Srpanj 27, 2025, 22:06:07 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: filter za mali tank  (Posjeta: 1394 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline koka

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
filter za mali tank
« u: Svibanj 15, 2004, 21:21:00 poslijepodne »

imam 40 litreni akvarij s raznolikim društvom unutra ,bete,skalari među ostalog i gupiyi. pošto se oni često mrijeste a pokraj gore navedenih nema teorije da prežive nabavio sam jedan 10 l akvarij samo za mrijest. trenutno dva gupija unutra na lječenju jer su ostali bez pola repa ženka pred mriješčenjem i tri jedva preživjela mala gupija .zanima me kako filtrirati vodu u njemu dali ima kakav mali filter za tako male akvarije ,sad mjenjam svaki drugi dan 3 litre vode .u importaneu sam našo neki filter na kojem piše od 2 do 50 litara .samo bojim se da bu mi usisavo male gupiče .

kakva su vaša iskustva s tako malim tankovima

B\\gajnice

Offline Force

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Dob: 42
filter za mali tank
« Odgovori #1 u: Svibanj 15, 2004, 21:42:00 poslijepodne »
Citat: koka

imam 40 litreni akvarij s raznolikim društvom unutra ,bete,skalari među ostalog i gupiyi. pošto se oni često mrijeste a pokraj gore navedenih nema teorije da prežive nabavio sam jedan 10 l akvarij samo za mrijest. trenutno dva gupija unutra na lječenju jer su ostali bez pola repa ženka pred mriješčenjem i tri jedva preživjela mala gupija .zanima me kako filtrirati vodu u njemu dali ima kakav mali filter za tako male akvarije ,sad mjenjam svaki drugi dan 3 litre vode .u importaneu sam našo neki filter na kojem piše od 2 do 50 litara .samo bojim se da bu mi usisavo male gupiče .

kakva su vaša iskustva s tako malim tankovima

Prvo nadam se da ti je jasno da ce skalari morati u nesto vece, drugo za mrijesne tankove su najbolji oni filteri sa spuzvom od Sere jer ti nemoze nikako usisati mlade, ja imam jedan takav u malom 10 litarskom i zadovoljan sam, inace na njemu pise da je za tankove do 60L.

Alternativa tome su ti oni mali kutni koje mozes nabaviti jos jeftinije nego ove spuzvaste ali sa njima se nisam susretao pa ti nemogu reci dojmove, inace i jedan i drugi su pokretani pomocu zracne pumpe.