Srpanj 19, 2025, 23:34:42 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Akvarij + stanovnici  (Posjeta: 4250 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline lgospod

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
Akvarij + stanovnici
« Odgovori #25 u: Siječanj 14, 2007, 14:33:00 poslijepodne »

Pozdrav Deoo-u

Imam nekoliko zamjerki na akvarij. Sam si rekao da je bio početno namijenjen drugim ribama, a diskusi uletili iznenada. Zašto se nisi informirao o potrebama diskusa? U ovaj akvarij sa ovim ribama ne ide kamenje, izbaci ga zajedno sa bijelim šljunkom ( kamenčićima ). Ide ti svakako panj i jako mnogo bilja. Nadalje bit akvaristike nije samo u dekorativnom asspektu ( iako je i to bitno ) nego u stvaranju biotopa koji je karakterističan za određenu vrstu ribica, a u ovom slučaju za tetre i diskuse. Valjda je dobrobit ribica na prvom mjestu, a ovi diskusi se nalaze u kamenolomu. Prisutnost algi nije loša kad je u malim količinama, a ti uz to imaš ancistrusa pa se ne bi morao bojati.
luka

Offline Deoo

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
Akvarij + stanovnici
« Odgovori #26 u: Siječanj 14, 2007, 21:58:00 poslijepodne »
Pozdrav lgospod-u !!!

Moj pocetak akvaristike je bio upravo takav kao sto si rekao; napraviti biotop bas za ribe koje idu u akvarij, kao sto se i vidi po akvariju sa skalarima.

Znam da mi uredjenje nije ni priblizno kao sto je "predvidjeno" za diskuse, ali kad vidim u cemu ih ljude drze ( cisto staklo i jedna biljka nasred akvarija, samo staklo je i na dnu ), mislim da ribe koje mi svi, dobro, vecina drzi u nasim akv., su iz domacih uzgoja, tj. nisu ni vidjele prirodne rijeke, nego staklo, i jos stakla, i guzva izmedju!!! Tako da smatram da su im nasi uvjeti u akv. vise nego zadovoljavajuci, a kao sto sam vec rekao; akv. mi je bio gotov, a ponuda za diskuse mi je bila uzmi ih odmah ili ih sutra nema !!! I tako, eto mene medju Diskusima!!!

Selim se u kucu za cca 2-3 god. , zajednos sa akv., a tada ce i uredjenje biti kao sto i prilici, magrovina, bilja ko u prici, etc... pa neka Diskachi uzivaju zajedno samnom!!!

Pozdrav grupi!!!  Evo nekoliko frishkih fotki da bih dokazao da je jos uvijek sve 5 !!!