Srpanj 18, 2025, 01:52:06 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Pocetnica  (Posjeta: 2315 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline irondado

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Pocetnica
« u: Studeni 11, 2006, 14:03:00 poslijepodne »
Ovako,necakinja hoce imat kornjace,one male(neznam ja kakve),zanima me,posto u zoo centrima nabroje svasta,kakav terarij treba,osvjetljenje,kolko vode,s cim hraniti,itd...

Offline Ruki

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
  • Kum
Pocetnica
« Odgovori #1 u: Studeni 11, 2006, 14:14:00 poslijepodne »
Pogledaj ovdje
A cijeli sajt http://www.kornjace.net bi ti mogao biti interesantan! Dobrodosla!

Kvatric tj. kilometar sjevernije / Zagreb
All the Dude ever wanted was his rug back... it really tied the room together...

Offline TITO

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
  • ..:: Viva Chelonia ::..
    • www.Kornjace.com - Divni Svijet Kornjaca
Pocetnica
« Odgovori #2 u: Studeni 11, 2006, 14:47:00 poslijepodne »

Citat: irondado
Ovako,necakinja hoce imat kornjace,one male(neznam ja kakve),zanima me,posto u zoo centrima nabroje svasta,kakav terarij treba,osvjetljenje,kolko vode,s cim hraniti,itd...

One "male" narastu 20-30 cm u roku dvije trigodine.
Sto tocno trebas imas i na ovom sajtu opisano.
Na kornjace.net nestima sve sto se pise. Zao mi je ali istina je.
Ako joj kupis "malu" kornjacu racunaj stime da ce narasti i da
ces trebati prilicno veliki akvarijum, rasvjetu, i pogotovu dovoljno veliki
akvarijum. S'obrzirom da kornjace nisu zivotinje sa kojima se moze igrati
(dirati, vaditi itd.) trebas razmisliti jeli to stvarno prava zivotinja za nju.

Lijep pozdrav,
Marijan
... i kad me nema, ja sam tu ...

Offline Rossi

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
    • Parking senzori, alarmi, daljinsko centralno!!
Pocetnica
« Odgovori #3 u: Studeni 12, 2006, 22:28:00 poslijepodne »
kalifornijske kornjace(one koje se mogu kupiti u pet centrima) su odnedavno( prije nekih tjedana dana ) zabranjene za uvoz u hrvatsku tako da ih neces moci vise kupiti, barem ne u ducanima... sorry
R-46

Offline Johny

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Valpovo
    • http://www.akvarij.net
Pocetnica
« Odgovori #4 u: Studeni 13, 2006, 09:58:00 prijepodne »

Citat: Rossi
kalifornijske kornjace(one koje se mogu kupiti u pet centrima) su odnedavno( prije nekih tjedana dana ) zabranjene za uvoz u hrvatsku tako da ih neces moci vise kupiti, barem ne u ducanima... sorry

To je dobro jear ih "ljudi" više neće moći mučiti u onim "bubrezima".

Offline Puslica

• Punopravni član
Pocetnica
« Odgovori #5 u: Studeni 13, 2006, 11:34:00 prijepodne »

Molio bih da se kolega Marijan kolegijalno postavlja u situacijama između dva foruma jer nije u redu se tako,nažalost,ponašati.Samo čitateljstvo će prepoznati koji je program bolji, kvalitetniji i sadržajniji,na koji će se način postaviti prema članu i u "datom momentu" mu pružiti prevazilaženje problema i prema njegovoj materijalnoj situaciji i prema (ne)znanju, sa napomenom kakava bi postavka akvaterarija trebala biti.

Ja nisam kriv a niti drugi što naš forum http://www.kornjace.net/postoji već 4 godine i što smo prije došli na "tržište".Također sve naše članke na naslovnici smo sami pisali i prevodili iz stručne literature, te sa nekih najjačih webova po pitanju kornjača- crvenouhih, koji su i najčešće po uzgoju u Hr.

Ponosni smo jer smo izliječili hrpu bolesnih kornjača i pružili daljnje uživanje članova u niihovim ljubimcima.Problem je očito u stanju postavke uzgajivača profesionalaca i uzgajivača amatera gdje nastupa koalizija u neshvačanju nas malih i naših potreba spram vas velikih koji držite druge svojte kornjača, koje mi možda nikada nećemo vidjeti kao što netko neće crvenouhu,i same sreće prilikom dobiuvanja kornjače ili kupnje,jer ovdje to večinom dobivaju djeca, a vi na trulom zapadu kupujete iz gušta, i onda se još postavljate u kontekstudobivenih odgovora na temelju djece, pa se i uvrijedite, pa tu zakazuje i teta pedagogija.

Nema zaista smisla pristupati na takav način,jer ni ja kao ni nitko drugi od "nas", nije davao kritike tvoga foruma, a mogao bi, npr, kopirane stranice Reptilije, cure koja se svojevremeno bavila kornjačama (sada studire u Nev Jorku), i gdje bi neke stvari trebalo izmijeniti.Praksa ponekad govori drugačije u sušte literature, a isto tako, bar što se tiće crvenouhih, repliciramo Lovicha i Janzena,i još nekih,i njihove radove koji se neprikosnoveni u tome području.

Sa dužnim poštovanjem prema svima, nisam htjeo niti nametnuti svoje mišljenje, niti forum na kojemu sam admin,znanje se mijenja iz dana u dan, novi radovi se objavljuju na netu svakodnevno, pa tko voli neka čita i povlači paralelu između znanja i ne znanja.Informacije će uvijek biti raznolike, od dimenzija akvaterarija npr, da li je 160 50 50 ili 120 40 40 ili 60 90 60, znači samoga autora koji ima drugađije viđenje svojih kornjača od nekoga, set up-a samoga izgleda, te korištenjem filtera od podnih u kombinacijama unutarnjih ili nešto sasvim deseto.

Hvala!

Offline Nino G

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
Pocetnica
« Odgovori #6 u: Studeni 13, 2006, 19:12:00 poslijepodne »
Pročeprkaj malo i po ovoj stranici. Po mom skromnommišljenju, ovo je najkvalitetniji site na hrvatskom jeziku. Informacije su provjerene i napisane od strane stručnjaka.

Offline TITO

• Punopravni član
Pocetnica
« Odgovori #7 u: Studeni 13, 2006, 19:51:00 poslijepodne »

Citat: Puslica
Molio bih da se kolega Marijan ...
Nismo mi kolege, u nikojem smislu!

Samo čitateljstvo će prepoznati koji je program bolji, kvalitetniji i sadržajniji, na koji će se način postaviti prema članu i u "datom momentu"
mu pružiti prevazilaženje problema i prema njegovoj materijalnoj situaciji i prema (ne)znanju, sa napomenom kakava bi postavka akvaterarija trebala biti.
Osnovni uvjeti kornjace se nemogu ravnati po tvom, mom, ili bilo cijem
novcaniku. Kornjaci treba neka osnovna oprema koja ima svoju novcanu cijenu,
bez obzira dali to bilo djete od 14 godina, covjek od 35,
ili milioner kojeg nezanima sta koliko kosta.

Ja nisam kriv a niti drugi što naš forum http://www.kornjace.net/ postoji već 4 godine i što smo prije došli na "tržište".
Neznam dali sada sebe samog ismijavas, ili nisi uopste svjestan sto pises. Ako mislis da ja imam potrebu neku u Hrvatskoj, ili u susjednim istocnim drzavama, onda se grdno varas. Ako mislis da je meni u pitanju "stranica" onda opet neznas skim pises. Toga sam se davno zasitio (vidi potpis).
Ako se zelis po tom pitanju ravnat samnom onda dodji na
20.000 unique users dnevno pa cemo pricat dalje.
Fakt je da ste po pitanju kornjaca u izostatku.
Cinjenica da tvoj forum postoji vec 4 godine nemjenja cinjenicu da mnogo stvari krivo tumacite. Hvala bogu kod ostalih stvari nije tako.
Nisam ni ja vama kriv sto neke osnovne stvari neznate, ili krivo tumacite.
Nisam ja kriv sto se ja kuzim u to. Nisam ni ja kriv sto ste se svi vi pokazali tvrdoglavi i ponosni da nebi zeljeli da se netko pojavi koji ce vam pokazati da niste u pravu, da krivo tumacite i da u stvarnosti u mnogim stvarima pojma
nemate o cemu pisete.

Također sve naše članke na naslovnici smo sami pisali i prevodili iz stručne literature, te sa nekih najjačih webova po pitanju kornjača- crvenouhih,
koji su i najčešće po uzgoju u Hr. Ponosni smo jer smo izliječili hrpu bolesnih kornjača i pružili daljnje uživanje članova u niihovim ljubimcima.
Na staroj naslovnici sto je pisalo, je koliko se sjecam, sve korektno napisano.
Nikad nisam nista protiv toga rekao. Radi se o pojedinjenim vasim postovima
gdje krivo savjetujete i tumacite,opogresnim postupcima prema clanovima
i da nepricam (grijesis ako mu nedajes tocan savjet, samo zato da ga nebi
naljutio). Ponosni ste na hrpu bolesnih kornjaca koje ste izljecili.
A jesteli takodjer ponosni na to da najvise postova
imate u vezi oboljele kornjace ?
Jesteli ponosni na to sto i vi sami stalno pisete
o vasim bolesnim kornjacama ?
Iskren da budem, ja na vasem mjestu nebi bio toliko ponosan.

Problem je očito u stanju postavke uzgajivača profesionalaca i uzgajivača amatera gdje nastupa koalizija u neshvačanju nas malih i naših potreba
spram vas velikih koji držite druge svojte kornjača, koje mi možda nikada nećemo vidjeti kao što netko neće crvenouhu,i same sreće prilikom
dobiuvanja kornjače ili kupnje,jer ovdje to večinom dobivaju djeca, a vi na trulom zapadu kupujete iz gušta, i onda se još postavljate u kontekstudobivenih
odgovora na temelju djece, pa se i uvrijedite, pa tu zakazuje i teta pedagogija.
Nezelis neke stvari priznati, vjerujem da ih kuzis ali nezelis priznati.
Kornjaca, je vrsta zivotinje kojoj nije potrebna tvoja ljubav, kojoj nije potrebno
da je milujes, daj joj da jede i to je sve sto trazi od tebe.
Negovoreci o smjestaju koji joj moras pruiziti.
Po tvom je (bukvalno receno) koddjeteta od 10-12 godina, dovoljan
akvarijum od 100njak litara. Kod odrale osobe kojoj je srednje primanje adekvatno je 200 litara, a kod "bogatasa" joj je potrebno 500 litara.
Daces djetu savjet za 100 litara akvarijum, nekom drugom (tko je vec u radnom odnosu)ces reci 200 litara, a onaj sa debelim djepom njemu ces reci 500 litara. Takav dojam ti dajes.
Pazi, sad ti

Offline Marko69

• Punopravni član
Pocetnica
« Odgovori #8 u: Studeni 13, 2006, 21:00:00 poslijepodne »
Kao što si ti rekao nisi ti kriv.
Split/Hrvatska

Offline Puslica

• Punopravni član
Pocetnica
« Odgovori #9 u: Studeni 13, 2006, 21:18:00 poslijepodne »

Citat: Nino G
Pročeprkaj malo i po ovoj stranici. Po mom skromnommišljenju, ovo je najkvalitetniji site na hrvatskom jeziku. Informacije su provjerene i napisane od strane stručnjaka.

Stručnjaci koji su citirani, "koriste" se na obadva foruma, samo treba linkirati.

Offline TITO

• Punopravni član
Pocetnica
« Odgovori #10 u: Studeni 13, 2006, 21:27:00 poslijepodne »

Citat: Nino G
Proèeprkaj malo i po ovoj stranici. Po mom skromnommišljenju, ovo je najkvalitetniji site na hrvatskom jeziku. Informacije su provjerene i napisane od strane struènjaka.

Struènjaci koji su citirani, "koriste" se na obadva foruma, samo treba linkirati.

De pojasni sto zelis reci ?
Ako ja nekog "citiram" onda sumljam da ti imas dostupa do tih ljudi, inace bi
morao biti clan udruge. (iskljucivo spomenutu reptiliju).
Mala razlika izmedju nas, ja pisem iz iskustva i iz naucenog,
ne od onog sto nadjem na netu da mi odgovoara.

Offline Puslica

• Punopravni član
Pocetnica
« Odgovori #11 u: Studeni 13, 2006, 21:49:00 poslijepodne »

Nisam ni očekivao kratak post, da se razumijemo, a isto tako ne bi se javio ni na jednom forumu da nismo spomenuti od strane tebe.

U svakom slučaju, kao i uvijek, ne razumiješ srž problema, niti si ga dotaknuo, a niti ga možeš razumijeti u kontekstu onoga što sam napisao.Sve se vrti oko sijalice koja će svijetliti tri dana preko vikenda dok se u ponedjeljak ne kupi grijač-radi se o čistoj praktičnostii prevenciji da se kornjači pruži kakva takva toplinai oko 100 litarskog akvarija, te nepriznatih čančara u Slavoniji.Mi trenutačnu situaciju člana prilagođavamo sadašnjem njegovom trenutku i pronalazimo najbolje rješenje,skrečući mu pažnju što bi trebao napraviti u skoroj budučnosti.

To je srž problema,nigdje u textovima nije navedeno da svjetlo treba svijetliti cijelu noć,čak sam jedan od prvih koji je kupio digitalni tajmer po ondašnjih 150 kuna, odradio hrpu tema u vezi filtracije i medija, prvi dokazao da ribe mogu zajedno sa kornjačama ako se ispoštivaju neke regule, na ovim prostorima.

Ja samo želim da se negativne konotacije stopiraju jer mi jesmo kolege po forumu, a u stvarnome životu nikako,želim samo uz dužno poštovanje fer plej jer ni ja ne blatim druge pa molim da se vrati istom mjerom.U stvari ljudima treba konkretan odgovor u pojedinim situacijama a nepisanje o"njima" i netočnim informacijama.

Druga stvar, ja nisam kriv što se za tebe lijepe problematične osobe u smislu (ne)dijaloga,vrlo dobro znaš da si imao pristup podforumu skrivenom,znači niti u jednom kontekstu nije ništa skrivano od nas.

I nekažem da sam otkrio novi svijet, on je davno otkriven, ali uvijek dolazi do novih spoznaja pa ponekad kao i da nije otkriven.Danas se mnoge teorije ljuljaju, nisu konačne.

Šteta

Offline TITO

• Punopravni član
Pocetnica
« Odgovori #12 u: Studeni 13, 2006, 22:06:00 poslijepodne »

Lupas u prazno, zao mi je.
Stvarno neznas ni sam sto bi vise pisao, a ja nemam volju se ponavljati.
Nije samo jedan pogresan savjet kao sto navodis, vec dosta drugi njih.
I nesmatram se kolega stobom, cak ni po pitanju foruma.
Dijele nas svijetovi i po tom pitanju.
I jeste, spomenuo sam vas, i opet cu, dok kod pisete netocne stvari.
Inace bi se trebao skloniti skroz, jer kakav bi ja ovdje mogao pisati o nekim
stvarima koje znam, a ne upozoravati da se na drugom
mjestu moze pogresno nauciti. Ovo u stvarnosti nije osobno prema vama,
ali to ti nemozes prihvatiti.

Al' kad promislim mozda i bolje da vam prepustim to "trziste" kako ga ti nazivas,
pa pisite sto vam je volja, bez opasnosti da ce Marijan reci "nije tako".
Kad tad ce opet netko skuziti da niste u pravu, pa nek se on svama tjera.

Offline irondado

• Novi član
  • *
Pocetnica
« Odgovori #13 u: Studeni 14, 2006, 03:30:00 prijepodne »
Decki ok,samo bez fajta,pitao sam sta treba za kornjace i to je nisam mislio nista lose.
Inace da se nebi bojali cura je ok,brinula se za moj akvarij s ribicama dok sam bio odsutan,tako da za brigu o kornjacama,opremu za njih itd,nema straha,kornjace nece biti u ½bubrezima.½

Offline Nino G

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
Pocetnica
« Odgovori #14 u: Studeni 17, 2006, 21:38:00 poslijepodne »

Ovo je krajnje neproduktivno!

Zaključavam temu...