Srpanj 27, 2025, 22:04:07 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: mutna voda+crne alge  (Posjeta: 1392 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline narko

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
mutna voda+crne alge
« u: Studeni 03, 2006, 19:39:00 poslijepodne »
Akvarij mi se užasno zamutio.Uspio sam smanjiti zamučenje sa pojačanom filtracijom i dodatkom sredstva sera toxivec za odstranjivanje štetnih tvari.Naselile su mi se crne alge i skroz raširile.Sad je voda nešto čišća,ali na ribama,posebno neonkama kao da je sloj prašine koji ne znam kako maknuti.Najrađe bi ih primio i isčetkao Šta da učinim da dodjem do kristalno čiste vode.Više filtracije,manje svijetla ,neko sredtsvo?pomoć

Offline duda

• Punopravni član
mutna voda+crne alge
« Odgovori #1 u: Studeni 03, 2006, 20:01:00 poslijepodne »
Malo više podataka koliko je star ag, koliko i kakve ribe, koliko svjetlo je upaljeno, koliki ag? Nemoj kemijati sa tim preparatima napravit češ još gore.

Offline Mastino

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
    • AVOID HYBRIDS!
mutna voda+crne alge
« Odgovori #2 u: Studeni 04, 2006, 00:43:00 prijepodne »
Citat: narko
Sad je voda nešto èišæa,ali na ribama,posebno neonkama kao
da je sloj prašine koji ne znam kako maknuti.Najrađe bi ih primio i
isèetkao

ja se nadam da ti neonke nemaju Ich,
https://www.akvarij.net/forum/forum_posts.asp?TID=3342&PN=1" target="_blank">pogledaj
ovdje ima slika kako izgleda ta "prašina" kako si je ti nazvao...
drzim fige...

Offline narko

• Novi član
  • *
mutna voda+crne alge
« Odgovori #3 u: Studeni 04, 2006, 22:43:00 poslijepodne »
85l,nekih godinu dana star.Unutra su jo par moli,par švertova,nešto corija,i pa malih ancitrusa,par gupi.Svjetlo je upaljeno nekih 12-13 sati

Offline narko

• Novi član
  • *
mutna voda+crne alge
« Odgovori #4 u: Studeni 04, 2006, 22:45:00 poslijepodne »
nemaju bijele točkice po sebi

Offline duda

• Punopravni član
mutna voda+crne alge
« Odgovori #5 u: Studeni 05, 2006, 10:56:00 prijepodne »
Ovako: Dobro posisaj dno tj podlogu, počisti spužvicom novom stakla, panj pod tuš i izribaj ga spužvicom ako se i ponjemu ulovilu tako i kamen ako ga ima. Ono algi šta se ulovilo po bilju očisti koliko god možeš rukom a šta je jako zahvatilo podreži i izrast će novi listići. nakon usisavanja podloge dolij vode koliko treba naravno prenoćne to valjda znaš u kojoj je aguasafe. Svjetlo pogasi na 5 sati pa poslje upali i promjeni lampe ako su stare više od godinu dana. kad hraniš ribe gledaj da ti ne pada hrana toliko dole. Nakon 5 dana ponovi cjeli ovaj postupak gore opisan. Dodaj malo pozitivnih bakterija u vodu da se te bakterije nasele dobar ti je cycle od nitrafina dozira se jednom tjedno i nebi škodilo ribicama stavit malo tekući vitamina u vodu. Kakav ti je ph, gh, kh?

Offline duda

• Punopravni član
mutna voda+crne alge
« Odgovori #6 u: Studeni 05, 2006, 11:00:00 prijepodne »

Poslje kad sve to napraviš cjeli ovaj postupak koji kako rekoh ponovi za 5 dana češ vidjeti dali če se i voda sredit. Ako i dalje bude mutna stavi aktivni ugljen u filter da malo kemijski pročisti. Prvo ovo sredi sa algama a ovo sa neonkama čini mi se od loše vode ali nisam 100% sigurnam Zato valja i provjerit parametre vode.

Offline duda

• Punopravni član
mutna voda+crne alge
« Odgovori #7 u: Studeni 05, 2006, 11:04:00 prijepodne »
Crnu algu jee sijamac crossocheilus siamensis moj savjet a ti kako ćeš da ne kupuješ dok ne središ to sa vodom tj ne provjeriš parametre vode. Crna čupava alga ti nastaje zbog viška fosfata a manjak nitrata. manje hrani i pazi da ne pada na dno i usisavaj dno.Edited by: duda