Pozdrav svoj ekipi.
Upravo sam pristigao, malo vrludao forumom, pa ako može da mi malo (malo?) pomognete.
Dosta toga volim sam napraviti, pa ću i akvarij. Kao mali mi ga je stari održavao (i napravio!!) a sad je vrijeme na mene... Dugo se odlučujem na to (ipak mislim da je akvarij najbolji za živce).
E sad, mjesto gdje bi trebao doći budući akv. je dužine 70, širine 47 i visine 120cm. Pretpostavljam da to baš i nije najbolji omjer, ali takav prostor imam slobodan (između dimnjaka, koji se ne koristi i drvene grede, koja služi kao potporanj spavaonici iznad). Napravio bih neko postolje visine cca 40-50 cm pa na njega moju skalameriju. Nije na direktnom svjetlu, zaštićen je dotičnim dimnjakom (jedna stranica od 47cm) dok je druga stranica branjena gredom. Duže stranice su omeđene s jedne strane šankom a s druge je hodnik.
Ne znam koje informacije su još potrebne za kvalitetan savjet...
Naravno, volio bih imati hiper turbo ultra mega ... akvarij koji će me opuštati poslije mrcvarenja na poslu...
To je neka moja vizija. Molim komentare, ideje, sugestije ili već nešto.
I pretpostavljam da zaboravim na morski jer je vjerojatno prezahtjevno za početnika...