Srpanj 27, 2025, 13:33:26 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Plijesan na panju ???  (Posjeta: 3819 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline anubis

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Plijesan na panju ???
« u: Studeni 08, 2006, 22:21:00 poslijepodne »
Bok ljudi ! Nedavno sam pustio u pogon novi aq u kojem su 3 pirane,2 mangrova panja, šoder granulacije 5-8mm i 2 umjetna amazona. Panjeve sam namakao oko 3 tjedna prije stavljanja u aq u običnoj vodi da bi odmah potonuli. nakon toga sam stavio podlogu i panjeve, te napunio vodom tretiranom aquasafe-om.U vodu sam stavio cycle ikasnije ribe. Sad nakon tjedan dana rada akvarija primjetih na jednom panju nešto što izgleda kao bijela plijesan, i to na više mjesta ! Neznam što je to i kako da se toga riješim? Zbog čega se pojavilo, gdje sam pogriješio i kako to ispraviti? POMAGAJTE AKO ZNATE

Offline Gogec

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
Plijesan na panju ???
« Odgovori #1 u: Studeni 08, 2006, 22:27:00 poslijepodne »
To se je i meni pojavilo nakon formiranja akvarija, i nestalo je za nekoliko tjedana. Pročitao sam i da to jedu ancistrusi, iako moji nisu (barem ih nisam vidio).
Tako da ne trebaš brinuti.

Crni Lug, Gorski kotar
Hrvatska

Offline Rossonero

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
  • Malawi & Tanganyika
    • Hrvoje Jukica Photography
Plijesan na panju ???
« Odgovori #2 u: Studeni 08, 2006, 22:30:00 poslijepodne »
Nisi pogriješio... plijesan je uobičajna pojava kod novih akvarija. Ako ti baš smeta, predlažem mehaničko odstranjivanje. Ne smeta ribama a potpuno bi trebala nestati za petnaestak dana.
Hrvoje - Split

Offline Lewis

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
    • Lewis Design
Plijesan na panju ???
« Odgovori #3 u: Studeni 08, 2006, 23:11:00 poslijepodne »
Ja sam imao neke bijele fleke na Mangrovom panju (na mopan se nisu hvatale) nakon 10ak dana. I kad sam ubacio Kozice (5 komada Japonica) one osim sto su se s odusevljenjem naselile u taj panj pocistile su ga izvana u dva dana i od tada ne primjetim nikakve bijele fleke premda se lagano po rubovima pri vrhu hvata zelena mahovina ali ne smeta, cak izgleda cool kad kozice izadju na "pashu" :).
LEWIS
http://www.lewis.tomsoft.hr
Skype - lewis3d , ICQ - 7128177

Offline duda

• Punopravni član
Plijesan na panju ???
« Odgovori #4 u: Studeni 09, 2006, 13:17:00 poslijepodne »
Ja sam imala plijesan po drvetu i šljunku i to jaaako puno. podlogu sam usisala i korjen istuširala pa je toga bilo manje. Inače ne škodi ništa budu bez brige meni su ribice ostatak počvokale. Sve okProći će malo strpljenja.

Offline Baltazar

• Punopravni član
Plijesan na panju ???
« Odgovori #5 u: Studeni 14, 2006, 12:09:00 poslijepodne »
Na mom komadu loze je bilo dosta plijesni ali je to sve ancistrus sredio za par dana. Ne brigaj

Bal

Zagreb/Sigečica

Offline franco9200

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
    • http://www.akvarij.net
Plijesan na panju ???
« Odgovori #6 u: Studeni 15, 2006, 10:41:00 prijepodne »
NITRIVEC rješava plijesan, kupi NITRIVEC i u nekoliko dana će ti sve nestati.....a i voda će biti bolja za ribe.......
Rijeka, Zamet, Trsat
..........................
* ne vjeruj ribi koja laže....

Offline aanci

• Punopravni član
  • **
Plijesan na panju ???
« Odgovori #7 u: Studeni 15, 2006, 10:53:00 prijepodne »
to ti mogu riješiti ancistrusi...ili jednostavno pusti da prođe... i ja sam imala isti problem još za vrijeme cikliranja... tako da sam kupila ancistrusa (prva ribica u akvariju) i mali je sam sve riješio... i sad mi je on među najdražim ribicama u akvariju...
Zagreb/Jarun