Kolovoz 04, 2025, 15:28:19 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: barbus-skalar...luda kombinacija  (Posjeta: 4754 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline pega777

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
    • http://www.google.com
barbus-skalar...luda kombinacija
« u: Studeni 10, 2006, 18:41:00 poslijepodne »
moj prijatelj ima u akvariju 1 skalara,2 barbusa,oko 5 corryja,5 tetri i ....jednog malawi ciklidakombinacije ne mogu biti luđe...sad mu je nedavno uginuo jedan skalar a ja ne znam kak da mu objasnim da skalari i barbusi neidu zajednotakodjer mi se ovaj malawi nikak ne uklapa pa me ovo sve skupa zabrinjava...a nedavno je i bacio biljku jer mu je prerasla aq...a sve je to u paketu od jadnih 35 l...jadni skalarček.dajte mi ovdje napisite nekaj da mu to izlistam pa nek onda plače

ps:nisam cinker i necu skalara

pegaC
Prelog

Offline Akvarista

• Punopravni član
« Odgovori #1 u: Studeni 10, 2006, 22:56:00 poslijepodne »
kojeg malawca ima

Offline AndrejX

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
  • Disklejmer: ne prodajem papricice niti sjemenke
    • http://www.viralx.com
« Odgovori #2 u: Studeni 10, 2006, 23:13:00 poslijepodne »

Citat: pega777
moj prijatelj ima u akvariju 1 skalara,2 barbusa,oko 5 corryja,5 tetri i ....jednog malawi ciklidakombinacije ne mogu biti luđe...sad mu je nedavno uginuo jedan skalar a ja ne znam kak da mu objasnim da skalari i barbusi neidu zajedno

Barbuse nepravedno prati losa reputacija iako su iznimno interesantni i zabavni, a da bi bili " pristojni " treba ih drzati u vecoj grupi od minimalno 6 komada.
Imam ih dvadesetak komada u akvariju s guaramijama i coryima i barbusi se po cijele dane nateravaju i mlate medusobno, ali nikad nisu niti ruzno pogledali ili nasrnuli na neku drugu ribu - cak je zabavno promatrati kako se cetiri tigrica mlate, a munjeni albino cory projuri kroz njih

Offline Suzana

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 51
« Odgovori #3 u: Studeni 10, 2006, 23:26:00 poslijepodne »
Ja ne razumijem ljude koji dođu u dućan i onda kupuju 2 neonke,3 barbusa,1 skalara,4 razbore i slično koji je efekt gledati 2 neonke u akvariju ili 1 skalara pa to su sve većinom jatne ribe koje trebaju društvo i dapače lijepo ih je vidjeti u jatu ovdje je sada nebitno da li će se te ribe staviti sve zajedno ili ne....pa nismo u mesnici,pa da kupujemo par kobasa,2 krmenatla..... nikako to ne mogu shvatiti

Offline Suzana

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 51
« Odgovori #4 u: Studeni 10, 2006, 23:30:00 poslijepodne »

Citat: AndrejX

Barbuse nepravedno prati losa reputacija iako su iznimno interesantni i zabavni, a da bi bili " pristojni " treba ih drzati u vecoj grupi od minimalno 6 komada.Imam ih dvadesetak komada u akvariju s guaramijama i coryima i barbusi se po cijele dane nateravaju i mlate medusobno, ali nikad nisu niti ruzno pogledali ili nasrnuli na neku drugu ribu - cak je zabavno promatrati kako se cetiri tigrica mlate, a munjeni albino cory projuri kroz njih 

Sa ovim se potpuno slažem Andrej.....barbusi uopće nisu takvi,kakav ih loš glas prati.....vjerovatno su takvi,baš tim ljudima koji ih uzmu 2 komada i onda je ribama dosadno jer nemaju društvo slično njima ali da pašu sa skaalrima,to sigurno ne....skalari su trome,mirne ribe i sigurno im nije ugodno kad barbusi jure ko ludi pored njih

Offline AndrejX

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
  • Disklejmer: ne prodajem papricice niti sjemenke
    • http://www.viralx.com
« Odgovori #5 u: Studeni 11, 2006, 00:08:00 prijepodne »

Citat: Medonje

Sa ovim se potpuno slažem Andrej.....barbusi uopće nisu takvi,kakav ih loš glas prati.....vjerovatno su takvi,baš tim ljudima koji ih uzmu 2 komada i onda je ribama dosadno jer nemaju društvo slično njima ali da pašu sa skaalrima,to sigurno ne....skalari su trome,mirne ribe i sigurno im nije ugodno kad barbusi jure ko ludi pored njih

Vjerojatno Vidljivo je da sam totalno zaluden barbusima, ali je pogled na gusto zasaden akvarij po kojem od paljenja do gasenja svjetla konstantno vlada jurnjava
( na svu srecu ovdje nema zvuka jer bi to bila galama ) fascinantan

Osim po zlu ( neopravdano ) poznati tigric i zeleni, fascinantni su nigrofasciatusi koje je upravo lupilo parenje u glavu zbog kojeg su hiperaktivni, ali isto tako i nevjerojatno ofarbani - veci dio trupa je potpuno crn, a glava zarko crvena

Uglavnom - osim jednog kubika vode s ciklidima, svakako ce jednog dana osvanuti i jedan sa stotinjak barabusa

Offline pega777

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Studeni 11, 2006, 11:48:00 prijepodne »
u knjizi sam procito da su barbusi prilicno agresivni prema skalarima i da se barbusi rado mlate s njima pri cemu skalari izgube volju za jelom i moze se i desiti uginuce.mislim da sam to procito i negdje na stranicama akvarj.net-a
pegaC
Prelog

Offline Dujma

• Novi član
  • *
« Odgovori #7 u: Studeni 12, 2006, 00:27:00 prijepodne »

Citat: pega777
u knjizi sam procito da su barbusi prilicno agresivni prema skalarima i da se barbusi rado mlate s njima pri cemu skalari izgube volju za jelom i moze se i desiti uginuce.mislim da sam to procito i negdje na stranicama akvarj.net-a

Hm te knjige kod mene se dogodilo suprotno uz 7 skalara od kojih su dva para koji se redovito mrijeste i tri slobodnjaka u roku od 3 mjeseca od 11 barbusa pao sam na 2. Svakih par dana po jedan zapliva leđno i u pravilu nema oči. Što bi se tu moglo zaključit. A akvarij je 250L unutra su još 6 koridorasa i 5 tetri udovica
Dujma, Vinkovci
S pojačalom smo jači.

Offline pega777

• Punopravni član
« Odgovori #8 u: Studeni 12, 2006, 12:02:00 poslijepodne »
a...dobro...to su iznimke jer su skalari po prirodi mirne zivotinjice a barbusi razigrani i kak kaze andrejx vole se mlaitit
pegaC
Prelog

Offline ivanka

• Punopravni član
    • između korica
« Odgovori #9 u: Studeni 13, 2006, 09:02:00 prijepodne »

mozda zlobno za reci ali drago mi je cuti da ima ljudi koji su jos gore iskombinirali ribe od mene.

svim jatasicama treba jato - obavezno!!!!

svim ribama je bolje i prirodnije da nebudu jedine od svoje vrste u tanku!!!

Ribe koje grickaju peraje + ribe s velikim perajama =lose!!!

odmah to preseliti u vise tankova

P.S. u ciklide se ne pacam
u oblacima

Offline Ivica C

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 49
    • Aqu
« Odgovori #10 u: Studeni 15, 2006, 07:41:00 prijepodne »
Ja također imam kombinaciju 4 skalara i 6 barbusa. Nema apsolutno nikakvih problema. Čak skalari se redovito mrijestu.

Offline ivanka

• Punopravni član
    • između korica
« Odgovori #11 u: Studeni 18, 2006, 11:25:00 prijepodne »

Citat: Ivica C
Ja također imam kombinaciju 4 skalara i 6 barbusa. Nema apsolutno nikakvih problema. Čak skalari se redovito mrijestu.

eto opet praksa protiv teorije. I sad ga ti znaj... to bi i ja voljela al me strah, ostat cu kod nagovaranja sestricne da nabavi barbuse. Ja cu imati skalare, ona barbuse a svaki cas sam kod nje pa uzivamo svi (samo ona to jos ne zna)....
u oblacima

Offline Anis_:D

• Punopravni član
« Odgovori #12 u: Studeni 18, 2006, 12:14:00 poslijepodne »
e vidite u cemu je problem neko kaze moze zajedno neko nemoze u biti primjer pas i macka neidu zajedno a milion puta na tv-u vidimo kako se extra podnose tako i kod riba nekom skalar pojede neonke nekom ih i ne pogleda
meni se cini da je sve od ribe do ribe nema neka odredjena teorija

Offline ivanka

• Punopravni član
    • između korica
« Odgovori #13 u: Studeni 19, 2006, 14:39:00 poslijepodne »
dakle po principu: ide-ide, nejde-nejde
u oblacima