni član
« Odgovori #9 u: Studeni 20, 2006, 20:54:00 poslijepodne »
Ozzy pa on oče pauka za početnika, a ovi tvoji baš i nisu. Makar ja mislim da svaki početnik može imati i takve paukiče ako je dovoljno razuman.

Offline ozzy osbourne

• Punopravni član
« Odgovori #10 u: Studeni 20, 2006, 20:58:00 poslijepodne »
ja sam krenuo sa avic, predložio sam je ,a što se brachypelma tiču one mogu biti malo zahebane zbog dlaka...recimo moja boehmi...čudo, ta neda da je pogledaš a kamoli čačkaš po kutijici.
parahybana, zna se koja doza "strahopoštovanja" treba, irminia nikako za početak...

† BLACK RAIN †

Offline Saša Puttar

• Punopravni član
« Odgovori #11 u: Studeni 20, 2006, 21:08:00 poslijepodne »
Ja osobno bi izabral sebi najljepšeg pauka, provjeril bi njegov karakter, kako ga držati, i kupil bi ga bez drugih prijedloga. Naravno da nebi uzel peciloteriju,heteroscodru,pterinochilus ili tak nekaj otrovno , ali drugo. Zašto ne? Pa kupujem pauka za sebe, a ne za drugoga.

Offline Artillery

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #12 u: Studeni 20, 2006, 22:06:00 poslijepodne »
ja sam totalni početnik i imam cak 5 nhandu paučića.
iako su zivcana vrsta, nemam nikakvih problema.
a jaaako su mali i kako je netko rekao, bolje je uzeti maloga i onda gledati kako sreca raste.

Offline JED2i

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #13 u: Studeni 21, 2006, 07:55:00 prijepodne »
i ja sam pocetnik
u teraristici sam cca 4 mjeseca

prvo sam si uzeo smithija- miran pauk, da se hendlat iako to ne radim cesto
pa sam si uzeo bebu parahybanu od 2.5 cm- 16.9 je dosla kod mene, a sad ima 5 cm
jako brzo raste

Offline NIX-akvariboy

• Punopravni član
« Odgovori #14 u: Studeni 21, 2006, 13:47:00 poslijepodne »
moj prvi je bio parahybana uzeo sam ju prosle godine u 8 mjesecu bila je nekih 1.5 cm, sada je raspon nogu 18cm nevjerovatno brzo raste, stalno jede i nikada ne baca dlake, da se vaditi i stvarno je odličan pauk (moj je takav)!!! inače se kaže da je agresivan i živčan. definitivno moja preporuka
i can see, what you can see not..

Offline low-budget

• Punopravni član
« Odgovori #15 u: Studeni 22, 2006, 17:10:00 poslijepodne »

Citat: Dragon
Ja osobno bi izabral sebi najljepšeg pauka, provjeril bi njegov karakter, kako ga držati, i kupil bi ga bez drugih prijedloga. Naravno da nebi uzel peciloteriju,heteroscodru,pterinochilus ili tak nekaj otrovno , ali drugo. Zašto ne? Pa kupujem pauka za sebe, a ne za drugoga.

tocno sam ovo i ja napravio. tako sam uzeo geniculatu. pa ne kupujem pauka radi pauka nego hocu onog koji mi se svidja.

mislim da je ovo ispravno i ja bi to preporucio.

Offline JED2i

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #16 u: Studeni 22, 2006, 18:51:00 poslijepodne »
tako sam i ja napravio
kupio sam smithija i slucajno se potrefilo da oni kao vrsta nisu agresivni

Offline kako-lako

• Punopravni član
« Odgovori #17 u: Studeni 22, 2006, 21:16:00 poslijepodne »
tako sam i ja napravio prvi pauk mi je bio A. seemani i nisam smio ruku u terarij stavit bas zato sto sam imao preporuku u pet centru da je to miran pauk kad ono zivo zlo opasan i agresivan( govorim o svom) i sad mi je vec svejedno kojeg cu uzeti... jer ga biram po ljepoti a ne po jacini otrova jer bez obzira koja je vrsta treba biti oprezan jer svaki se ponasa drugacije ovisi od jedinke do jedinke...eto nekima je parahybana miroljubiva moja velicine 4 -5 cm baca dlake ko luda cim otvorim terarij i geniculata isto takve velicine napada sve zivo sto se mice....izgleda  bez obzira na preporuke naletio sam na dosta agresivne jedinke.... tak da i ono sto se preporuca ne mora biti da ces ti bas naletit na neku mirnu jedinku za koju se misli da je takva....jednostavno kad kupis pauka budi oprezan a svremenom ces naucit kako se nosit s tim predivnim zivotinjicama...opcenito je kad to kupujes ...kupuj s namjerom da je to zivotinja za gledanje a ne DIRANJE ....iako se neke daju dirati imaj postovanja prema njima...sretno s odabirom!!!!
OSIJEK.....

Offline Infernal

• Punopravni član
« Odgovori #18 u: Studeni 22, 2006, 22:18:00 poslijepodne »

ja obozavam agresivne zivotinje,neznam zastoi uzeo geniculatu prvo zato jer mi se svidjala a drugo zbog njenog ponasanja. a na kraju je ponasanje suprotno od onoga sto sam ocekivao.

nadam se da cu dobiti zvijer kad irminia dodje
Osijek.....

Offline st-zero

• Punopravni član
« Odgovori #19 u: Studeni 23, 2006, 08:22:00 prijepodne »
Čuj ako oćeš agresivu uzmi Pterinochilus Murinus Usumbaru...pa ćeš vidit šta je agresivno...a i Psalmopoesus Cambridgei ne zaostaje za njom...al Usumbara je ipak number 1.

Offline Infernal

• Punopravni član
« Odgovori #20 u: Studeni 23, 2006, 09:51:00 prijepodne »
irminia je iz porodice psalmopoeus pa...
Osijek.....

Offline PiNgU

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #21 u: Studeni 23, 2006, 10:50:00 prijepodne »
Pa ljudi mozda en bi trebalo da ista pisem na ovu temu jer nisam nikada imao nekog pauka a volio bi da imam...

Samo da pozelim srecu i da lijepo tretira tog pauka koliko god on bio agresivan....

Zivot je nesto sto nikada nismo mogli da objasnimo ja pokusavam da ga ucinim lijepim ali taman kada mi krene za rukom nesto se pokvari, zato se nadam da je sve ovo samo san koji mi zivimo.

Offline Striček Matija

• Punopravni član
« Odgovori #22 u: Studeni 23, 2006, 11:10:00 prijepodne »

Citat: Infernal
irminia je iz porodice psalmopoeus pa...

..a ovo znači kaj? Psalmopoeusi se ne smatraju nit "otrovnim" niti previše defanzivnim rodom...

kaj se tiće termina "agresivan".. smatram to totalno krivim jer nijedan pauk kojeg sam ja vidio, nit sam čuo/čitao da je koji pauk stvarno agresivan... pauci su teritorijalno defanzivne živine... dakle brane sebe i svoj "teritorij"... kojim smatraju svoj terarij ili dio njega... sumnjam da postoji koji pauk koji će kad se otvori terarij istrčat van i napast prvo čeljade koje spazi i natjeravat ga po sobi...

Offline Infernal

• Punopravni član
« Odgovori #23 u: Studeni 23, 2006, 11:14:00 prijepodne »

ja nisam mislio na to da ce istrcati i klati okolo nego bas na to o obrani svog terirorija,na agresivnosti kojom brane svoj teritorij i sebe
Osijek.....

Offline PiNgU

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #24 u: Studeni 23, 2006, 11:37:00 prijepodne »
Malo off topic:
A ako bi neki pauk ujeo ili ugrizao ( ne znam ako postoji neki strucni naziv za to ) kakve bi bile posljedice....

Zivot je nesto sto nikada nismo mogli da objasnimo ja pokusavam da ga ucinim lijepim ali taman kada mi krene za rukom nesto se pokvari, zato se nadam da je sve ovo samo san koji mi zivimo.