Kolovoz 11, 2025, 00:53:59 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Hoplosternum thoracatum  (Posjeta: 2516 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline AndrejX

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
  • Disklejmer: ne prodajem papricice niti sjemenke
    • http://www.viralx.com
Hoplosternum thoracatum
« u: Studeni 15, 2006, 22:48:00 poslijepodne »

Zadnja dva mjeseca imam prilike u jednom od mojih akvarija promatrati par ovih iznimno zanimljivih riba i fasciniran sam ponasanjem koje bih mogao definirati arogantno-nezainteresiranim pristupom Zanimljivo ih je promatrati kad prilikom izranjaja radi zraka gotovo uvijek krenu u smjeru gdje ce im se naci neka velika ribetina na putu ( u pravilu veca od njih ) i elegantno je odgurnuti

Uglavnom; iznimno su zanimljive, totalno nezainteresirane prema ostalim ribama, narastu do prihvatljivih dimenzija za vecu ribu, te povremeno dostupne u nasim trgovinama po prihvatljivoj cijeni.

Da li postoji neki razlog zbog cega ih ljudi izbjegavaju jer sam pretragom ovog i jos nekih foruma pronasao svega par spomena, gotovo zanemarivo ?

Za one kojima ne zvuce poznate, evo opisa u bazi

Edited by: AndrejX

Offline Njuška

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
Hoplosternum thoracatum
« Odgovori #1 u: Studeni 15, 2006, 22:55:00 poslijepodne »
Imao jednog deset godina. Narastao skoro 20 cm....je fora riba samo, kol'ko se sjećam, znao mi je maznuti male ribice (vjerojatno noću). Inače nikad nije nikog dirao niti je tko njega dirao. Da, zbilja, riba u "svom svijetu".
Rijeka / Hrvatska
...nakon duge i teške muke dobio sam internet...

Offline Jerko - Z1000

• Punopravni član
Hoplosternum thoracatum
« Odgovori #2 u: Studeni 16, 2006, 09:02:00 prijepodne »
Moji su sa oskarima i slažu se super,kad sam dresirao oskare da ih hranim iz ruke tada slućajno su i oni to naućili(2 kom) ,jedino što su nekad predosadni kad se igram sa oskarima no tad dobe čvrgu pa sam miran nekih minutu i pol pa opet.
125lit-sea aqua rock,Vision 450lit - Softy Reef,Trigon 190 - živorotke

Offline AndrejX

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
  • Disklejmer: ne prodajem papricice niti sjemenke
    • http://www.viralx.com
Hoplosternum thoracatum
« Odgovori #3 u: Studeni 16, 2006, 10:42:00 prijepodne »

Citat: Jerko - Z1000
Moji su sa oskarima i slažu se super,kad sam dresirao oskare da ih hranim iz ruke tada slućajno su i oni to naućili(2 kom) ,jedino što su nekad predosadni kad se igram sa oskarima no tad dobe čvrgu pa sam miran nekih minutu i pol pa opet.

Offline ribovlasnik

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
Hoplosternum thoracatum
« Odgovori #4 u: Studeni 26, 2006, 02:04:00 prijepodne »
Imam i ja jedan par godinu dana, ruju po pijesku sve u 16, pa otkada ih imam ne čistim dno usisavačem. Akvarij je 180 lit., oni 15 cm dugi, valjda neće više... Inače, ful miroljubivi.
Zagreb, Kvatrić

Offline HRVOJE

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
Hoplosternum thoracatum
« Odgovori #5 u: Studeni 30, 2006, 08:49:00 prijepodne »
Thorocatumi su odlične ribe za ukrasni zajednički akvarij,ali je problem što narastu veće,max.18 cm pa je potrebno minimum 200 litara,ne diraju sitne ribe i ni najmanje nisu agresivni,aktivniji su noću kada plivaju po cijelom akvariju i često udišu zrak sa površine,pljuskajući vodu van ako akvarij nije poklopljen,ne čupaju biljke i ne ruju po dnu iako spadaju među veće akvarijske vrste...razmnožavanje je moguće na način koji je specifičan samo toj vrsti...

Offline MarJar

• Punopravni član
Hoplosternum thoracatum
« Odgovori #6 u: Studeni 30, 2006, 09:53:00 prijepodne »
Vidio sam u jednom akvariju kako par thorocatuma čiste oskara ili je bar to tako izgledalo!
Zagreb,Jarun