Razlog - nekima nepoznati, al itekako ubojiti FREON! Isparavanje freona za čovjeka je bezopasno, ali za ribice koje su točno na njegovom putu (ako su iznad frižidera je itekako pogubno).

je, je freon isparava svaki dan i tako izlazi iz zatvorenog sustava

....... pitam se kako onda frizideri hlade kad plin isparava i izlazi van?
ajme provala godine.....
Nažalost nije 100% zatvoreni sustav, u tome i je stvar... Šta misliš šta stvara led i što hladi frižider? Da... da... upravo tako... 
-------------------------------
Nego da se vratimo na temu... zaista ne znam što bi bio razlog, dosta ljudi je pokušalo. Moje osobno mišljenje je da (ako imaš malo bilja koje raste- kisik nije u pitanju.)
Nikad nisam imao nikakve pumpe za kisik, niti sam dodavao CO2 i sve uvijek raste i radi savršeno.
Znam da je off topic Admini oprostite ali ovo moram dodat
http://www.eprodz.com/ep/guides.cgi?city=MUM&id=38 Nemoj da te cuje neki frigo mehanicar

i jos malo objasnjenja + objasnjenje i za princip rada klime pa da malo usporedis

:
Osnova na kojoj počiva rad klima uređaja je svojstvo plinova da kod ekspanzije hlade, a kod sabijanja griju. To je i princip rada frižidera. Plin unutar frižidera ekspandira (širi se) i hladi prostor. Kako je to zatvoreni sistem i nemamo dotok plina, moramo ga ponovo sabiti. To radi kompresor, a sabija se iza frižidera, pa su zato one rešetke iza uvijek tople. Klima u svojoj osnovi nije ništa drugo. Imamo dva dijela sistema. Jedan u kojem se plin širi i jedan u kojem se ponovo sabija, na viši tlak. To radi kompresor, a proces se događa u unutarnjoj i vanjskoj jedinici. Zato, kad klima hladi, vanjska jedinica grije, odnosno obratno. Ako je klima na grijanju, vanjska jedinica će hladiti. Kod idealne toplotne pumpe, znači kad nema gubitaka, koliko god bi jedna ohladila, toliko bi druga zagrijala. Zato se vanjsku jedinicu mora smjestiti izvan prostora koji se klimatizira.
A tu imas i filmic...
http://www.geocities.com/mproduction_yu/anim/sadrzaj.html
BTW: probaj stavit pumpu za zrak a ako ne pomogne onda je nesto drugo u igri, ali moguce je da nema dovoljno kisika
Edited by: Crazy-a3