Kolovoz 04, 2025, 18:08:33 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Problem s algama  (Posjeta: 3625 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline WONDERland

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Problem s algama
« u: Studeni 07, 2006, 11:46:00 prijepodne »

Problem sa algama,nabavio sam jednu mahovinu,imam od tetre aloStop depot ,rasvijeta je od arcadie fresh water i original tropical,tabletice su unatra 20 dana a one rastu i rastu,koje algare da si kupim da pobrste to.od ribica su coridorusi, ancitrusi,neonke i barbusi titee
D.I.Y jeftinije, a i više vrijedi

Offline WONDERland

• Novi član
  • *
Problem s algama
« Odgovori #1 u: Studeni 07, 2006, 11:57:00 prijepodne »

Offline WONDERland

• Novi član
  • *
Problem s algama
« Odgovori #2 u: Studeni 07, 2006, 11:58:00 prijepodne »
a kaj je s anubiasom

Offline duda

• Punopravni član
Problem s algama
« Odgovori #3 u: Studeni 07, 2006, 12:13:00 poslijepodne »
Mahovinu sam i ja imala i šiknula je samo mi pravila smeče po akvariju. Preporodila sam se kad sam se rješila. nebih ti preporučila nikakve tablete niti razna sredstva stavljat u ag zbog algi. Ta sredstva samo naprave gore imala sam alge i rješila to bez tih sredstava. Za sad nemam frke sa algama. Usisaj dobro dobro podlogu i očisti stakla i dolij vode koliko je otišlo usisavanjem, otuširaj drvo, kamen ako su alge po tome, biljke fino rukom počisti koliko ide šta ne ide odreži listie doči če novi, svjetlo isključi na 5 sati ribama neče smetati biljkice ča malo patit ali če se oporavit bez brige. Nakon 5,6 dana ponovi sav ovaj postupak usisavanje, stakla, svjetlo pogasi na 5 sati pa opet upali sve več gore opisano ponovi. Ancistrus papa zelene alge, a sijamac Crossocheilussiamensis jede crnu čupavu algu. Promjeni lampe ako su dotrajale, i ne hrani puno ribe vodi računa da ti hrana ne pada toliko na dno. Zasadi i brzo rastučeg bilja tipa vodena kuga, i rogolista jako su korisne dobri odašiljači kisika i uzimaju vodi nitrat zbog kojeg alge brzo rastuEdited by: duda

Offline duda

• Punopravni član
Problem s algama
« Odgovori #4 u: Studeni 07, 2006, 12:36:00 poslijepodne »

Neznam možeš li pročitat na dugo i široko sam pisala pa se ne vidi

Biljke koje ne očistiš rukom tj listove odreži niknut če novi listovi.

Sijamac Crossocheilus siamensis papa čupavu crnu algu. Ancistrus zelenu algu.

No moraš mu dati i tableticu, voli opareni list špinata, salate, kuhanog graška.Edited by: duda