Srpanj 20, 2025, 14:29:17 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Golden moly  (Posjeta: 1244 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Emanuel1

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
Golden moly
« u: Studeni 13, 2006, 20:43:00 poslijepodne »
Molim vas pomagajte mi zato kaj sam novi u akvarisitici i strah me da mi dvije zlatne molly nisu bolesne. Primjetio sam da je jedan počela dobivati crne točkice po cijelom tijelu dok druga ima samo par točkica. inače normalno jedu i plivaju veselo okolo, muški naganja žensku i tak :) Jesu bolesne, ak jesu kaj da radim?
Zagreb

Offline duda

• Punopravni član
Golden moly
« Odgovori #1 u: Studeni 13, 2006, 21:27:00 poslijepodne »
Jesi siguran da su crne točke i kad si to primjetio? Da se nisi zabunio tj krivo napisao a mislio "bjele točkice"? Daj malo više informacija Jesu nove ribe ili? Inače dobro došao i isprika šta dobro došlica nije gore Dali si stavio agusafe u vodu kad si novi pa neznam znaš li to?

Offline Emanuel1

• Punopravni član
Golden moly
« Odgovori #2 u: Studeni 13, 2006, 22:08:00 poslijepodne »

Hvala na dobrodošlici! To sam danas primjetio inače su ribice već 2 mj u akvariju i sve je ok, a stavio sam aquasafe. Ima onak crne tockice po repu najvise, inace znam za one bijele tockice. mozda se zamazala od zemlje koja viri uz biljku koju nisam dobro zatrpo šljunkom?

Zagreb

Offline duda

• Punopravni član
Golden moly
« Odgovori #3 u: Studeni 13, 2006, 22:15:00 poslijepodne »
Ajde ti malo to bolje prouči ne samo to nego uopće ribu dali ima kave anomalije tj ima li još šta po tjelu? i sredi tu zemlju da tako ne bude grdo. Jesi provjerio malo i ph? ubaciš li vitamin? imaš u tableticama svakih 15 dana se ubaci po 1 tableta. Imaš tekuče vitamine koje normalno a kako drukčijeuliješ uag 1 mjesečno. Malo pogledaj tj prouči i poslikja ako možeš.

Offline Emanuel1

• Punopravni član
Golden moly
« Odgovori #4 u: Studeni 13, 2006, 22:20:00 poslijepodne »

Ph nisam provjerio jer neznam kak da to napravim, a nisam stavljao ni vitamine jel se to inace treba redovito stavljati?

Zagreb

Offline dteskera

• Punopravni član
Golden moly
« Odgovori #5 u: Studeni 14, 2006, 07:41:00 prijepodne »

Citat: Emanuel1

Ph nisam provjerio jer neznam kak da to napravim, a nisam stavljao ni vitamine jel se to inace treba redovito stavljati?
Pozdrav i dobrodošao.
pH ti se mjeri nekim testerom za to. imaš trakice koje umoćiš pa očitaš boju, imaš kapljice koje kapneš u malo akv. vode pa opet očitaš boju...
vitamine neki stavljaju, a neki ne.

inače slika ribice bi puno pomogla.
moguće je i da ribica jednostavno dobiva nove ukrase.
Jelas, Slavonski Brod

Offline duda

• Punopravni član
Golden moly
« Odgovori #6 u: Studeni 14, 2006, 09:57:00 prijepodne »
Šta se tiče ph ne brini uvjek će netko pojasniti. Imaš od sere on je malo jeftiniji tester i tetra on je malo više skuplji. Vitamine je poželjno staviti i dobra večina ih daje svojim ribicama. Kupiš ove tekuče vitamine ulješ i to je to tj moraš izračunati koliko ide na tvoju litražu. Tekući se jednom mjesečno pokapaju u vodu i to je to. Imaš tetra vital manja bočica oko 30kn. Zemlju zatrpaj da ti se ne muti voda. ja osobno nisam za te lističe koji se umoče jer kod njih nikad nisi na čisto ne vrijede po meni ni lipe. Puno toga pokaže u sekundi za čas svi rezultati ma pričam ti priču.Edited by: duda

Offline Emanuel1

• Punopravni član
Golden moly
« Odgovori #7 u: Studeni 14, 2006, 20:29:00 poslijepodne »

Aj hvala vam! Valjada se radi o pigmentaciji zato kaj je danas isto skroz dobro.

Još bum ih ja nakljuko vitaminima i bit će super!

Hvala!
Zagreb

Offline duda

• Punopravni član
Golden moly
« Odgovori #8 u: Studeni 15, 2006, 10:36:00 prijepodne »
Ne pretjeruj sa vitaminima. Sve ima svoje kad se daju vitamini. Ja sam zadovoljna sa tekučim od tetre jednom mjesečno ulijem i super. Imam od sere tablete vitaminske svakih 15 dana se dozira i to jedna tableta.

Offline Emanuel1

• Punopravni član
Golden moly
« Odgovori #9 u: Studeni 19, 2006, 21:09:00 poslijepodne »
Zagreb

Offline Emanuel1

• Punopravni član
Golden moly
« Odgovori #10 u: Studeni 19, 2006, 21:10:00 poslijepodne »
jesu zdrave?